Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 29

Neįtikėtina lietuvio kelionė traukiniu: privačiame vagone jis išvydo tualetą su skyle grindyse

Praeitą žiemą Pietryčių Azija visiškai grįžo į mūsiškių pamėgtų žiemos atostogų krypčių variacijas. Dar prieš metus dėl pandeminių ribojimų ta kryptis buvo gana sunkiai realizuojama ir lėktuvai į tą pusę kursavo pustuščiai. Iš kur žinau? Mano pažįstamas lygiai prieš metus skrido į Tailandą ir sakė, kad jausmas buvo toks, tarsi skristų privačiu lėktuvu. Tačiau šiemet viskas grįžo į savo vietas. Taigi norinčių keliauti yra tiek daug, jog pabrangę skrydžių bilietai visiškai nemažina paklausos. Bet ne apie kainas mes dabar.
Mianmaras
Mianmaras / Vaido Mikaičio nuotr.

Vietnamas ir Tailandas yra mėgstamiausios regiono šalys. Kai kas prie jų prideda ir Kambodžą. Ir niekas arba beveik niekas nevyksta į kaimynystėje esančią Mianmaro valstybę, kuri nuo Tailando sostinės Bankoko yra nutolusi vos per 200 kilometrų. Atrodo keista – šalis yra visai šalia, bet visi ją aplenkia. Kaip čia taip yra?

Trumpai ir nesudėtingai paaiškinsiu, juolab kad prieš pandemiją man pavyko nuvykti į Mianmarą ir daug ką pamatyti savo akimis. Be to, gal nuskambės neįtikėtinai, bet Mianmaras turi šiokią tokią sąsają ir su Lietuva.

Kelis paskutinius praeito amžiaus dešimtmečius Mianmaras buvo valdomas karinės chuntos, todėl valstybė tapo viena uždariausių pasaulyje. Turistai į ją galėjo patekti tik praėję ilgas ir varginančias vizos gavimo procedūras. Tai buvo kažkas panašaus į dabartinę Šiaurės Korėją. Tada Mianmaras buvo vadinamas kolonijiniu Birmos pavadinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius