Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Sostų karų“ prakeiksmas: Tamsiųjų gyvatvorių kelyje bus uždraustas eismas

Turistai įgriso dar vienai vietai – Šiaurės Airijai. Priemonių prieš milžiniškus turistų srautus jau ėmėsi arba planuoja artimiausiu metu tai daryti Barselona, Amsterdamas, Venecija. Į jų gretas stoja ir Antrimo grafystė.
Tamsiųjų gyvatvorių kelias seriale „Sostų karai“
Tamsiųjų gyvatvorių kelias seriale „Sostų karai“ / Stop kadras

Vietos valdžia nusprendė uždrausti eismą dalyje kelio, kurį išgarsino televizijos serialas „Sostų karai“. To imamasi siekiant apsaugoti medžius, kurie žinomi kaip Tamsiosios gyvatvorės, rašo BBC.

Nuostabaus grožio bukų alėja visuomet buvo žinoma kaip vienas gražiausių pasaulio kelių, tačiau po to, kai jų vaizdas atsidūrė populiariame seriale, turistai iš viso pasaulio čia traukia tuntais.

Stormonto Infrastruktūros departamentas paskelbė, kad nuo spalio 30-osios čia bus uždraustas automobilių eismas. Pažeidėjams grės baudos iki tūkstančio svarų sterlingų (1 115 eurų).

Keliu bus leista naudotis tik kai kurioms transporto priemonėms (žemės ūkio, specialiųjų tarnybų), ir tik esant tam tikroms aplinkybėms.

Bukus prieš daugiau nei 200 metų šioje vietoje pasodino Stuartų šeima, taip nusprendusi pagražinti kelią į savo prabangius namus.

Iš viso jie pasodino daugiau nei 150 medžių, tačiau iki šių laikų išlikę maždaug du trečdaliai jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius