-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 25

Pietų Korėją aplankęs garsus keliautojas atskleidė, kodėl teko iš praeivių kaulyti monetų

Tebevykstant Rusijos agresijai Ukrainoje, girdisi daugybė versijų kaip šis karas galėtų baigtis. Viena iš versijų yra vadinamasis Korėjos variantas. Žinote, ką jis reiškia? Neabejoju, kad jei bent minimaliai raukiate, kas vyksta pasaulyje, tikrai žinote, tačiau, kad būtų daugiau aiškumo ir užvesčiau ant šios dienos temos, trumpai apie jį papasakosiu.
Vaidas Mikaitis aplankė Pietų Korėją
Vaidas Mikaitis aplankė Pietų Korėją / Asmeninio archyvo nuotr.

Po Antrojo pasaulinio karo Korėjos pusiasalyje įvyko karinis komunistinės ir vakarietiškos santvarkų susidūrimas. Nors tas konfliktas neva rėmėsi ideologiniais skirtumais, bet, paprastai žiūrint, tai buvo totalitarinio režimo karas su laisvuoju pasauliu dėl įtakos (to konflikto skirtumas nuo dabartinio karo Ukrainoje yra nebent tai, kad tada, bent teoriškai, buvo kovojama už ideologiją. Dabar gi melu bei teroru paremtas blogis jau net nebesistengia savo agresijos slėpti po neva kažkokiais kilniais tikslais. Jis tiesiog kariauja dėl imperinių ambicijų).

Asmeninio archyvo nuotr./Vaidas Mikaitis aplankė Pietų Korėją
Asmeninio archyvo nuotr./Vaidas Mikaitis aplankė Pietų Korėją

Karas Korėjoje truko trejus metus ir jo nelaimėjo niekas. Jis pasibaigė paliaubomis ir tarp gėrio bei blogio pasaulių, ties 38-ąja lygiagrete buvo nubrėžta demarkacinė linija, einanti per patį Korėjos pusiasalio vidurį. Pietuose susikūrusi valstybė, nešusi demokratijos ir laisvės vėliavą, buvo pavadinta Pietų Korėja, o šiaurėje liko komunistinė Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika, dabar žinoma šiurpiosios Šiaurės Korėjos vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius