-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paprasčiausi būdai patikrinti, ar viešbutyje nėra patalinių blakių

Net ir prabangiuose viešbučiuose gali apsigyventi patalines blakės, kurios sugadina ne tik atostogas, bet gali ir parkeliauti su jumis namo. Kaip naujoje nakvynės vietoje reikėtų patikrinti, arba jūsų lovoje nemiega jau grupė kitų gyvių, aiškina „The Thrillist“.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / 123rf.com nuotr.

Ko ieškoti kambaryje?

Aišku, jeigu pamatome mažyčius ropinėjančius vabaliukus – viskas aišku, kad čia apsigyvenusios patalinės blakės. Tačiau ne visada jas galima taip lengvai pamatyti. Blakės išsineria iš savo odos penkis arba šešis kartus, tad ieškokite vabzdžio odos išnarų žemiau išvardintose vietose.

Taip pat patalinių blakių išdavikės gali būti nedidelės kraujo dėmelės ant patalynės. Įtarimas dėl šių parazitų turėtų kilti ir pastebėjus mažytes juodas dėmeles, kurios reikštų blakių išmatas. Arba – mažus baltus kiaušinėlius (apie 1 mm dydžio).

123rf.com nuotr./Patalinės blakės
123rf.com nuotr./Patalinės blakės

Kur ieškoti?

Čiužinyje ir lovos rėmuose. Akivaizdžiausia vieta, tačiau vien pakėlę pagalves vargu ar pastebėsite patalines blakes. Jos paprastai slepiasi lovos rėmo sujungimuose arba tarp lentjuosčių. Šias vietas pirmiausiai vertėtų apžiūrėti su žibintuvėliu. Taip pat – plyšiuose prie galvūgalio, čiužinio susiuvimuose, palei užtrauktuką. Tuomet apverskite čiužinį ir dar patikrinkite kitą jo pusę.

Sofoje ir dekoratyvinėse pagalvėse. Šie parazitai įsitaiso toli gražu ne tik lovoje. Dažnai jų gali nebūti lovoje, bet būti kituose minkštuose balduose. Apžiūrėkite jų sujungimų/susiuvimų vietas, palei užtrauktukus ir pan.

Spintose ir grindyse. Patalinėms blakėms iš tiesų net nereikia minkšto paviršiaus, kad jame įsikurtų. Jos gali slėptis spintose, iš kurių persimes į pakabintus drabužius. Spintose pažiūrėkite į durų vyrius, stalčių ir lentynų kampus. Taip pat patikrinkite vietas, kur susijungia grindys su sienomis. Ypač šių vabzdžių mėgiami yra kampai.

Naktiniuose staliukuose. Kaip ir visur kitur, čia vertėtų patikrinti kampus stalčiuose. Apžiūrėkite ir lempos gaubtą bei jos apačią. Tas pats patarimas galioja ir laikrodžiams, nuotraukų rėmeliams bei kitoms ant staliuko stovinčios dekoracijoms.

Atsargiai su lagaminais. Jau kokio suvenyro tikrai nesinori parsivežti lagamine – tai patalinių blakių. Todėl jeigu naudojate sulankstomą bagažo stovą, prieš padėdami ant jo lagaminą jį apžiūrėkite – ypač tose vietose, kur medžiaga apsivynioja rėmą. Į kad būtumėte dar saugesni – niekada niekada nedėkite lagamino tiesiai ant lovos. Turėsite nemalonių pakeleivius ilgam.

123RF.com nuotr./Kelionių lagaminas
123RF.com nuotr./Kelionių lagaminas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius