Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Skvernelis: keliaujantiems į Latviją, Estiją ir Lenkiją gali nebūti taikomas 14 dienų karantinas

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį ryte Seime sakė matantis realią galimybę, kad netrukus galėtume laisvai, be suvaržymų keliauti į Baltijos šalis – Latviją, Estiją, taip pat Lenkiją. Keliaujant tarp šių šalių nereikėtų laikytis privalomo 14 dienų karantino.
Latvija
Liepojos pajūris / Liepojos turizmo informacijos centro nuotr.

„Aš tikrai matau realią galimybę atsiverti Baltijos regionui, plius yra tikimybė, kad ir Lenkijos Respublika galėtų prisijungti“, – sakė jis prieš Seimo posėdį.

Ministro pirmininko teigimu, situacija trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje yra panaši, panašios priemonės taikomos krizės valdymui, todėl atsivėrimas „tikrai yra realu“.

„Tiek verslui, tiek keliautojams nebūtų jokių apribojimų kertant sienas, nebūtų taikomi privalomas 14 dienų karantinas ir panašiai, – ką tai reikštų žmonėms, aiškino S.Skvernelis. – Tiesiog mes galėtume taip, kaip šiandien judame šalies viduje, tokiais pačiais principais judėti tarp Baltijos valstybių, ir lygiai tas pats – nebūtų jokių apribojimų verslui eksportuojant prekes, dirbant užsienio valstybėse ar įgyvendinant darbus užsienio valstybėse.“

Pirmadienį su Lenkijos premjeru kalbėjęsis Vyriausybės vadovas sakė, kad iš Mateuszo Morawieckio sulaukė teigiamos reakcijos į pasiūlymą dėl atsivėrimo. Trečiadienį S.Skvernelis virtualiai bendraus su Estijos ir Latvijos kolegomis, tuomet ir turėtų būti priimamas sprendimas dėl keliavimo po šias šalis.

„Lenkija irgi yra linkusi tą klausimą svarstyti, – patikino S.Skvernelis. – Juo labiau kad tam tikras palengvinimo režimas jau atsirado nuo šeštadienio.“

Atlaisvinto keliavimo į kitas šalis nereikėtų tikėtis. „Tikrai man šiandien būtų sudėtinga siūlyti Vyriausybei priimti sprendimus kalbant apie laisvą judėjimą į tas šalis, kur nebuvo taikomos tokios priemonės, o mirtingumo ir susirgimų kreivė yra gerokai didesnė nei Lietuvoje“, – aiškino S.Skvernelis.

S.Skvernelis pirmadienį dalyvavo nuotoliniame susitikime su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu, o po jo Vyriausybės išplatintame pranešime nurodoma, kad sutarta sudaryti sąlygas lengvinti pasienio gyventojų judėjimą per sieną. Premjero teigimu, pirmasis žingsnis galėtų būti pasienio su Lenkija darbuotojų judėjimo ir studentų mainų atnaujinimas artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius