Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 05

Stulbinančioms kelionėms – vietos Žemėje, kurios atrodo tarsi iš kitos planetos

Mūsų planetoje Žemėje yra daugybė neįtikėtų vietų, kurios gali atrodyti tarsi iš kosmoso platybių, o gal iš pačių keisčiausių sapnų. Pateikiame 7 įspūdingas vietas, kurios galėtų tapti puikiomis idėjomis jūsų būsimoms kelionėms.
Skrajojantis geizeris, JAV
Skrajojantis geizeris, JAV / Vida Press nuotr.

1

Vatnajokudlio ledynas, Islandija

Vatnajokudlio ledynas yra vienas didžiausių ledynų Europoje ir užima net 8 proc. Islandijos sausumos ploto. Didžiulį ledyną galima rasti to paties pavadinimo nacionaliniame parke, kuris yra pietvakarių Islandijoje.

Šis milžiniškas ledynas traukia daugybę turistų, jie ledyną lanko savarankiškai ir su ekskursijų grupėmis. Vieni – žygiuoja žvalgydamiesi į jį, kiti – keliauja po įspūdingus ledyno urvus.

123RF.com nuotr. / Vatnajokudlio ledynas, Islandija
123RF.com nuotr. / Vatnajokudlio ledynas, Islandija

Įdomu tai, kad po Vatnajokudlio ledynu tūno aukščiausias Islandijos kalnas, kuris yra 2 200 metrų aukščio. Jis taip pat slepia kai kuriuos šalies ugnikalnius, iš kurių žymiausi yra Grimsviotnas, Eraivajokudlis ir Bardarbunga.

Dėl šiltėjančios pasaulinės temperatūros ledynas kasmet mažėja, per pastaruosius 15 metų jo storis vidutiniškai sumažėja apie 0,9 metrų.

2

Skrajojantis geizeris, JAV

Skrajojantis geizeris (Fly Geyser) – tai JAV, Nevados valstijoje, esantis nedidelis geoterminis geizeris.

Jis gali pasigirti įdomia istorija: 1964 metais dabartinėje geizerio teritorijoje vyko gręžinio kasinėjimai. Jų metu buvo padaryta klaida, kuri lėmė vandens išsiveržimą. Pasirodė, jog geoterminis vanduo praturtintas mineralais, kurie, ištryškę į paviršių, ėmė formuoti nuosėdines uolienas. Mineralai šioms uolienoms suteikia įvairiausius atspalvius.

Vida Press nuotr. / Skrajojantis geizeris, JAV
Vida Press nuotr. / Skrajojantis geizeris, JAV

Šiandien Skrajojantis geizeris atrodo tikrai nepaprastai. Įdomių formų spalvotos uolienos tampa tarytum fontanu, iš kurio purškia geizerio srovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius