TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Smalininkai ruošiasi „Motojurginėms“: kvies sėsti ant motociklų ir keliauti po Mažąją Lietuvą

Gegužės13 d., „Motojurginių“ šventės metu, Jurbarko kraštas kviečia atidaryti motociklų sezoną. Tai šiuolaikinė senųjų tradicijų tąsa. Mūsų protėviai per Jurgines į pievą išvesdavo arklius, gyvulius, o mes sėdame ant motociklo ir važiuojame, rašoma Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro pranešime spaudai.
„Motojurginių“ šventė
„Motojurginių“ šventė / Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro nuotr.

Ši šventė vyksta Smalininkuose, Jurbarko rajone. Kiekvienas metais renginio programa turi vis kitokią temą, o tradicinis motociklų paradas-pasivažinėjimas vyksta kita kryptimi.

„Motojurginių“ tikslas – ne tik dalyvauti, bet ir palaikyti saugų bei atsakingą vairavimą, kultūrinių renginių plėtrą Jurbarko, Tauragės ir Šilalės regionuose.

Šiais metais renginio organizatoriai parengė programą, skirtą Mažosios Lietuvos priglaudimo prie didžiosios Lietuvos 100 metų jubiliejui paminėti ir susipažinti su šio krašto istorija.

Motociklininkai iki 13 val. rinksis senajame Smalininkų uoste (Nemuno ir Kranto gatvių sankirtoje). 13.15 val., paminint laivybos sezoną, bus keliama Lietuvos valstybinė vėliava. Ceremonijoje kartu su miestelio bendruomene šiemet dalyvaus ir motociklininkai. Iškėlus vėliavą ir sugiedojus valstybės himną, motociklų kolona išvyks į Vilkyškius. Pakeliui numatytas sustojimas Viešvilėje prie Kristaus atsimainymo bažnyčios teritorijoje įrengto lurdo. Čia kunigas Kestutis Pajaujis palaimins motociklininkus.

Galutinis kelionės taškas – Vilkyškiai (Pagėgių savivaldybė), aikštė priešais Istorijos inkubatorių (J.Bobrovskio g. 31, Vilkyškiai, Pagėgių sav.). Sustojus bus galima atsigerti kavos, pavalgyti.

Renginio metu aplankysite Pagėgių turizmo ir verslo centro Istorijos inkubatorių, susipažinsite su Mažosios Lietuvos rytinės dalies turizmo naujienomis, krašto istorija.

Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro nuotr. / „Motojurginių“ šventė
Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro nuotr. / „Motojurginių“ šventė

Šventės dalyviams bus sudaryta galimybė išvysti išskirtinio grožio ir tarptautiniais vargonų muzikos festivaliais garsėjančią Vilkyškių evangelikų liuteronų bažnyčią, kurioje gal net pavyks išgirsti ir vargonų muzikos garsus. Taip pat planuojama užsukti į evangelikų liuteronų parapijos įkurtą Vilkyškių krašto išeivio, rašytojo Johaneso Bobrovskio, parašiusio knygą „Lietuviški fortepijonai“, autentišką darbo kambarį-muziejų.

Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro nuotr. / „Motojurginių“ šventė
Mažosiosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro nuotr. / „Motojurginių“ šventė

Kasmet plečiasi ne tik renginio geografija, bet ir jo partneriai, rėmėjai. Renginio įgyvendinime dalyvauja ne tik su automobiliais ar jų prekėmis susiję verslai, bet ir kiti – kaip štai šių metų pagrindinis rėmėjas ir organizatorius „Senoji Baldinė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius