Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 06 /15:50

Saulius Skvernelis: keliaujantiems gali reikėti įsidiegti specialią programėlę

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį, po sprendimo atverti trijų Baltijos šalių tarpusavio sienas, sakė, kad toks žingsnis galėtų būti geras pavyzdys kitų regionų valstybėms. Jis neatmetė galimybės, kad keliaujantiems gali reikėti įsidiegti programėles, kurios sektų jų buvimo vietą.

Kaip 15min jau skelbė, nuo gegužės 15 dienos naikinami ribojimai Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiams, keliaujantiems tarp Baltijos valstybių. Jiems nebus taikoma ir privaloma 14 d. izoliacija.

Taip pat lengvinamas keliavimas ir kai kuriems asmenims į Lenkiją. Laisvas sienos kirtimas ir dviejų savaičių izoliacijos reikalavimas nebus taikomas tiems žmonėms, kurie vyks darbo, verslo ar studijų reikalais.

Baltijos šalys – pavyzdys kitoms

S.Skvernelis dar paminėjo, kad nors Latvijos ir Estijos premjerai sutarė dėl sienų atvėrimo, dar liko techninė detalė – tai ketvirtadienį turės patvirtinti dar ir šių šalių vyriausybės.

„Tai būtų toks pakankamai rimtas signalas tiek Europai, tiek pasauliui, kad mūsų regionas iš tiesų pakankamai gerai suvaldėme situaciją, taikėme panašius metodus, turime panašią epidemiologinę situaciją, dėl to galima regioninį atvėrimą padaryti, – spaudos konferencijoje kalbėjo premjeras. – Tai būtų didelė nauda tiek piliečiams, tiek verslui ir geras pavyzdys kitų regionų valstybėms“.

Artimiausiu metu, pasak premjero, prie šios „sąjungos“ galėtų prisijungti Lenkija, su kuria S.Skvernelis jau yra aptaręs tokią galimybę, ir Suomija, su kuria dėl to tariasi Estija. Kada tai galėtų būti, ministras pirmininkas spėlioti nenorėjo.

„Taip po truputį plečiant tą žiedą valstybių, kur situacija suvaldyta ir galėtumėm netrukdomai arba laisviau keliauti“, – vylėsi premjeras.

Gali reikėti programėlių

Paklaustas, ar keliaujantiems reikėtų į telefonus įsidiegti specialias programėles, kurios sektų asmens buvimo vietą, S.Skvernelis išreiškė viltį, kad tokia programėlė atsiras bendra visai Europos Sąjungai.

„Aš norėčiau, kad būtų ne programėlės, bet būtų programėlė, tai yra unifikuota, adaptuota visai Europos Sąjungai“, – kalbėjo premjeras.

„Tai būtų savanoriškas principas, leidžiantis lengviau keliauti ir judėti. Kas nenori diegtis tokios programos, tai, na, turėtų tam tikrus suvaržymus ir apribojimus. Kas tą nori daryti, tai būtų tikrai palengvinimas kalbant apie galimų užsikrėtusių žmonių arba epidemiologinį tyrimą, kalbant apie atskiras teritorijas“, – aiškino ministras pirmininkas.

Ar tokia programėlė jau būtų reikalinga ir keliaujant į Latviją bei Estiją, S.Skvernelis nedetalizavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius