Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasižymėkite datą – kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“ vėl kvies į susitikimus su keliautojais

Kovo 5 d. vyks antrą kartą organizuojama kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“, kurioje žinomi keliautojai ir pramogų pasaulio atstovai dalysis savo atostogų ir kelionių įspūdžiais.
Kelionių įspūdžių konferencijos „Atostogų guru“ dalyviai
Kelionių įspūdžių konferencijos „Atostogų guru“ dalyviai / 15min koliažas

Sekmadienio popietę su kelionių pasakojimais nusprendę praleisti vilniečiai „Vilnius Tech Park“ vyksiančiame renginyje turės galimybę išgirsti 6 įdomius kelionių pasakojimus. Savo patirtimi ir nuotykiais dalysis vienas žinomiausių Lietuvoje virtuvės šefų Liutauras Čeprackas, reklamos kūrėja ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, daugybę pasaulinių apdovanojimų pelnęs bekelės ultramaratonininkas Gediminas Grinius, tinklaraštininkė ir kulinarijos studijos „Čiop Čiop” vadovė Urtė Mikelevičiūtė, alpinistas Tadas Jeršovas.

Asmeninė nuotr./Tadas Jeršovas
Asmeninė nuotr./Tadas Jeršovas

Savo įspūdžius pasakos ir 15min žurnalistas Paulius Ramanauskas, kurį darbas ir asmeninis smalsumas nuvedė į karštuosius pasaulio taškus – Siriją, Ukrainą ir Iraką.

Asmeninė nuotr./Justas Albertynas
Asmeninė nuotr./Justas Albertynas

„Džiaugiamės, kad pernai organizuota pirmoji „Atostogų Guru“ konferencija sulaukė didelio susidomėjimo. Svarstydami, kaip galėtume pratęsti šį renginį, pamatėme, kad paskutiniu metu poreikis dalytis nesuvaidintais kelionių įspūdžiais ypač sustiprėjo: vis dažniau patys keliautojai buriasi į įvairius klubus ir renkasi į susitikimus pasidalyti savo istorijomis. Norime tapti tos keliautojų bendruomenės dalimi, todėl, užuot visas jėgas skyrę vienai koncentruotai metinei konferencijai, nutarėme organizuoti dinamiškesnių renginių ciklą ir pakviesti susitikti keliautojus kartą per sezoną“, – teigia vienas iš renginio sumanytojų, kelionių organizatoriaus „Air Guru“ plėtros vadovas Justas Albertynas.

Pasak jo, taip atsiranda galimybė greičiau reaguoti į naujas kelionių tendencijas, prisitaikyti prie skirtingų sezonų ir renginius organizuoti ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos miestuose – pavyzdžiui, vasarą aplankyti pajūrio kurortus, kur žmonių srautas didžiausias.

„Atidarydamas skirtingų virtuvių restoranus stengiuosi supažindinti lietuvius su pasaulio skonių įvairove: juk Japonija nėra tik sušiai, o Italija – ne vien makaronai su picom. Žinoma, tikrąjį skonį geriausia galima pajusti būnant vietinėje kultūroje, ragaujant autentiškų vietinių virtuvės meistrų pagamintų patiekalų. Gastrokelionės jau seniai tapo mano aistra, tad tikiuosi, kad bent šiek tiek galėsiu ja užkrėsti ir konferencijos lankytojus“, – teigia vienas iš kovo 5 d. konferencijos pranešėjų, virtuvės šefas L.Čeprackas.

Asmeninė nuotr./Liutautas Čeprackas
Asmeninė nuotr./Liutautas Čeprackas

Apie maisto ir kelionių tendencijas konferencijoje taip pat pasakos maisto tinklaraštininkė ir kulinarijos studijos „Čiop Čiop” vadovė U.Mikelevičiūtė.

Laurynos Narkevičiutės nuotr./Urtė Mikelevičiutė
Laurynos Narkevičiutės nuotr./Urtė Mikelevičiutė

Šiais metais konferencijoje daugiau dėmesio bus skiriama aktyviam sportui ir laisvalaikiui: apie netikėčiausius bekelės bėgimo maršrutus pasakos ultramaratoninkas G.Grinius, o tik iš aukščiausios Pietų pusrutulio viršūnės Akonkagvos grįžęs alpinistas Tadas Jeršovas dalysis įspūdžiais apie aukščiausias pasaulio viršukalnes. Be to, konferencijos svečiai turės išskirtinę galimybę išgirsti ir žurnalisto P.Ramanausko įspūdžius iš karštųjų pasaulio taškų: Sirijos, Ukrainos, Irako.

15min nuotr./Paulius Ramanauskas
15min nuotr./Paulius Ramanauskas
VIDEO: 360° dokumentika iš „Islamo valstybės“ kontroliuotų Mosulo apylinkių

Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“ vyks kovo 5 d. (sekmadienį) Vilniaus technologijų parke „Vilnius Tech Park“ (Antakalnio g. 17, Vilnius). Bilietus galima įsigyti Paysera bilietų platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius