Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: 2019 metais brangs ir viešbučiai, ir skrydžiai

Stipri pasaulinės ekonomikos padėtis ir kylančios naftos kainos, tikėtina, kilstels kelionių lėktuvu kainas 2019 metais. Prognozuojama, kad jos augs 2,6 proc., o viešbučių kainos – 3,7 proc., rašo „Reuters“.
Skrydis
Skrydis / 123rf.com

Kai kurios šalyse, tokiose kaip Indija, Naujoji Zelandija, Norvegija, Vokietija ir Čilė, skrydžių kainos gali kilti daugiau nei 7 proc., teigiama antradienį išplatintoje kasmetinėje Pasaulinės verslo kelionių asociacijos ir verslo kelionių agentūrų tinklo „Carlson Wagonlit Travel“ prognozėje.

Avialinijų sąnaudos, įskaitant degalams ir darbo jėgai, auga, todėl didieji oro transporto vežėjai jau mėgina didinti skrydžių bilietų kainas, kad išlaikytų maržą.

Prognozėje teigiama, kad kitais metais viešbučių kainos taip pat augs, nes didės oro kelionių paklausa – tad atitinkamai augs ir kambarių paklausa. Tikimasi, kad Azijoje ir Europoje kambariai brangs daugiau nei 5 proc., Šiaurės Amerikoje – 2,1 proc., o Lotynų Amerikoje sumažės 1,3 proc.

Tačiau prognozėje įspėjama, kad kitąmet pasaulio ekonomikai grėsmę kels protekcionistinės politikos, prekybos karų kurstymas ir nežinomybė dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius