-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 29

Su parašiutu nuo kalnų ir pastatų šokinėjantis Martynas: „Geriausi dalykai yra paslėpti už baimės jausmo“

Martynas Šnioka – talentingas tatuiruočių meistras, kuris Lietuvoje žinomas ir dėl itin netipiško pomėgio – „BASE jumping‘o“, t. y. šuolių su parašiutu nuo įvairiausių aukštų objektų: kalnų, bokštų, tiltų ir kt. Apie adrenalino kupiną laisvalaikio užsiėmimą Martynas sutiko plačiau papasakoti „15min“.
Martynas Šnioka
Martynas Šnioka / Asmeninio archyvo nuotr.

Anot pašnekovo, tatuiravimu jis užsiima jau 11–12 metų, tačiau tai tikrai niekaip nesusiję su jo ekstremaliu pomėgiu. Visgi, pasak Martyno, tatuiruočių meistro darbas jam leidžia būti „savo laiko direktoriumi“, o tai suteikia galimybę atostogauti tada, kada norisi, ir užsiimti „BASE jumping‘u“.

Lietuvio teigimu, BASE – yra keturių žodžių akronimas. Tai – keturi objektai: „B“ – pastatai (angl. buildings), „A“ – antenos, „S“ – tiltai, „E“ – žemė, kalnai. Lietuviškai tai reikštų šuolius nuo fiksuotų objektų.

VIDEO: Su parašiutu nuo kalnų ir pastatų šokinėjantis Martynas: „Geriausi dalykai yra paslėpti už baimės jausmo“

Užsienyje lankė net specialius kursus

Paklaustas, nuo kada susidomėjo šiuo neįprastu pomėgiu, Martynas atsakė, kad viskas prasidėjo nuo parašiutizmo.

„Man parašiutizmas prasidėjo nuo šuolių iš lėktuvo. Galbūt prie to mane atvedė studijos Anglijoje, nes būtent universiteto laikotarpiu sužinojau apie parašiutizmą ir tai, kad galima užsiimti tokiu reikalu. Pirmame kurse išbandžiau pirmuosius šuolius – studijuodamas Anglijoje iš lėktuvo šokau penkis kartus, – pasakojo Martynas.

Asmeninio archyvo nuotr. / „BASE jumper‘io“ Martyno Šniokos šuoliai
Asmeninio archyvo nuotr. / „BASE jumper‘io“ Martyno Šniokos šuoliai

– Paskui laukiau, kol pabaigsiu studijas, dirbau per atostogas ir sutaupiau pinigų pirmam parašiutizmo kursui. Grįžęs į Lietuvą po studijų, išsilaikiau kursus ir pradėjau šokinėti iš lėktuvų. Tai buvo gal 2012 metai, o vėliau – 2016 metais – su parašiutu iš lėktuvo jau buvau atlikęs 200 šuolių. Visgi tada atėjo suvokimas, kad jau būtų laikas ir noras išbandyti „BASE jumping‘ą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius