Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neatrasti Prancūzijos lobiai: ištaigingos pilys ir atmintyje įsirėšiantys šou

Kelionės po Europą sulaukia vis didesnio susidomėjimo – pasiekti turistų itin lankomus miestus galima greitai, patogiai, o svečios šalys jus pasitiks plačiu spektru įspūdžių. Vis dėlto šalia žymiausių pasaulyje objektų verta įsidėmėti ir naujas atrakcijų vietas, kurios ilgai įstrigs atmintyje.
Prancūzija
Prancūzija / 123RF ir pexels.com nuotr.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ siūlo pažinti Vokietiją ir Prancūziją naujomis akimis – kelionę papildant naujais potyriais ir spalvomis. Eifelio bokštas, Panteonas, Eliziejaus laukai, Triumfo arka, Luvras – tai tik kelios vietos įžymybės, kurias būtina pamatyti kiekvienam, tačiau čia glūdi kur kas daugiau lobių.

Prancūzija – tikra pilių ir riterių tėvynė. Šimtmečius skaičiuojančios pilys glaudžia unikalias karalių istorijas, stiprios meilės ir nuožmių kovų prisiminimus. Ir skaičiuojama, kad kasmet įvertinti įstabių pilių grožį atvyksta daugiau nei 6 milijonai žmonių.

Tai neabejotinai vienas geriausių būdų susipažinti su Europos istorija, o atvykę pasijusite tiesiog kaip pasakoje. Išties – kurdamas Pelenės pilį Waltas Disney'us įkvėpimo sėmėsi iš Šenonso (Chenonceaux) pilies.

Šero upės pakrantėje, mažame Šenonso miestelyje esanti pilis yra vienas iš turistų mėgstamiausių Prancūzijos privačių istorinių monumentų. Dar vadinama „damų pilimi“ arba „pilimi ant vandens“,ji žavi savo architektūra ir išdėstymo originalumu.

Vida Press nuotr./Šenonso pilis (Château de Chenonceau)
Vida Press nuotr./Šenonso pilis (Château de Chenonceau)

Vilandri pilis yra paskutinė iš didžiųjų Renesanso epochos pilių, kurią pastatė finansų ministras Janas Bretonas. Šalia įkurti didžiuliai sodai ilgam palieka neišdildomą įspūdį, o gėlynai čia užima apie hektarą ploto. Teigiama, kad Vilandri pilies vandens parko pavyzdys įkvėpė ir daugelį kitų architektų.

123RF.com nuotr./Vilandri pilis
123RF.com nuotr./Vilandri pilis

Šamboro pilis – viena didžiausių ir garsiausių Luaros slėnio pilių, anksčiau buvusi Prancūzijos karalių medžioklės rezidencija. Čia taip pat dažnai apsistodavo karalius Liudvikas XIV, kuris itin žavėjosi išskirtine pilies architektūra. Manoma, kad prie jos projekto savo genialią ranką yra pridėjęs ir Leonardas da Vinčis.

Vida Press nuotr./Šamboro pilis (Château de Chambord)
Vida Press nuotr./Šamboro pilis (Château de Chambord)

Ištaiginga Fontenblo pilis – viena seniausių karališkųjų rezidencijų Prancūzijoje. Ją 1137 m. pastatė Liudvikas VI Storasis, ši pilis buvo pagrindinė Napoleono rezidencija. Ji ir aplink esantis įspūdingas parkas 1981 m. įtraukti į Pasaulio paveldo sąrašą.

Vida Press nuotr./Fontenblo pilis (Château de Fontainebleau)
Vida Press nuotr./Fontenblo pilis (Château de Fontainebleau)

Kelionių organizatorius išvykos metu siūlo ir apsilankymą Blua pilyje, kurioje ypač mėgo viešėti Prancūzijos karaliai. Didžiausią įspūdį neabejotinai paliks pagrindinė pilies įžymybė – bokštas su spiraliniais laiptais. Čia taip pat glūdi Prancūzijos karalienės Kotrynos Mediči kambarys, kuriame kadaise saugotos brangenybės, nuodai ir valstybės dokumentai.

123RF.com nuotr./Blua pilis
123RF.com nuotr./Blua pilis

O po ekskursijų galima pasimėgauti ir įspūdingais šou – Luaros pilių slėnyje vykstantis „La Cinescenie“ šou tapo jau tikra legenda. Į šį pasirodymą suplaukia minios žmonių grupėmis, pavieniai asmenys, šeimos su vaikais. Ypatingą potyrį sukuria naudojami šviesų, muzikos, vandens, lazerių efektai, grandiozinis aktorių skaičius ir per 5000 scenoje naudojamų kostiumų.

Vida Press nuotr./Šou „La cinescenie“
Vida Press nuotr./Šou „La cinescenie“

Pasimėgauti išskirtiniu vakaru ir nepamirštamomis emocijomis siūloma keliaujantiems ir išskirtinai po Paryžių. Kabaretas „Moulin Rouge“, tokia pat neatsiejama Paryžiaus dalis kaip Eiffelio bokštas, septynis kartus per savaitę stebina ne tik šou, bet ir lankytojų skaičiumi – bilietai išparduodami kiekvieną vakarą.

pexels.com nuotr./Mulen Ružas
pexels.com nuotr./Mulen Ružas

Tokio pat susidomėjimo sulaukia ir Vokietijoje vykstantis garsusis „Vivid grand šou“. Daugiau nei dviejų valandų trukmės spektaklis jau dabar prilyginamas spalvingiausiems Las Vegaso šou pasirodymams. Berlyno Palast koncertų rūmuose rengiamas šou garsėja dėl įspūdingų kostiumų ir amą atimančių dekoracijų, kurioms skiriamas milžiniškas biudžetas. Tai neabejotinai renginys, kurį būnant Berlyne privaloma išvysti savo akimis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Berlynas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Berlynas

Vis dėlto Vokietijos sostinė kelionės metu gali pasiūlyti kur kas daugiau atrakcijų – Brandenburgo vartai, Holokausto muziejus, Reichstagas, Berlyno Katedra – tai objektai, kuriuos privalu pamatyti. Užsukti būtina ir į vieną įdomiausių Pergamo muziejų, kuris saugo itin vertingą Europoje senovinio meno kolekciją. Norintiems ir čia pakeliauti istorijos labirintais siūloma aplankyti ant septynių miesto kalvų įsikūrusį Bambergo miestą.

VIDEO: Neatrasti Prancūzijos lobiai: ištaigingos pilys ir atmintyje ilgam išliksiantys šou

Tai – vienas iš nedaugelio senųjų Vokietijos miestų, nenukentėjęs per Antrąjį pasaulinį karą ir išsaugojęs senovinę architektūrą. Tarp svarbiausių miesto paminklų – gotikinio stiliaus Šv.Petro ir Šv.Jurgio Bambergo katedra, kurioje palaidotas popiežius Klemensas II.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius