-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 09

Nemunu į Prienus: maršrutas vis populiarėja, nes žmonėms vien Birštono negana

„Po truputį augam ir reguliarėjam“, – laive, kuris plaukia Nemunu į Prienus, sako „Nemuno turo“ vienas iš vadovų Mindaugas Žiedelis. Laivas „Algirdas“ pernai vasarą jau kursavo čia iš Birštono, tą patį planuojama ir šiemet. Atrodytų, kuo gali nustebinti šalia kurorto esantis nedidelis Lietuvos miestas, kai Birštone tiek pramogų? Pasirodo, maršrutas populiarėja, o vasarą laive dar ir muzika skamba.
Mindaugas Žiedelis
Mindaugas Žiedelis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Per vasarą – 10 reisų laivu iš Birštono į Prienus. Tiek kelionių planuojama šiemet. M.Žiedelis pasakoja, kad pirmasis reisas – birželio 10 dieną. Be to, visi bilietai išparduoti jau iš anksto.

Turizme – vos ne 20 metų

Jis pats turizmo srityje dirba jau daug metų – į Kauno turizmo centrą savanoriauti atėjo dar 2005 m., kurį po 12 metų paliko kaip vadovas.

„Dirbau truputį kitur, bet turizmas – visi mano mokslo, trejos baigtos studijos buvo šitoje srityje. Prieš dešimtmetį, 2013–2014 m., startavo pirmieji reisai iš Kauno į Birštoną. Šimtą žmonių plukdome, šimtą žmonių vežame autobusu ir jie apsikeičia, nes kelionė laivu trunka keturias valandas, tad kad atgal neplauktume vėl keturių valandų, parvežame autobusu. Gidas būna laive, taip pat ir Birštone, jeigu nori kas nors, paliekame tris laisvas valandas.

Tai prasidėjo nuo trijų reisų. Nuomodavome sekmadieniams laivą, autobusą, samdome gidus ir renkame kiekvienam reisui po du šimtus žmonių. Tai buvo didžiausias iššūkis surinkti kiekvieną sekmadienį. Pernai pradėjome plaukioti ir kiekvieną šeštadienį. Tokia laivyba mūsų tęsėsi apie 8 metus“, – pasakojo Mindaugas.

Prieš kelerius metus jiedu su kolega, su kuriuo kartu dirba, sulaukė pasiūlymo dalyvauti Vidaus vandenų kelių direkcijos aukcione ir įsigyti laivą.

Tą aukcioną M.Žiedelis prisimena su šypsena: „Žiūriu aš į tą laivą, baisus. Jis buvo parduodamas kaip metalo laužas...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius