-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne tik Velykų atostogoms – 6 kryptys, kur nuskristi tiesiogiai iš Lietuvos

Velykų sekmadienis – ridenant margučius Lietuvoje, o šventinė savaitė – pramogaujant užsienyje. Skrydžiais iš Lietuvos šį pavasarį lengva leistis į įspūdžių pilnas keliones.
Riminis, Italija
Riminis, Italija / 123RF.com nuotr.

Lietuvos oro uostai pristato tris kryptis iš Vilniaus ir tris kryptis iš Kauno, kurios puikiai tiks visiems, planuojantiems ir įsimintinas Velykų atostogas, ir ne tik jas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Iš Vilniaus – dėlioti „Lego“

123rf.com nuotr./Legolendas, Bilundas
123rf.com nuotr./Legolendas, Bilundas

Danijos miestas Bilundas yra antra populiariausia turistų traukos vieta po šios šalies sostinės Kopenhagos. Bilundo sėkmės paslaptis – Legolendo pramogų parkas. Taigi, jeigu šeimos namuose yra daugiau negu vienas „Lego“ konstruktorius, Lietuvos oro uostai rekomenduoja pasidomėti skrydžio bilietais į garsiųjų kaladėlių gimtinę.

Spalvingojo pramogų parko – Legolendo – statyboms panaudota daugiau nei 60 milijonų kaladėlių. Čia galima rasti daugybę smagių veiklų įvairaus amžiaus žmonėms – nuo atrakcionų ir pamėgtų personažų pasirodymų vaikams iki puikių restoranų, kur tėvai gali tyrinėti danišką maisto kultūrą. Tiesa, bilietais į parką pasirūpinti verta iš anksto, nes perkant internetu kaina yra mažesnė negu įsigyjant prie įėjimo į parką.

Bilunde svečių taip pat laukia „Aquadome“ vandens pramogų parkas, kur laikas tiesiog lėkte lekia, o linksmybės niekada nesibaigia.

Iš Vilniaus oro uosto į Bilundą nuo kovo 15 d. tiesiogiai skraidina „Ryanair“ skrydžių bendrovė. Skrydis ypač patogus keliaujant su vaikais, nes tetrunka 2 valandas.

Pažinti Viduržemio jūros civilizacijų

Shutterstock nuotr./Marathi Beach, Kreta, Graikija
Shutterstock nuotr./Marathi Beach, Kreta, Graikija

Norintieji daugiau saulės ir šilumos pirmąsias balandžio dienas turėtų praleisti Graikijoje, Kretos saloje. Ant Egėjo jūros kranto įsikūręs Heraklionas pavasarį dar nebus apgultas turistų ir gerokai ramesnis negu sezono įkarštyje, todėl tai – puiki vieta ir laikas šeimos atostogoms. Čia laukia lengvai pasiekiami saulėti paplūdimiai ir gausybė istorinių objektų, nes civilizacija čia gyvuoja jau tūkstančius metų. Kretoje vaizduotę greitai pažadins Knoso rūmų likučiai ir pasakojimas apie Minotaurą bei kitas mitines graikų būtybes.

Povandeninį gyvenimą neneriant į jūrą Kretoje galima tyrinėti nuvykus į akvariumą „Cretaquarium“, kuriame apgyvendinta tūkstančiai gyvūnų rūšių – nuo medūzų iki ryklių. O mėgstantys aktyvų laisvalaikį per atostogas Kretoje gali leistis į pėsčiųjų žygius ar dienos ekskursijas laiveliu į netoli esančias saleles, pavyzdžiui, Spinalongą.

Iš Vilniaus oro uosto į Heraklioną nuo balandžio 1 d. tiesiogiai skraidins „airBaltic“ skrydžių bendrovė.

Kita jūrinė kryptis Iš Vilniaus – Larnaka, esanti Kipre. Čia rasite unikalių gamtos kampelių: nuo druskos ežero, kuriame mėgta būriuoti rožiniai flamingai, iki viduramžių pilies. Viskas čia pasakoja apie ilgą ir permainingą miesto bei valstybės gyvenimą.

Povandeninio pasaulio tyrinėtojus Larnaka traukia įspūdingais paskendusių laivų vaizdais. Antai „Zenobia“ laivo nuolaužos jau daugiau negu 40 metų kursto įvairius sąmokslo teorijų siužetus, nes laivas 1980 metais staiga paskendo su didelės vertės kroviniu. Nerti į jūrą Kipre vilioja ir žmogaus išmonė – povandeninis skulptūrų parkas MUSAN, sukurtas britų menininko Jasono deCaires'o Tayloro.

Larnaką tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus oro uosto galima pasiekti su „Wizz Air“.

Shutterstock nuotr./Kipras
Shutterstock nuotr./Kipras

Iš Kauno – pas Ispanijos karalius

Madridas turistus vilioja savo miesto šurmuliu ir kultūra, o Ispanijos sostinę dabar paprasta pasiekti tiesioginiu skrydžiu iš Kauno oro uosto.

Didinga karališko miesto architektūra, aikštės ir parkai – tikra atgaiva spalvų, žalumos ir naujų įspūdžių išsiilgusiems keliautojams. Meno gerbėjams patiks „Prado“ muziejus – vienas didžiausių Europoje, kuriame eksponuojami ispanų dailininkų (Diego Velazquezas, El Greco, Francisco Goya ir kitų), taip pat – užsienio menininkų šedevrai.

123RF.com nuotr./Madridas, Ispanija
123RF.com nuotr./Madridas, Ispanija

Jeigu norite patirti daugiau, pavyzdžiui, išvysti žymaus Pablo Picasso „Gerniką“, aplankykite nacionalinį karalienės Sofijos meno centrą (isp. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia).

Sporto aistruoliai savo kelionę gali derinti su Madrido „Real“ krepšinio ar futbolo klubo tvarkaraščiu. Kita vertus, aistrų netrūksta ir „Atletico“ ar kitų Madrido futbolo komandų rungtynėse dėl aukštesnės pozicijos „La Liga“.

Sostinės gyvenimo ritmas ir spalvos pulsuoja ne tik miesto centre. Malasana ar La Latina rajonuose tradiciniai tapų barai dera prie modernių kavinių. Gurmanams Madridas ir jo apylinkės siūlo net 27 restoranus, įvertintus „Michelin“ žvaigždėmis.

Iš Kauno oro uosto į Madridą nuo kovo 16 d. galima keliauti su „Ryanair“ skrydžių bendrove.

Ranka pasiekiama Italija

Šią vasarą iš Kauno ypač patogu keliauti į Italiją. Naujas maršrutas į Pizą suteikia puikių galimybių išvysti garsųjį bokštą ir patyrinėti Toskanos apylinkes. Apskritai, Piza garsėja savo architektūra – Pizos katedra ar gotikos elementais išpuošta Santa Maria Della Spina bažnytėlė tiesiog pakeri.

O miesto aikštės traukia ir istoriniais paminklais, ir vietiniais skoniais – italų virtuvės meistrai siekia pamaloninti atvykėlių gomurius, nors ir žinodami, kad galbūt svečias čia atvyko vieną kartą gyvenime. Mėgstantys gamtą ir žalumą Pizoje turėtų užsukti į botanikos sodą – vieną seniausių Europoje ir pilną įvairiausių kolekcinių augalų.

Tiesioginis „Ryanair“ skrydis iš Kauno oro uosto į Pizos miestą startuos nuo kovo 31 dienos.

Riminis – dar vienas Italijos miestas, dažnai atsiduriantis tokių didmiesčių kaip Milanas, Turinas ar Roma šešėlyje. Todėl dabar – geriausias metas atrasti šią vietovę ant saulėtos Adrijos jūros pakrantės. Uoste nuolat zuja spalvingi žvejų laivai, bet aplinkos ritmas – lėtas ir atpalaiduojantis. Malatestos šventykla, Augusto arka, Tiberijaus tiltas – tik keli iš daugybės ryškių romėnų paveldo objektų Riminyje. Turistams iš viso pasaulio čia labai patinka žavingas senamiestis ir erdvūs smėlio paplūdimiai, kurie tęsiasi bemaž 15 kilometrų. Vietinis turgus, mažos jaukios kavinės, šviežių jūros gėrybių restoranai ir gyvas naktinis gyvenimas – Riminis užtikrina stilingą ir įsimintiną laisvalaikį.

123RF.com nuotr./Riminis, Italija
123RF.com nuotr./Riminis, Italija

Iš Kauno oro uosto į istorinį Riminio miestą Italijoje bendrovė „Ryanair“ skraidins nuo balandžio 2 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius