-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Palangos kurhauze – spalvingas Kalėdų laukimas

„Visą gruodžio mėnesį kurhauze skambės puikūs koncertai, spektakliai, vyks filmų vakarai, dovanų meistarnės – dekoruosime Kalėdinius meduolius, nersime snaiges, o šias puikias dovanėles išmoksime ir tvariai supakuoti“, – skelbia Palangos savivaldybė. Gruodžio pirmą savaitgalį laukia kosminis eglės įžiebimo šou prie kurhauzo ir Šventosios pėsčiųjų aikštėje.
Kalėdų eglė prie Kurhauzo
Kalėdų eglė prie Kurhauzo / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Žiebsime egles su taika ir meile širdyse

Šiemet eglės įžiebimo šventėje gruodžio 2 d. 18 val. palangiškius ir miesto svečius stebins muzikinis-meninis Palangos kamerinio choro sveikinimas bei specialūs ugnies ir lazerių efektai.

„Kaip ir kasmet, pasitelkiant profesionalius režisierius, laukia išskirtinė ir džiugi šventė. Ištisus metus žaliuojanti eglė – tai šviesos ir vilties simbolis, tad šiemet žiebdami Kalėdų eglę ne tik apmąstysime baigiantį apsisukti metų ratą, bet ir kviesime visus uždegti taikos ir meilės žiburėlius savo širdyse.“, – teigia Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė. Eglės įžiebimą taip pat bus galima stebėti tiesiogiai internete Palangos kultūros ir jaunimo centro ir Palangos miesto savivaldybės „Facebook“ puslapiuose.

Gruodžio 3 d. 18 val. eglę žiebsime ir Šventojoje pėsčiųjų aikštėje. Čia susirinkusiųjų laukia Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokinių pasirodymai, kartu su aktore Evelina Šimelione, Kalėdinės meninės šviesų instaliacijos.

Dovanų meistarnės ir filmų vakarai visai šeimai

Kalėdų laukimas Palangos kurhauze prasidėjo su Advento vainikų edukacijomis. Lapkričio pabaigoje ir gruodžio mėnesiais laukia dar nemažai puikių užsiėmimų – snaigių eglutei nėrimas lapkričio 27 d., Kalėdinių meduolių dekoravimas gruodžio 11 d. bei tvarus dovanų pakavimas gruodžio 18 d. Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės Vitos Petrauskienės – „kiekvienais metais stengiamės atrinkti kuo įdomesnes edukacines programas, nenorime dubliuoti kitų Palangos kultūros įstaigų renginių.“ Tris gruodžio antradienius visi laukiami kurhauzo teatro salėje, kurioje bus rodomi puikūs filmai. Gruodžio 6 d. 18 val. bus rodomas romantinis švedų filmas „Svaigulys“, gruodžio 13 d. 18 val. prancūzų nuotykių filmas „Gražuolė ir Sebastianas“, gruodžio 20 d. 18 val. daugybę apdovanojimų pelnęs animacinis filmas „Aukso žirgas“. Bilietus į renginius galima rezervuoti KAKAVA.LT

Palangos miesto savivaldybės nuotr./Kalėdiniai renginiai prie Palangos kurhauzo.
Palangos miesto savivaldybės nuotr./Kalėdiniai renginiai prie Palangos kurhauzo.

„Grubusis“ teatras vėl priima į „Tanato viešbutį“

Laukia intriguojantys susitikimai su Palangos „Grubiuoju“ teatru (rež. Virginijus Milinis). Gruodžio 10 d. 18 val. ir 17 d. 16 val. kurhauzo teatro scenoje išvysime „Tanato viešbutį“ pagal žymaus XX a. prancūzų rašytojo klasiko Andrė Maurois novelę „Mirties pensionas“, kuri ypač aktuali šiandien, kai savižudybių skaičius drastiškai didėja. Ši novelė buvo ekranizuota garsaus XX a. kino režisieriaus A. Hičkoko. Jaunas verslininkas, ištiktas finansinės krizės, praranda mylimąją ir nebematydamas prasmės gyventi nusprendžia gyvenimą baigti savižudybe. Jo planą įgyvendinti padeda paslaptingos įstaigos personalas… 2021 m. Palangos „Grubiojo“ teatro spektaklis „Tanato viešbutis“ respublikinėje mėgėjų teatro šventėje „Tegyvuoja teatras“ nominuotas net keturiose kategorijose. Bilietus į spektaklį galima įsigyti KAKAVA.LT

Džiugins spalvingi koncertai

Advento laikotarpis neįsivaizduojamas be tradicinių dainų ir burtų. Tad lapkričio 29 d. 18 val. kviečiame į jaukų Advento vakarą šeimoms „Leliumoj“, kurį ves Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Kuršiukai“. Gruodžio 3 d. 18 val. laukia džiaugsmingas padėkos vakaras Palangos savanoriams, dėkosime aktyviausiems mūsų bendruomenės nariams už jų svarbų indėlį renginių metu. Gruodžio 14 d. 18 val. moterų vokalinis ansamblis „Guboja“ kvies į jausmingą koncertą „Giesmė į tylą“, o gruodžio 16 d. 18 val. kartu su Lietuvos nacionalinės filharmonijos atlikėjais kelsimės į stebuklingą „Sidabrinio Ežerinio“ pasaulį. Nuostabią muzikinę pasaką visai šeimai seks visas būrys muzikantų – kamerinis ansamblis Musica Humana, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos choras VIVA VOCE, solistai ir aktoriai. Su mažiausiais klausytojais pasisveikinti užsuks ir Kalėdų senelis.

Gruodžio 17 d. Šventosios pėsčiųjų aikštės paviljone laukia muzikinis vakaras „Žiemos susitikimai“ su moterų vokaliniais ansambliais „Rapsodija“ (Kartena) ir „Eldija“ (Šventoji).

Po Kalėdų gruodžio 28 d. kviesime visus smagiai patrepsėti be batų tradiciniame šokių vakarėlyje kurhauze su Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansambliu „Mėguva“. Šiuos metus užbaigsime argentinietiško tango karščiu ir jausmingu džiazu alsuojančiame koncerte „Naujametinis Piazzollos džiazas“ gruodžio 31 d. 19 val. kurhauzo koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius