-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nerimą keliantys“ faktai apie lėktuvus: kodėl juose netgi galite rasti kirvį?

Visi suprantame, kad lėktuvo įgula žino kai kuriuos dalykus, apie kuriuos mes, keleiviai, net nenutuokiame – nuo sėdynės atlenkimo etiketo iki paslėptų vietų lėktuve.
Lėktuve
Lėktuve / Shutterstock nuotr.

Tiesą sakant, keleivių salono įgulos nariai pastaraisiais metais atskleidė daugybę profesinių paslapčių, pavyzdžiui, kokių drabužių niekada nederėtų dėvėti.

Tačiau kai kurios skrydžių paslaptys yra dar mažiau žinomos, nes dauguma iš mūsų niekada nepagalvotų apie jas paklausti – nuo to, kodėl nereikėtų naudoti lėktuvo tualetinio popieriaus, iki maisto produktų, kurių reikėtų vengti, ir dar daugiau. Tačiau vienas smalsus keleivis norėjo sužinoti viską apie lėktuvų ir juose dirbančių žmonių kasdienybę, rašoma dailystar.co.uk.

Taigi, „Reddit“ buvo užduotas klausimas apie labiausiai nerimą keliančius paslėptus faktus – ir kai kurie iš jų gali jus nustebinti! Skiltyje „AskReddit“ jie klausė: kokios yra nerimą keliančios paslaptys, kurias keleiviai turėtų žinoti? Tūkstančiai keleivių salono įgulos narių mielai atskleidė detales apie tai, kas vyksta užkulisiuose.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas

Atsakymuose paaiškėjo, kad lėktuve niekada neturėsite visiško privatumo, nes skrydžio palydovai gali atidaryti tualeto duris iš išorės naudodami patogią gudrybę. Vienas stiuardas komentavo: „Tualetų duris galima atidaryti iš išorės pakėlus metalinę plokštelę su užrašu „tualetas“ ir ištraukus po ja esantį smeigtuką“.

Taigi, jei ketinate daryti ką nors blogo, pavyzdžiui, rūkyti, darbuotojai gali jus sustabdyti! Taip pat patogu, jei darbuotojai mano, kad tualete pasijautėte blogai, nes jei nereaguojate ir kurį laiką buvote užsirakinę, galbūt dėl to, kad praradote sąmonę, įgula gali prie jūsų prieiti ir suteikti pagalbą.

Skrydžio palydovai gali atidaryti tualeto duris iš išorės naudodami patogią gudrybę.

Skrydžio palydovė paaiškino dar keletą „nerimą keliančių“ skraidymo paslapčių, kurių tikrai nežinojome anksčiau. Šokiruojančiai ji informavo, kad: „Dažnai krovinių skyriuje būna negyvas kūnas“. Mes nesame visiškai nustebę, nes kartais žmonių palaikus tenka gabenti namo jų šeimoms.

Įgulos nariai tęsė: „Kabinoje tiesiog guli kirvis. Atrodo, kad visi lėktuvai, kuriuose yra daugiau nei 19 keleivių, teisėtai turi būti aprūpinti kirviu, kuriuo galima išlaužti pilotų kabinos duris, jei jos užsitrenkia, arba, jeigu, pavyzdžiui, reikia patekti į gaisro židinį.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

Kitas keleivių salono įgulos narys rekomendavo keleiviams niekada nelaikyti daiktų sėdynės gale esančiose kišenėse.

Jis rašė: „Rekomenduoju niekada nenaudoti ir nedėti nieko į sėdynės kišenę. Jos išvalomos nuo šiukšlių, bet niekada nėra „valomos“. Ten guli ir nešvarios servetėlės, maišeliai, kurie naudojami supykinus, kelnaitės, kojinės, guma, pusiau nuvalgyti saldainiai, obuoliai... O juk žmonės ten dažnai deda ten savo telefoną ar nešiojamąjį kompiuterį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius