TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujos kryptys: kur atostogausime žiemą?

Sakote, dar vasara neprasidėjo, o jau kalbame apie atostogas žiemą... Tačiau patyrę poilsiautojai žino: jei tik įmanoma atostogas planuoti, geriausias kainas kelionėms rasite per išankstinius pardavimus. Jie prasideda jau dabar.
Smėlis
Atostogos / Lauros Kubilinskaitės nuotr.

Tiems, kas nesitenkina viena pamėgta atostogų vieta, o nori pamatyti vis kažką naujo, kelionių organizatorius „Novaturas“ žiemos sezono kelionių „meniu“ paruošė staigmenų – kelionių į naujas egzotiškas šalis. Galbūt jūsų kompiuterio ekrane išsvajotos Peru, Pietų Indijos, Šri Lankos ar Žaliojo kyšulio vaizdai? Jau dabar galite užsisakyti kelionę į šias šalis ir po pusmečio papuošti ekraną pačių daryta nuotrauka.

Vasaros atostogos visus metus

„Taip, žinome, kad dauguma keliautojų greičiausiai dar tik laukia vasaros atostogų. Bet neabejojame, kad nemaža dalis mūsų klientų, planuoja kelis žingsnius į priekį, tad tradiciškai pristatome žiemos kelionių programą, kurioje šiemet laukia ne vienas netikėtumas, o iš ankstinio pirkimo sąlygos itin patrauklios“, – sako „Novaturo“ vadovas Linas Aldonis.

Poilsinių kelionių mėgėjų laukia dvi naujienos – Šri Lanka ir Žaliasis Kyšulys. Indijos vandenyne esanti arbatos ir prieskonių karalystė Šri Lanka vilioja ne tik vienais gražiausių paplūdimių, bet ir peizažų įvairove: čia rasite kalnų, derlingų lygumų bei nesibaigiančių džiunglių.

Žaliasis Kyšulys dar vadinamas mažaisiais Afrikos Karibais, kuriuose beveik be pertraukos vyksta įvairūs festivaliai ir šventės. Vasara čia trunka ištisus metus, o pasimėgavus nepakartojamais paplūdimių malonumais ant vakarienės stalo laukia itin švieži, čia pat įrengtose fermose auginami omarai bei kitos jūsų gėrybės.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gėlių festivalis Madeiroje
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gėlių festivalis Madeiroje

Kelialapiai poilsiauti šiose šalyse, Jungtinių Arabų Emyratuose, Egipte, Tailande, Tenerifėje, Kanarų salyne ir Madeiroje bei kituose kurortuose jau laukia keliautojų.

„Tai, kad Lietuvoje saulėtas dienas jau bus pakeitęs lietingas ruduo ar net žiema, nereiškia, kad negalite pasimėgauti saule ir jūros ar vandenyno bangomis. Sau tinkamą kelionę tarp mūsų siūlomų gali rasti žmonės su pačiais įvairiausiais poreikiais ir galimybėmis, o jų kaina – tik nuo 199 eurų“, – informuoja L.Aldonis.

Pažintys su naujomis šalimis

Vos pradės kristi medžių lapai, pažintinių kelionių gerbėjams „Novaturas“ pasiūlys aplankyti mistika persmelktas šalis, kurias pasiekti iki šių metų rudens buvo sunkiau. Viena tokių vietų – architektūros ir gamtos paminklais garsėjanti Pietų Indija.

123rf.com nuotr./Huakačina, Peru
123rf.com nuotr./Huakačina, Peru

Ne mažiau viliojančios pažintinės kelionės organizuojamos į Peru – valstybę, apie kurios senųjų gyventojų inkų paliktus ir iki šiol atrastus bei neatrastus lobius sklando itin daug legendų. Vien turistų Meka vadinamas Maču Pikču ko vertas.

Dar nesilankiusiems ne menkesnius įspūdžius paliks ir pažintis su Šri Lanka, Kinija, Mianmaru, Jungtiniais Arabų Emyratais, Iranu ar Izraeliu. Keliones po senąją Europą pasirinkusiems keliautojams be tradicinių pažintinių turų ir toliau siūlomos gurmaniškas viešnagės Italijos Toskanoje bei Prancūzijoje.

Ir, žinoma, kaip be apsilankymo pasaulinio pripažinimo sulaukusiuose renginiuose. Įspūdžių ir linksmybių gurmanus „Novaturas“ pakvies pašėlti Nicos karnavale, aplankyti citrinų festivalį Prancūzijos Žydrajame krante. O svarbiausią metų šventes – Kalėdas ir Naujuosius metus – „Novaturas“ kviečia sutikti Amsterdame, Vienoje, Berlyne, Veronoje, Venecijoje, Paryžiuje, Prahoje ir, žinoma, snieguose paskendusioje Laplandijoje.

Slidinėti ten, kur visad būna sniego

Aktyvaus poilsio mėgėjams žiema neįsivaizduojama be slidžių ar snieglenčių. Taip, ateinančią žiemą su „Novaturu“ vėl bus galima aplankyti šalis, kur žiemą visada būna sniego. Žiemos malonumų mėgėjai jau dabar gali užsisakyti slidinėjimo atostogas Italijoje, Prancūzijoje ir Andoroje.

Malonus siurprizas laukia pažintinių kelionių gerbėjų – šio sezono naujiena – slidinėjimas Italijos Alpėses, Žemuosius Tatrus Slovakijoje ar Karpatų kalnus Ukrainoje. Tie slidininkai, kurie ilgoms atostogoms neturi laiko ir savo pomėgiui gali skirti tik savaitgalius.

„Sprendžiant pagal dabartines kelionių tendencijas, ateinančio žiemos sezono metu keliautojų srautas išaugs apie 10 procentų. Įsigiję kelialapį iš anksto gausite ne tik išskirtines sąlygas, bet ir apsidrausite nuo rizikos „visi kelialapiai parduoti“, – sako L.Aldonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius