Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite persikelti į Ispaniją? Už namo kainą galite nusipirkti visą kaimą su bažnyčia

Ispanijos šiaurės vakaruose esantis Salto de Castro kaimas Samoros regione praėjusiais metais pateko į laikraščių antraštes, kai buvo parduotas vos už 260 000 eurų – mažiau nei vidutinė buto Barselonoje kaina, rašoma „Euronews“.
Salto de Castro kaimas
Salto de Castro kaimas / Vida Press nuotr.

Jį maždaug už 300 000 eurų nusipirko verslininkas Oscaras Torresas Gallego, kuris jį planavo pertvarkyti, kad paskatintų vietos turizmą. Pirmieji savininkai, valdę kaimą iki Torreso, kaimą įsigijo 2000-ųjų pradžioje ir taip pat siekė jį paversti turistų traukos centru.

Praėjus 12 mėnesių, jis vėl parduodamas beveik uždvigubai didesnę kainą nei buvo nupirktas. Torresas atliko kai kuriuos pastatų architektūros darbus ir pateikė dokumentus vietos valdžiai, tačiau negali užbaigti planuotos plėtros dėl savo verslo strategijos, skelbia nekilnojamojo turto rinkos portalas „Idealista“.

Kas įskaičiuota į pardavimo kainą?

Už 580 000 eurų laimingasis pirkėjas gaus 44 namus, barą, nakvynės namus, baseiną ir sporto zoną, taip pat bažnyčią ir seną kareivinių pastatą, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi civilinė gvardija. Yra net vaistinė ir policijos nuovada – viskas, ko galima tikėtis Ispanijos kaime.

Vos kelios minutės kelio nuo Portugalijos sienos, jis yra pačiame UNESCO biosferos rezervato Meseta Ibérica centre.

Salto de Castro taip pat atsiveria nuostabūs Duoro upės vaizdai, o saulė čia šviečia apie 135 dienas per metus.

Tačiau susidomėjusios šalys turės veikti greitai, nes jau yra susidomėjusiųjų apleisto kaimo pirkimu, o pasiūlymų karas kainą gali pakelti virš 600 000 eurų.

„Wikimedia Commons“ nuotr. / Salto de Castro kaimas
„Wikimedia Commons“ nuotr. / Salto de Castro kaimas

Kai pernai jis buvo parduodamas, nekilnojamojo turto agentai apskaičiavo, kad Salto de Castro padaryti tinkamu naudoti ir pradėti pritraukti lankytojus kainuotų apie 2 mln. eurų.

Kodėl Salto de Castro yra apleistas?

Elektros energijos bendrovė „Iberdrola“ Salto de Castro pastatė tam, kad įrengtų namus netoliese esančią užtvanką statantiems darbininkams. Aštuntajame dešimtmetyje žmonės pradėjo palikti kaimą, nes trūko darbo vietų, o 1989 m. jame neliko nė vieno gyventojo.

Dabar jau daugiau kaip 30 metų jis stovi tuščias.

2008 m. įvykęs finansinis krachas sustabdė ankstesnių savininkų planus ir galiausiai jie nusprendė 2022 m. Salto de Castro parduoti, tikėdamiesi, kad kas nors kitas galės įgyvendinti jų turizmo viziją.

1989 m. jame neliko nė vieno gyventojo.

Daugelyje Ispanijos kaimo vietovių gyventojai sensta, nes jaunimas išvyksta į miestą arba susilaukia mažiau vaikų nei ankstesnės kartos.

Dėl to kai kurios vietos valdžios institucijos skatina užsieniečius persikelti, skirdamos persikėlimo subsidijas ir išmokas grynaisiais pinigais.

Vos už kelių šimtų kilometrų esančiame Rubai kaime Galakijoje emigrantams siūloma iki 150 eurų per mėnesį. Vietos valdžia tikisi, kad skatindama šeimas persikelti į kaimą padidins mokinių skaičių vietos mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius