TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Scandinavian Airlines“ pilotų streikas tęsiasi ketvirtą dieną

Dėl ketvirtą dieną besitęsiančio pilotų streiko, oro linijų bendrovė „Scandinavian Airlines“ buvo priversta atšaukti 1,2 tūkst. pirmadienį ir antradienį numatytų skrydžių, kuriais negalės keliauti maždaug 110 tūkst. keleivių.
SAS orlaivis leidžiasi Vilniuje
SAS orlaivis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Danijos, Norvegijos ir Švedijos valdoma oro linijų bendrovė pranešė, kad penktadienį prasidėjęs neterminuotas streikas jau palietė daugiau nei 170 tūkst. keleivių. Streikas prasidėjo žlugus deryboms dėl darbo užmokesčio su profsąjunga „SAS Pilot Group“, kuri atstovauja 95 proc. bendrovės pilotų trijose šalyse.

„Scandinavian Airlines“ vadovas Rickardas Gustafsonas pirmadienį paragino pilotus atnaujinti derybas dėl naujos kolektyvinės sutarties.

„Dabar abi pusės turi prisiimti atsakomybę ir grįžti prie konkrečių diskusijų, kad pasiektume sprendimus, kurie užtikrintų bendrovės ateitį net ir po šio konflikto“, – kalbėjo R.Gustafsonas Švedijos naujienų agentūrai TT.

„Pateikėme patrauklių pasiūlymų, kuriuos jie atmetė. Reikalavimų sąrašas, kuris užkirstų kelią mums išlikti konkurencingiems, tiesiog niekur nenuves“, – pridūrė R.Gustafsonas.

Derybose su pilotais, prasidėjusiose šių metų kovą, daugiausia dėmesio skiriama darbo užmokesčio didinimo bei darbo valandų klausimams.

Nors nebuvo pateikta išsamios informacijos, tačiau Skandinavijos pilotų profsąjunga teigia siekianti užtikrinti, kad jos narių atlyginimai atitiktų rinkos sąlygas. Savo ruožtu bendrovės derybininkai pavadino tokius prašymus „nepagrįstais ir per dideliais“.

Danijos banko „Sydbank“ analitikas Jacobas Pedersenas (Jakobas Pedersenas) pareiškė, kad pilotai nori savo pelno dalies, nes 2012 metais pradėta įgyvendinti išlaidų mažinimo programa leido bendrovei pastaruosius ketverius metus pasiekti gerų rezultatų.

J.Pedersenas apskaičiavo, kad streikas vidutiniškai bendrovei kainuos 60–80 mln. Švedijos kronų (6,3–8,4 mln. JAV dolerių) per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius