Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lanka palaiko draugiškus ryšius su Rusija: pradėtas naujas skrydžių maršrutas turistams

Šri Lanka ketvirtadienį pasitiko pirmuosius Rusijos keliautojus, pasinaudojusius nauja skrydžių paslauga, kuri buvo pradėta bankrutavusiai šaliai paraginus Maskvą padėti atgaivinti jos krizės apimtą ekonomiką siunčiant turistų būrius.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Šių metų pradžioje Rusija buvo didžiausias lankytojų Šri Lankoje šaltinis, tačiau po invazijos į Ukrainą ir Indijos vandenyno saloje įsikūrusiai šaliai susidūrus su didžiausia visų laikų ekonomikos krize, atvykėlių srautas beveik nutrūko.

Be to, kilus komerciniam ginčui, taip pat keliems mėnesiams buvo sustabdyti tiesioginiai skrydžiai tarp dviejų šalių, todėl tuometinis prezidentas Gotabaya Rajapaksa paprašė savo kolegos Vladimiro Putino išspręsti šią problemą.

Ketvirtadienį įvykęs Rusijos vežėjos „Red Wings“ skrydis, atskraidinęs 398 keleivius, buvo pirmasis naujas tiesioginis skrydis tarp Maskvos ir pietinio Hambantotos uostamiesčio, kuris vyks kas dvi savaites.

„Skrydžių į Šri Lanką pradžia yra naujas etapas <...> nepaprastas įvykis „Red Wings“, keleiviams ir mūsų šalims“, – sakoma oro linijų generalinio direktoriaus Jevgenijaus Solodilino pranešime.

Maršrutas papildys esamus Rusijos nacionalinės oro vežėjos „Aeroflot“ skrydžius tarp Maskvos ir Kolombo, kurie po keturių mėnesių sustabdymo buvo atnaujinti spalį.

„Aeroflot“ sustabdė savo skrydžius birželį, kai teismas nurodė konfiskuoti „Airbus A330“ dėl komercinio ginčo su Airijos įmone.

Areštas buvo panaikintas po vyriausybės įsikišimo, tačiau dėl incidento kilo diplomatinis ginčas, kuris buvo išspręstas tik po to, kai G.Rajapaksa paskambino V.Putinui ir paprašė atnaujinti skrydžius.

Šri Lanka palaiko draugiškus ryšius su Rusija, nepaisant Maskvos invazijos į Ukrainą.

Ji taip pat pirko rusišką naftą su nuolaida, nepaisydama JAV ir Europos Sąjungos nustatytų embargų.

Mėnesius trukę elektros energijos tiekimo sutrikimai, siaučianti infliacija ir kritinis maisto bei degalų trūkumas šiais metai sukėlė didžiulę krizę 22 mln. gyventojų turinčioje šalyje.

Balandžio mėnesį vyriausybė neįvykdė savo 46 mlrd. JAV dolerių užsienio skolos įsipareigojimų ir šiuo metu mėgina užtikrinti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramą.

G.Rajapaksa atsistatydino liepą po to, kai pabėgo iš šalies, didžiulei protestuotojų miniai, supykdytai ekonomikos žlugimo ir krizės sukeltų sunkumų, įsiveržė į jo oficialią rezidenciją.

Buvusio prezidento įpėdinis mėgina pataisyti Šri Lankos padėtį padidindamas mokesčius ir paskatindamas sunkiai nukentėjusią turizmo pramonę – pagrindinį itin reikalingos užsienio valiutos šaltinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius