Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių palydovė atskleidė, kuriose lėktuvo vietose turbulencija juntama mažiausiai

Tiems, kurie bijo skraidyti, skrydžių palydovė priminė, kad užklupus turbulencijai jie gali persėsti į stabilesnę orlaivio dalį, rašoma „Daily Star“.
Turbulencija (asociatyvi nuotr.)
Turbulencija (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Keliautojams, kurie bijo skrydžių lėktuvu, turbulencija gali kelti ypač daug nerimo, tačiau stiuardesė atskleidžia, kad yra vienas būdas sumažinti šį nemalonų jausmą.

Turbulencija, gąsdinantis drebėjimas, kurį sukelia slėgio ir oro srauto pokyčiai aplink lėktuvą, gali kelti susirūpinimą net ir labiausiai patyrusiems lėktuvų keleiviams.

Nors įgula teigia, kad kol esate prisisegę saugos diržus, nėra ko nerimauti, tačiau tai nuramina ne visus. Geros naujienos, kad yra būdų, kuriais galite sau padėti.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvo salonas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvo salonas

Taigi, užuot tiesiog nervingai įsikibę į ranktūrius ir panikavę, galite padaryti vieną dalyką, kuris padės jaustis ramiau. „Delta Airlines“ dirbanti skrydžių palydovė tvirtina, kad jei bijote, turėtumėte paprašyti pakeisti sėdėjimo vietą. Bet kaip tai padės?

Na, Laura Nottingham, gyvenanti Atlantoje, „The Huffington Post“ naujienų portalui sakė: „Jei pastebime, kad keleivis, kuris labai jaudinasi dėl savo kelionės lėktuvu, sėdi gale, pasiūlome jam persėsti ten, kur turbulencija jaustųsi mažiau, pavyzdžiui, orlaivio priekyje arba šalia sparnų“.

Tam tikros lėktuvo dalys turbulencijos metu atrodo šiek tiek stabilesnės nei kitos. Buvęs skrydžių palydovas Mattas sakė, kad tie, kurie bijo turbulencijos, turėtų stengtis sėdėti kuo arčiau pilotų kabinos. Arba, kaip pasiūlė Laura, tiesiog paprašyti persėsti, jei lėktuvas imtų drebėti.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

Mattas pažymėjo: „Jei esate nervingas lėktuvų keleivis arba nesijaučiate jaukiai dėl turbulencijos, sėskite kuo arčiau lėktuvo priekio. Jei jums patinka turbulencija ir norite jausti viską – sėskite lėktuvo gale“.

Pasiūlome jam persėsti ten, kur turbulencija jaustųsi mažiau, pavyzdžiui, orlaivio priekyje arba šalia sparnų.

Taip yra todėl, kad lėktuvo priekis yra už orlaivio svorio centro. Jei negalite gauti vietos lėktuvo priekyje, stenkitės atsidurti jo viduryje. Komercinių oro linijų pilotas Jonny Knowlsonas sako, kad sėdynės, kurios yra prie sparnų – labiau subalansuotos ir stabilesnės, kai tuo tarpu lėktuvo galas visuomet bus linkęs judėti daugiau.

„Mail Online“ naujienų svetainėje jis aiškino: „Ar žinojote, kad sėdėjimas prie lėktuvo sparnų dideliame orlaivyje, skrendančiame nemažame aukštyje, gali būti parankesnis? Būdami arčiau lėktuvo masės centro, kylant, sukantis, veikiant vėjui, gravitacijai, stabdymo jėgai ir traukai jausitės kur kas stabiliau“.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

Be to, jei norite išvengti turbulencijos, geriau rinkitės skrydį didesniu lėktuvu. Didesnius orlaivius mažiau veikia oro sūkuriai ir srovės, todėl turbulencija juntama mažiau.

Taip pat turėtumėte žinoti, kad nors pati turbulencija yra įprastas reiškinys ir neturėtų sukelti jokių problemų skrydžio metu, vis tiek galite susižaloti, jei nuo turbulencijos sukeltų judesių imsite griuvinėti lėktuvo salone.

Vienas iš jų žuvo turbulencijos metu, nes nebuvo prisisegęs saugos diržo.

Vance Hildermanas, aviacijos ekspertas, rašytojas ir „AFuzion“ generalinis direktorius dienraščiui „Daily Star“ sakė: „Turbulencija tikrai gali būti pavojinga. Visai neseniai keli keleiviai skrido verslo klasės lėktuvu, o vienas iš jų žuvo turbulencijos metu, nes nebuvo prisisegęs saugos diržo. Visada užsisekite saugos diržą sėdėdami“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius