Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidomėti prieš vykstant: daugiausia draudiminių įvykių Turkijoje ir Egipte

Atostogos Turkijoje ar Egipte vienas dažniausių ne tik daugumos lietuvių, bet ir kitų europiečių pasirinkimų. Išvykstantiems ar planuojantiems vykti į populiariausius kurortus draudimo bendrovės primena, kad minėtos šalys ne tik populiariausios, bet ir rizikingiausios. Jose įvyksta daugiau draudiminių įvykių – apsinuodijimų, alerginių reakcijų ir kūno sužalojimų. Siekiant apsaugoti lietuvių kelionių saugumą draudimo bendrovės sudarė patarimų keliautojams sąrašą, kuris, beje, apima visas lietuvių labiausiai pamėgtas kryptis.
Alanijos pilis Turkijoje
Alanijos pilis Turkijoje / 123RF nuotr.

Rizikingiausia Egipte ir Turkijoje

Egiptas ir Turkija išlieka mėgstamiausia lietuvių atostogų vieta, tačiau prieš pasiryžtant keliauti į populiariausius kurortus apie jos vertėtų žinoti ir dar vieną faktą – juose užfiksuojam daugiausia draudiminių įvykių. 

Draudimo bendrovės „Seesam“ duomenimis, pastaraisiais metais būtinojo gydymo ar kitų kelionės metu nutikusių nesklandumų vidutinės išlaidos siekė 380 eurų, kai tuo tarpu Turkijoje ir Egipte atostogavusiems lietuviams bendrovė vidutiniškai kompensavo dvigubai didesnes sumas.

Pastaraisiais metais patiriamos medicininės išlaidos Turkijoje ir Egipte išaugo iki vidutiniškai 700 eurų vienam asmeniui.

„Didesnė alerginių reakcijų tikimybė yra Turkijoje ir Egipte, todėl nuvykus ten privalu saugotis jūros gyvių. Pastaraisiais metais patiriamos medicininės išlaidos šiose šalyse išaugo iki vidutiniškai 700 eurų vienam asmeniui“, – teigė draudimo bendrovės Asmens draudimų grupės plėtros vadovė Natalija Misėkienė.

Būtina pasidomėti

„Pavyzdžiui, Egipte pasitaikė nelaimingų atsitikimų su jūros ežiais – medicininė pagalba šiais atvejais kainavo daugiau nei 100 eurų. Pasireiškus alerginėms reakcijoms Turkijoje ir Egipte už patirtas gydymo išlaidas teko skirti daugiau nei 700 eurų, o rimtesnių ligų ar peršalimų gydymas kainuoja ir kelis tūkstančius eurų“, – kalbėjo N. Misėkienė.

Asmens draudimų grupės plėtros vadovė nenorintiems prarasti kelionės džiaugsmo turistams keliautojams patarė prieš išvykstant atostogų pasidomėti, ko reikėtų saugotis konkrečioje užsienio šalyje. Taip, pasak N. Misėkienės, atostogos neapkars ir keliautojai sutaupys nemažai lėšų, kurias įvykus nenumatytiems atvejams tektų skirti medicininės pagalbos suteikimui ar tolimesniam ligų ir traumų gydymui.

Svarbiausi patarimai

Atsižvelgus į tai, kokiomis kryptimis dažniausiai keliauja lietuviai ir kokie pavojai galimi, draudimo bendrovė parengė dažniausiai lietuvių lankomų šalių aprašymus su saugaus keliavimo patarimais. Jie rengti remiantis ir LR užsienio reikalų ministerijos ataskaitomis apie saugumo padėtį konkrečiose valstybėse.

„Tarkime, jūsų kelionės kryptis – Egiptas. Jums aktualu, kokia valiuta ten naudojama, kokia oro temperatūra, lankytinos vietos ir kokių pavojų reikėtų saugotis. Egipte paplitusi maliarija, todėl privaloma nuo jos pasiskiepyti, o nelaimės atveju skambinti turistų policijai 126. Parengtuose patarimuose keliautojams ir pateikta visa aktuali informacija“, – pasakoja N. Misėkienė.

Patarimuose keliaujantiems pateikiama ne tik svarbiausia informacija saugiai ir komfortiškai kelionei, bet ir aprašymas apie šalį, lankytinų vietų rekomendacijos, žemėlapiai, orų prognozės ir draudiko patarimai. Patarimus rasite keliaujantiems į labiausiai pamėgtas lietuvių šalis rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius