Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM įspėja dėl kelionių į Libaną: rekomenduoja nevykti dėl nestabilios saugumo padėties

Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja jokiais tikslais nevykti į Libaną, o šalyje esantiems Lietuvos piliečiams – išvykti, dėl itin nestabilios saugumo padėties, didelės teroristinių išpuolių rizikos ir galimų karinių veiksmų, rašoma URM pranešime spaudai.
Libanas
Libanas / Shutterstock nuotr.

Artimųjų Rytų regione „Hamas“ teroristinei grupuotei pradėjus teroristines atakas prieš Izraelį ir besitęsiant konfliktui plečiasi išpuolių bei apšaudymų, taip pat teroristinių išpuolių geografija Izraelio ir Libano pasienyje bei plačiau šalyje. Galimos atakos bei teroristiniai išpuoliai Libano sostinėje Beirute, taip pat kituose Libano miestuose.

Saugumo situacija šalyje gali keistis labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems, vadovautis vietos valdžios patarimais.

Užsienio reikalų ministerija taip pat primygtinai rekomenduojama nevykti į ypač pavojingas zonas: pasienio su Izraeliu teritorijos, ypač į pietus nuo Litanijos upės, pietinė Beiruto dalis, Tripolis (Trablous), šiaurinė Bekaa slėnio dalis ir Hermelio rajonas, palestiniečių pabėgėlių stovyklos, pasienio ruožas su Sirija. Pavojus išlieka ir likusiame Beirute, Sidone (Saida) bei pietinėje Bekaa slėnio dalyje.

Rekomenduojame stebėti oro uostų informaciją - gali būti ribojamas susisiekimas su šalimi. Jei šiuo metu esate Libane, nedelsiant prašome užsiregistruoti užpildant kelionės registracijos formą, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Prireikus konsulinės pagalbos, prašome kreiptis į Lietuvos Respublikos ambasadą Egipte el. paštu amb.eg@urm.lt, consul.egypt@urm.lt arba telefonu +20 2 2736 6461.

Taip pat primename, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +37052362444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje: iOS, Android, bendra nuoroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius