Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje atidarytas žygių sezonas: amžius žygeiviui – tik skaičius

„Snygio gavom įvairaus. Ir smulkaus sniegelio, ir akis užklijuojančių, delno dydžio snaigių. Net saulutės gavom! Vėjo tik šiek tiek, labai minimaliai ir visai ne pikto. Tobulas oras žygiui,“ – rašė žygeivė Renata. Nors prognozės džiugesio nekėlė, pirmojo „TrenkTuro“ metų iššūkio Palangoje žygeiviai neišsigando. Pūgos užkluptame kurorte savo pėdas paliko 3500 žygeivių, tarp kurių 2 metukų Ema, 7-erių Ąžuolas, įveikęs 26 km atstumą, ir šuniukas Grikis, kuriam tai buvo pirmasis žygis, rašoma „TrenkTuro“ pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / „TrenkTuro“ nuotr

„Tu manęs neneši. Kojytės pavargo, bet aš eisiu,“ – sūnaus citatomis ir vaizdo įrašais dalijosi žygeivių bendruomenėje gerai žinomas Barzdotas gidas. Šį kartą jis leidosi į trasą padėti 7-mečiui sūnui siekti rekordo. „Subjektyviai šis žygis man prasmingiausias per ilgą laiką. Laikas su sūnumi gamtoje ir žmonių apsuptyje, kurie visada paskatino Ąžuolą nepasiduoti, labai brangus“ – mintimis po sėkmingai įveikto žygio dalijosi Barzdotas gidas.

Tą pačią trasą pasirinko Grikis su savo šeimininke Zita. „Mano pirmas žygis su Grikiuku. Jam tik vieneri metai. Kažkiek nerimavau, kaip mudviem pavyks pražygiuoti. Po 15 km, kai pavalgėm košės, jis pradėjo trintis palei kojas, pagalvojau, kad nešti reikės. Bet jis susitvarkė puikiai ir tuos paskutinius 10 km mane „parvilko“, diktuodamas savo tempą,“ – įspūdžiais dalijosi Zita. Be Grikio trasoje savo šeimininkus lydėjo dar 188 gyvūnai. Jie po žygio apdovanoti medaliais.

Palangoje atidarytas žygių sezonas: amžius žygeiviui – tik skaičius
Palangoje atidarytas žygių sezonas: amžius žygeiviui – tik skaičius

Be 26 km maršruto žygeiviai rinkosi iš 7, 14 bei 36 km trasų. Populiariausia buvo 14 km. Ja ėję žygeiviai grožėjosi Palangos bažnyčios bokštais, klausėsi jūros garsų nuo Naglio kalno bei ieškojo Jūratės ir Kastyčio skulptūros Meilės alėjoje. Kiti žygeiviai praėjo pro garsųjį Palangos kurhauzą, sustojo fotografuotis prie ikoniškojo Gintaro muziejaus, grožėjosi ošiančia jūra nuo Birutės kalno ir tyrinėjo pasakiško grožio vilas, iš kurių įspūdingiausioje įsikūręs Palangos kurorto muziejus.

7 km trasa buvo ypatinga dar ir tuo, kad ją įveikė jauniausia ir vyriausia žygeivės. Jauniausia – 2 metų Ema – maršrutą įveikė kartu su močiute, negailėjusia komplimentų organizatoriams. Vyriausia žygeivė – 81 metų Dalia – atvyko iš Kauno. Iš čia atvažiavo dar beveik 700 žygeivių, tačiau jiems nepavyko pralenkti vilniečių – jų Palangoje susirinko daugiausiai. Be svečių iš Lietuvos, kurorte žygiavo ir nemažai latvių, keletas lenkų, vokiečių, anglų ir net svečių iš Albanijos bei Naujosios Zelandijos.

Be gamtos ir kultūros atradimų, „TrenkTuras“ dovanojo ir gardžias staigmenas. Energija žygio metu rūpinosi „Activus“ batonėliai, „Belvita“ sausainiai ir „Gaidelio“ krekeriai, o finišuojančių žygeivių laukė ne tik medalis, bet ir „SUN YAN“ makaronai. Ilgiausią maršrutą pasirinkusius žygeivius motyvavo ne tik energingi savanoriai, bet ir „Vero cafe“ kava bei „Gardėsio“ bandelės. Vandens atsargomis rūpinosi „Žalia giria“, o „Skanovės“ arbatos ne tik gaivino, bet ir šildė. Žygeivių saugumą snieguotose trasoje užtikrino generalinis rėmėjas „Gjensidige“.

„TrenkTuro“ nuotr/Žygis
„TrenkTuro“ nuotr/Žygis

Aprangos ekspertai „Hiatus“, kaip įprasta, rengė komandinę įskaitą. Jos viršūnėje atsidūrė trys komandos, įveikusios daugiausiai kilometrų. Pirmoji vieta po ilgos pertraukos vėl atiteko „Gjensidige“, įveikusiai 894 kilometrus, antroji – „Activus”, kartu nuėjusiems 743 kilometrus, o simbolinė bronza teko „Papūsk“. Komandos nariai kartu įveikė 680 kilometrus.

Kitas „TrenkTuro“ iššūkis – Latvijoje. Organizatoriai vasario 10 dieną visus, neabejingus žygiams, kviečia į Tukumą. Ten laukia ne tik naujos, dar neišvaikščiotos trasos, bet ir galimybė pasilikti visam savaitgaliui viename iš Latvijos slidinėjimo kurortų, šalia kurio dar ir netoli jūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius