Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš liepos 6-osios koncertą – netikėtumas Klaipėdos uoste

Šiandien, ruošiantis centriniam iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ dešimtmečio šventiniam koncertui Klaipėdos kruizinių laivų terminale, įvyko visiems netikėtas incidentas – dėl stipraus, apie 15 m/s, vėjo lūžo ten buvęs 22 m aukščio tautinei vėliavai skirtas vėliavos stiebas.
9-ojo Laivų parado akimirkos
Kruizinių laivų terminalas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Simboliška, kad stiebas 2009 m. buvo pastatytas jachtai „Ambersail“ grįžus iš „Tūkstantmečio odisėjos“, ir tuomet čia buvo iškelta 40 kv. m. ploto trispalvė, kurią buriuotojai, kvietę lietuvių bendruomenes giedoti „Tautišką giesmę“, apiplukdė aplink pasaulį.

„Skubiai reaguojant į susiklosčiusią situaciją, didžioji Lietuvos trispalvė tokia proga bus iškelta ant jachtos „Ambersail“ stiebo. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad jachta bus naudojama kaip scenografinis sprendimas, simboliškai atpasakojantis iniciatyvos pradžią. Tiesa, liepos 6-osios vakarą, kai bus koncertas, vėjas jau turėtų būti aprimęs, tad koncertas vyks pagal planą“, – kalbėjo koncerto prodiuseris Dalius Abaris.

VIDEO: Klaipėda rengiasi Liepos 6-osios renginiui: vėjas nulaužė vėliavos stiebą

Šiemet centrinis iniciatyvos dešimtmečio šventinis renginys, iš kur į pasaulį pasklis „Tautiška giesmė“, vyks Klaipėdos uoste, kruizinių laivų terminale. Čia statoma įspūdingo dydžio – apie 40 m pločio ir 27 m aukščio – scena, kurios dalimi tapo legendinė „Ambersail“ jachta. Minint pasaulio lietuvių metus koncertuoti pakviesti tie, kurie turi lietuviškas šaknis, save laikantys lietuviais, ir tuo pačiu turintys įvairių pasaulio šalių kilmės, tokie kaip Jurgis Didžiulis, Eduardo Gimenezas, Oneida Kunsunga, Darius Mileris-Nojus, Sasha Song, Edgaras Lubys, ir Jurijus Veklenko, grupė „B’Avarija“. Po tautiškos giesmės, kuri bus giedama 21 val., vyks Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas.

Nemokamas šventinis iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ koncertas Klaipėdos uosto kruizinių laivų terminale prasidės liepos 6 d., 19.30 val., ir bus tiesiogiai transliuojamas LRT kanalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius