Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Per vieną dieną ryklys užpuolė 3 žmones: vienai nelaimėlei teko amputuoti ranką

Viena moteris patyrė didelę traumą, jai teko amputuoti ranką, o dar dvi paauglės taip pat patyrė galūnių sužalojimus, kai policijos pareigūnai nufotografavo sekliuose vandenyse esantį ryklį.
Kūjaryklis
Kūjaryklis / Shutterstock nuotr.

Floridoje (JAV) per retą ryklio užpuolimą buvo sužeisti trys žmonės, vienai moteriai teko amputuoti ranką, rašoma „Daily Star“.

JAV, Floridos valstijoje, Voltono apygardos paplūdimiuose plaukiojantiems žmonėms buvo liepta saugotis ryklių po to, kai penktadienio popietę, birželio 7 d., „WaterSound“ bendruomenėje ryklys sužalojo moterį.

Ji patyrė didelę vidurių ir dubens srities traumą, todėl dėl kritinės būklės buvo išvežta į netoliese esančią ligoninę. Teko amputuoti dalį rankos, kaip sakė Pietų Voltono ugniagesių apygardos viršininkas Ryanas Crawfordas ir pridūrė: „Pranešama, kad ji su vyru plaukė vos už pirmosios smėlio juostos“.

Viena paauglė patyrė kritinius rankos ir kojos sužalojimus, o kitai buvo gydomos pėdos žaizdos.

Mažiau nei po dviejų valandų ugniagesiai buvo iškviesti į netoliese esantį Seagrove Beach rajoną, kur ryklys įkando dviem paauglėms mergaitėms. Viena paauglė patyrė kritinius rankos ir kojos sužalojimus, o kitai buvo gydomos pėdos žaizdos.

„Man pasakojo, kad jos abi su draugų grupe buvo prie pat pirmosios smėlio juostos, taigi labai panašioje vietoje, t. y. netoli kranto linijos, maždaug iki juosmens vandenyje“, – paaiškino Crawfordas.

Buvo iškeltos dvigubos raudonos vėliavos, įspėjančios plaukikus laikytis atokiau nuo vandens, o valdžios institucijos pasiuntė policiją, ugniagesius ir laukinės gamtos agentūrą patruliuoti vandenyse. Tyrėjai tą pačią dieną įvykusias atakas pavadino „labai neįprastomis“.

Shutterstock nuotr. / Kūjaryklis
Shutterstock nuotr. / Kūjaryklis

Jis tęsė: „Tokio pobūdžio incidentai, nors mūsų istorijoje jų būta, yra labai neįprasti, ir labai neįprasta, kad du incidentai įvyktų tą pačią popietę, 4 mylių (6 km) atstumu vienas nuo kito. Mes kreipiamės į ekspertus, kad jie išsiaiškintų, kas tai galėjo sukelti... įlankos temperatūra, nukreipiamoji srovė, kad ir kas tai būtų“.

Tokio pobūdžio incidentai, nors mūsų istorijoje jų būta, yra labai neįprasti.

Voltono apygardos šerifas Michaelas Adkinsonas gyrė greitą praeivių reakciją pirmojo išpuolio vietoje. Jis taip pat priminė visuomenei apie maudymosi vandenyne riziką.

„Ten buvo piliečių, kai kurie turėjo medicininį išsilavinimą. Mažiausiai du iš jų buvo slaugytojai, vienas – galimai anesteziologas, šie žmonės iš karto puolė į padėti ir pradėjo teikti pagalbą, – sakė jis.

– Žinome, kad dalijamės vandeniu su rykliais. Suprantame, kad ir kokia tragiška būtų ši nelaimė, ryklių visada yra, ir turime būti atsargūs, turime tai žinoti.“

Wikimedia nuotr. / Didysis kūjaryklis
Wikimedia nuotr. / Didysis kūjaryklis

Voltono apygardos šerifo biuras užvakar patvirtino, kad prie Santa Rozos (Voltonas) paplūdimio buvo pastebėtas 14 pėdų (daugiau nei 4 metrų) ilgio kūjaryklis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje