Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėjimas skrisiantiems su „Aerosvit“: ukrainiečiai atšaukinėja reisus

Prieš keletą dienų paskelbusi apie planuojamą bankrotą ukrainiečių oro bendrovė „Aerosvit“ žadėjo skrydžių įsipareigojimus vykdyti ir jų neatšaukti bent jau iki kovo 31-osios. Tačiau jau šiandien, sausio 8-ąją, kompanija anuliavo apie dvi dešimtis reisų. Teigiama, jog skrydžius „Aerosvit“ atšaukia dėl skolų įvairiems oro uostams, mat pastarieji dažnai užlaiko kompanijos lėktuvus, skelbia Travel.ru.
Aviacija
"Aerosvit" atšaukia skrydžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keleiviams, turintiems bilietus „Aerosvit“ bendrovės vykdomiems skrydžiams,patariama pasitikrinti kompanijos atstovybėse ar oro uosto informacijos biuruose ar reisas tikrai bus, dar prieš važiuojant į oro uostą. Pačios „Aerosvit“ bendrovės interneto svetainėje jokios informacijos apie atšaukiamus skrydžius nėra. Todėl keleiviai turėtų patys kreiptis į kompanijos atstovus.

Teigiama, jog oro bendrovė bando perduoti atšauktų skrydžių keleivius kitų bendrovių vykdomiems reisams. Tačiau išskristi laiku mažai kam pavyksta. Be kita ko, likę bendrovės reisai dažnai ilgokai vėluoja.

Kaip prieš keletą dienų rašė 15min.lt, didžiausia Ukrainos oro bendrove save vadinusi „Aerosvit“ nutarė skelbti bankrotą. Sausio 4 d. įmonė dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi į vieną iš Kijevo apskrities teismų. Ši bendrovė skraidina keleivius ir iš Kijevo į Vilnių bei atgal.

Teismo skelbiamais duomenimis, 2012 metų gruodžio 27 dieną „Aerosvit“ buvo skolinga per 4 mlrd. Ukrainos grivinų (virš 1 mlrd. litų), o jos aktyvų vertė siekė vos 1,46 mlrd. grivinų. Parengiamasis teismo posėdis numatytas sausio 23 dieną.

Bendrovė „Aerosvit“ kiek anksčiau pradėjo perdavinėti savo skrydžius Tarptautinėms Ukrainos avialinijoms. Pastarosios jau parėmė maršrutus iš Kijevo į Prahą, Varšuvą, Atėnus, Jerevaną, Baku ir keletą kitų krypčių.

Avianews.com duomenimis, artimiausiu metu Tarptautinėms Ukrainos avialinijoms bus perduoti ir lėktuvai „Boeing 737“, kurie ir skraido į Vilnių. Pabrėžiama, kad skrydžiai perduodami be konkurso, kurį turėjo skelbti Valstybinė aviacijos tarnyba, todėl pakovoti dėl šių krypčių neteko galimybių kitos oro bendrovės, skraidančios į Ukrainą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius