Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudi žinia pigių kelionių mėgėjams: „Wizzair“ apmokestina rankinį bagažą

Nuo spalio 24 d. „Wizzair“ aviakompanija pradeda taikyti naują tvarką lėktuvo salono bagažui. Kompanija argumentuodama perkrautu orlaivio salonu ir nepatogiu įlaipinimu/išlaipinimu, įveda naują mokestį už rankinį bagažą.
„Wizz Air“ lėktuvas
„Wizz Air“ lėktuvas / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Kol kas į lėktuvą su savimi galima nemokamai neštis  vieną bagažo vienetą 55x40x20cm (44 litrai) dydžio, neviršijantį 10 kg.

Įsigaliojus naujai tvarkai, atsiranda dviejų tipų rankiniai bagažai: dydysis ir mažasis.

Mažas krepšys tai iki 42x32x25 cm (33,6 litro) ir privalo tilpti po priekyje sėdinčio keleivio sėdyne, jis išlieka nemokamas. 

Didelis krepšys tai didesnis už mažą krepšį ir neviršijantis 56x45x25cm (77 litrai) dydžio, kurį patys be pagalbos galite užsikelti ir įdėti į bagažo skyrių virš keleivių. Šį kelionės kompanjoną leis neštis į lėktuvą tik sumokėjus 35 litų mokestį. Ir reikia paminėti, kad tai reikės daryti iš anksto internetu. Jei oro uoste paaiškės, kad vežatės didyjį krepšį, nesumokėję už jį internetu, sumokėsite iki 70 litų oro uoste. 

Tad būkite atsargūs, skaitykite, kas parašyta ant bilieto. Visiems keleiviams, turintiems bilietus, „Wizzair“ išsiuntė elektroninius laiškus, su paaiškinimais nuo kada reikės mokėti už didesnį rankinio bagažo vienetą. 

„Flyout.lt“ keliautojai iš patirties sako, kad iki šiol nesunkiai pavykdavo įsinešti ir į „Wizzair“ dėžes sutalpinti 50 litrų kuprines. Dalį daiktų susikišant į kišenes, jų užtekdavo išgyventi, aktyviai pakeliauti savaitę įvairaus klimato šalyse, net nesinaudonjant viešbučių paslaugomis. Nuo spalio 24 d. tokios kuprinės tikriausiai nepavyks įsinešti nemokamai. Reiks arba mokėti papildomą mokestį, arba daugiau daiktų krautis ant savęs...

Daugiau naujienų skaitykite: flyout.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius