Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šri Lankoje panaikintos vizos šimtams tūkstančių rusų, kurie čia stengiasi išvengti karo

Imigracijos pareigūnai pranešė, kad norėdami išvengti karo Šri Lankoje pasilikę šimtai tūkstančių rusų bei kai kurie ukrainiečiai iš šios šalies turi išvykti per artimiausias dvi savaites.
Kolombas, Šri Lanka
Kolombas, Šri Lanka / Shutterstock nuotr.

Imigracijos kontrolierius turizmo ministerijai išsiuntė pranešimą, kuriame prašoma pagal pratęstas turistines vizas apsistojusių rusų ir ukrainiečių išvykti iš Šri Lankos per dvi savaites nuo vasario 23 d., rašoma „The Independent“.

Oficialiais duomenimis, per pastaruosius dvejus metus nuo karo pradžios į Šri Lanką atvyko kiek daugiau nei 288 000 rusų ir beveik 20 000 ukrainiečių.

123rf.com nuotr./ Kolombas, Šri Lanka
123rf.com nuotr./ Kolombas, Šri Lanka

Imigracijos generalinis komisaras sakė, kad „vyriausybė daugiau vizų nepratęsia“, nes „skrydžių situacija normalizavosi“.

Tačiau prezidento Ranilo Wickremesinghe'o biuras nurodė ištirti pranešimą Turizmo ministerijai, akivaizdžiai siekdamas išvengti diplomatinės įtampos.

Prezidento kanceliarija pareiškė, kad pranešimas buvo paskelbtas be išankstinio kabineto pritarimo ir kad vyriausybė oficialiai nenusprendė atšaukti vizų pratęsimo, pranešė Šri Lankos laikraštis „Daily Mirror“.

Tikslus lankytojų, kurie pratęsė savo buvimą ilgiau nei įprasta 30 dienų turistinės vizos galiojimo trukmė, skaičius lieka neaiškus.

Nuo karo pradžios į Šri Lanką atvyko kiek daugiau nei 288 000 rusų ir beveik 20 000 ukrainiečių.

Tačiau susirūpinimą kelia tai, kad tūkstančiai rusų ir šiek tiek mažiau ukrainiečių pasilieka šalyje ilgesniam laikui ir netgi steigia savo restoranus ir naktinius klubus.

Turizmo ministras Harinas Fernando „Daily Mirror“ sakė, kad ministerija gauna skundų dėl kai kurių rusų turistų, kurie pietinėje šalies dalyje vykdo neregistruotą ir neteisėtą verslą.

Pasak jo, po diskusijų su Imigracijos departamentu valdžios institucijos surengė reidus.

Tai įvyko kilus įnirtingai reakcijai socialinėje žiniasklaidoje dėl rusų valdomų įmonių, kuriose galioja „tik baltieji“ politika, griežtai draudžianti lankytis vietiniams gyventojams. Šios įmonės apima barus, restoranus, vandens sporto ir transporto priemonių nuomos paslaugas.

Siekdama paskatinti turizmą ir atsigauti po didžiausios ekonomikos krizės nuo 2022 m., Šri Lanka pradėjo išduoti 30 dienų vizas atvykus ir pratęsti jas iki 6 mėnesių.

Ministerija gauna skundų dėl kai kurių rusų turistų, kurie pietinėje šalies dalyje vykdo neregistruotą ir neteisėtą verslą.

2022 m. balandžio mėn. šalis negrąžino 46 mlrd. dolerių užsienio skolos. Ekonominė krizė kelis mėnesius sukėlė smurtinius gatvės protestus ir galiausiai baigėsi tuometinio prezidento Gotabaya'o Rajapaksa'o atsistatydinimu po trijų mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius