Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 06

Su „putinistu“ vairuotoju užsienyje susidūręs lietuvis: tąkart privalėjau raminti net savo mamą

Ne per seniausiai gyriausi, kaip man per pastaruosius dvejus metus keliskart neplanuotai pavyko paviešėti Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) valstybėje. Nė viena iš tų viešnagių, tiesa, nebuvo apdainuotame Dubajuje, o ir apskritai – visos jos truko vos po kelias ar keliolika valandų, nes buvo tik tarpai tarp skrydžių. Tačiau net ir per tuos tarpus patyriau tiek nuotykių, kad dėl to galiu sau leisti net apie tai rašyti istorijas.
Šardžoje (JAE) lietuvius vežė tikrai ne pats mieliausias vairuotojas
Šardžoje (JAE) lietuvius vežė tikrai ne pats mieliausias vairuotojas / „15min“ fotomontažas

Pernai, pavyzdžiui, dukart viešėjau šalies sostinėje Abu Dabyje, o šiemet, pakeliui į Šri Lanką, teko pasisukioti dar viename – Šardžos mieste. Žinote tokį?

Jaučiu, nedaug kas jį žino, nes – žiūrėk, kaip nori, JAE beveik be išimčių yra tapatinama tik su Dubajumi. Na, dar kartais su jau minėtu Abu Dabiu, tačiau labai retai. O su Šardža beveik niekada. Bet visgi, tai yra trečias pagal dydį JAE miestas, turintis kiek daugiau nei milijoną gyventojų, tad nėra taip, kad būtų visai nepastebima.

Šardžos minusas turbūt yra tai, kad ji yra vos už kelių kilometrų nuo Dubajaus, tai užsieniečiai galimai net nesuvokia, kad šalia stovi kitas miestas.

Shutterstock nuotr. / Šardža, JAE
Shutterstock nuotr. / Šardža, JAE

Taip pat pasakojau, kad visi vizitai JAE man paliko nekokius prisiminimus, lėmusius, kad dabar tai yra viena nemėgstamiausių mano valstybių. Suprantu, kad tie prisiminimai yra sąlygoti ne vietos, o kažkokių asmeninių dalykų, bet žmogus toks jau padaras – jei kažkur nutinka kažkas nemalonaus, tai bloga to nutikimo emocija visada susisieja su jos susigeneravimo vieta, nepaisant, jog ji tos emocijos susidarymui įtakos neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius