Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ paskelbė atnaujintą atšaukiamų skrydžių sąrašą: nė vieno iš Lietuvos

Lietuviai, su nerimu laukę naujienų apie atšaukiamus pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ skrydžius, gali ramiau atsikvėpti – pirmadienį vakare aviakompanija paskelbė atnaujintą atšaukiamų skrydžių nuo rugsėjo 21 d. iki spalio 31 d. sąrašą. Tarp jų nėra nė vieno skrydžio iš Lietuvos oro uostų ar į juos.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Išplatintame „Ryanair“ pranešime spaudai teigiama, kad didžioji dalis atšaukiamų skrydžių buvo suplanuoti didžiausiose aviakompanijos bazėse. Toks sprendimas esą priimtas dėl to, jog keleiviams būtų galimybė rasti kuo daugiau alternatyvių skrydžių variantų.

Panašu, kad bent jau keleivių, skrendančių iš Vilniaus, Kauno bei Palangos tarptautinių oro uostų bei į juos, šis „Ryanair“ sukeltas chaosas nepalies. Tarp atšauktų skrydžių nėra nė vieno, suplanuotų iš ar į Lietuvą.

Tai 15min patvirtino ir VĮ Lietuvos oro uostai atstovai.

„Paskelbtame sąraše nėra nė vieno skrydžio iš Lietuvos oro uostų. Bent dėl šios priežasties mūsų keleiviai gali būti ramūs“, – sakė Agnė Mažeikytė, VĮ Lietuvos oro uostai komunikacijos vadybininkė.

Visą atšauktų skrydžių sąrašą galima rasti www.ryanair.com svetainėje, taip pat kompanijos feisbuko puslapyje.

Taip pat tikinama, kad keleiviai, turėję skristi atšauktais reisais, apie tai ir skrydžių alternatyvas bei kompensacijas bus informuoti asmeniškai elektroniniais laiškais.

Daugumai bus pasiūlyti alternatyvūs skrydžiai tą pačią arba kitą dieną. Tie keleiviai, kurie nenorės skristi pasiūlytu alternatyviu skrydžiu, gaus visą jiems priklausančią kompensaciją.

Štai kokios yra Europos Sąjungos kompensacijos už atšauktus skrydžius taisyklės:

  • Keleiviai turi teisę į pagalbą ir kompensaciją, jeigu kliūtys skrydžiui iškilo dėl kompanijos kaltės.

  • Bendrovės turi grąžinti visus už skrydį sumokėtus pinigus per kelias dienas arba pasiūlyti naują skrydį tuo atveju, jeigu jis atšauktas buvo likus labai nedaug laiko iki kelionės.

  • Keleiviai taip pat gali reikalauti kompensacijos: 250 eurų už trumpą kelionę, 440 eurų už vidutinio ilgio ir 600 eurų už ilgą kelionę.

  • Keleiviai, kurie kelionės tikslą pasiekia vėluodami daugiau nei tris valandas, gali reikalauti kompensacijos nuo 200 iki 600 eurų, priklausomai nuo kelionės trukmės ir vėlavimo.

„Ryanair“ vadovas: „Tai mūsų pačių sukelta netvarka, tačiau tai nepasikartos“

„Ryanair“ vadovas Michaelis O’Leary pirmadienį išplatintame pranešime dar kartą paaiškino, dėl ko atšaukiami skrydžiai. Taip pat jis atsiprašė keleivių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Ryanair“ vadovas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Ryanair“ vadovas

Pasak jo, pagrindinė priežastis nėra nepakankamas pilotų skaičius, kaip žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose skelbta anksčiau.

„Jų užteko vasaros skrydžių piko metu. Tačiau dabar skrydžiai atšaukiami siekiant suteikti galimybę pilotams išeiti atostogų po įtempto vasaros sezono. Tai mūsų pačių sukurta netvarka, atsiprašome savo klientų“, – tikino įmonės atstovas ir pridūrė, kad 2018 metais „tokia netvarka nepasikartos“.

Priminsime, kad Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nusprendė per ateinančias šešias savaites atšaukti 1680–2100 skrydžių (arba po 40–50 jų kasdien), kad pagerintų savo punktualumą. Bendrovės atstovų teigimu, bus atšaukta ne daugiau nei du procentai visų skrydžių.

Teigiama, kad šis „nesusipratimas“ „Ryanair“ kainuos ne tik įvaizdį, bet ir apie 20 mln. eurų – tiek bendrovei teks atseikėti už kompensacijas. Dar 5 mln. bus prarastos pajamos už bilietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius