Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos diplomatams Šiaurės Korėją teko palikti traukinio bėgiais stumiamu vežimėliu

Koronaviruso pandemija lėmė tai, kad Rusijos diplomatai su savo šeimomis iš namų Šiaurės Korėjoje iškeliauti turėjo netradiciniu būdu – traukinio bėgiais stumiamu vežimėliu.

Jeigu COVID-19 pandemija nebūtų uždariusi sienų, diplomatai paprastai savo tarnybą svečioje šalyje baigtų su formaliu atsisveikinimu ir patogia kelione atgal į savo gimtąją šalį. Tačiau grupė Rusijos diplomatų kartu su savo šeimomis Šiaurės Korėją turėjo palikti neįprastu keliu – pačių stumiamu vežimėliu, kuris riedėjo geležinkelio bėgiais.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matyti gerai nusiteikę rusai, savo daiktus stumiantys geležinkelio tiltu, nutiestu per Rusiją ir Šiaurės Korėją skiriančią Tumanajaus upę.

Ministerija išplatino ir nuotrauką, kurioje – ant vežimėlio sudėti lagaminai, stumiami per žiemišką Šiaurės Korėją.

Rusijos Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Rusijos diplomatai Šiaurės Korėją paliko traukinio bėgiais stumiamu vežimėliu
Rusijos Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Rusijos diplomatai Šiaurės Korėją paliko traukinio bėgiais stumiamu vežimėliu

Kitu būdu diplomatams ir jų šeimoms palikti Šiaurės Korėją nebuvo įmanoma, nes ši valstybė dar pačioje pandemijos pradžioje uždarė savo sienas ir uždraudė tarptautinius skrydžius, susisiekimą traukiniais.

Diktatoriaus valdoma šalis iki šiol tikina (nors mažai kas tuo tiki), kad pas juos nėra užfiksuoto nė vieno COVID-19 atvejo.

„Kadangi sienos jau daugiau nei metus uždarytos ir keleivių eismas sustabdytas, kelionė namo buvo ilga ir sudėtinga“, – parašė Rusijos ministerija, paviešindama foto ir videomedžiagą.

VIDEO: Rusijos diplomatai iš Šiaurės Korėjos grįžo traukinio bėgiais stumiamu vežimėliu – kito būdo tiesiog nebuvo

Iš viso taip atgal į Rusiją grįžo aštuonių žmonių grupelė, įskaitant ir trejų metų vaiką. Kad ketvirtadienį pasiektų Rusijos pasienį, jie iš Pchenjano net 32 val. keliavo traukiniu ir dar dvi valandas autobusu. Paskutinė trumpa atkarpa buvo įveikta vežimėliu, o jau Rusijos pusėje diplomatus pasitiko pareigūnai, nuvežę juos į Vladivostoko oro uostą.

V.Sorokinas, vienintelis šioje grupėje buvęs vyras, tapo „nesavaeigės drezinos pagrindiniu „varikliu“, nurodė ministerija ir pridūrė, kad diplomatui teko platformą stumti toliau kaip kilometrą.

Pietų Korėjoje komentatoriai pašaipiai komentavo naujieną apie rusų diplomatų grupės ekscentrišką kelionę namo.

„Džiaugiuosi, kad gimiau ne Šiaurės Korėjoje“, – vienas jų parašė didžiausiame Pietų Korėjos naujienų portale „Naver“. Kitas pajuokavo: „Prašome grąžinti dreziną, iš kur ją paėmėte.“

Kaip atrodo Rusijos ir Šiaurės Korėjos pasienis

Rusija su Kim Jong Uno valdoma šalimi turi vos 17 km bendrą sieną. Tai yra trumpiausia Rusijos tarptautinė siena.

Abi šalis jungia Korėjos ir Rusijos Draugystės tiltas (Družny tiltas), kuriuo eina traukinio bėgiai.

Kadangi Rusija 2013 m. „Google Maps“ automobiliui leido gana arti privažiuoti prie pasienio, žemėlapyje galima patyrinėti, kaip atrodė Lineinajos gatvė, einanti visai šalia Šiaurės Korėjos teritorijos.

Pasinaudojus „Street View“ įrankiu, galima „privažiuoti“ taip arti pasienio, kad matytųsi šiek tiek Tumanajos upės, kuri eina tarp abiejų šalių. Taip pat matosi Šiaurės Korėjos pusėje stovintys du bokštai – vienas riestu stogu, o kitas primenantis kontrolės bokštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius