-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurti brangiausi pasaulyje ledai: ar vidutinis lietuvis juos galėtų įpirkti?

Laikykite rankas tvirtai: šaukštelis šio išskirtinio malonumo tikriausiai kainuos daugiau nei visi ledai, kuriuos suvalgysite per kelias vasaras.
Ledus valganti moteris
Ledus valganti moteris / 123RF.com nuotr.

Šiuo metu už šaldyto deserto, japoniškai vadinamo byakuya – „baltoji naktis“, porciją prašoma 880 000 jenų (6380 JAV dolerių arba maždaug 6000 eurų), todėl, pasak Guinnesso rekordų knygos, tai yra brangiausi ledai pasaulyje, rašoma CNN.

Japonijos ledų prekės ženklas „Cellato“ savo interneto svetainėje „baltąją naktį“ vadina gelato, o pavadinimas yra užuomina į itališką jo kilmę.

Vien tik iš Albos, kur, daugelio nuomone, yra geriausi baltieji triufeliai Italijoje, gaminami ledai gali kainuoti iki dviejų milijonų jenų (14 500 JAV dolerių arba apie 13 000 eurų) už kilogramą, sakoma praėjusią savaitę Guinnesso rekordų svetainėje paskelbtame straipsnyje.

Ledus papildo valgomojo aukso lapeliai, dviejų rūšių sūris ir „Sakekasu“ – į pastą panašus ingredientas, gaunamas gaminant sakę.

„Juos kūrėme daugiau nei pusantrų metų, prireikė daug bandymų ir klaidų, kad skonis būtų tinkamas“, – anksčiau Guinnesso rekordų knygai sakė bendrovės atstovas.

Bendrovė teigė, kad jos misija – ne tik gaminti burnoje tirpstančius brangius desertus, bet ir sukurti kulinarinį nuotykį, kuriame susilieja europietiški ingredientai ir tradiciniai japoniški maisto produktai.

Tam ji pasitelkė Tadayoshi Yamada, Osakoje įsikūrusio restorano „RiVi“, kuris garsėja prancūzų ir japonų virtuvės sinteze, vyriausiąjį virėją, kad šis projektas būtų įgyvendintas, rašoma Guinnesso rekordų knygoje.

Pasak „Cellato“ interneto svetainės, desertas parduodamas Japonijoje ir yra siunčiamas tiesiai vartotojams.

Ragauti skanėstą galima beveik taip pat preciziškai, nes bendrovė nustato kruopščius veiksmus, kaip jį vartoti, kai jis bus pristatytas.

Lankytojams nurodoma įpilti baltųjų triufelių tinkamos konsistencijos ledams suminkštėjus ir sumaišyti juos rankų darbo metaliniu šaukštu.

Jei ledai per kieti, patariama leisti jiems atšilti kambario temperatūroje arba 10–20 sekundžių šildyti mikrobangų krosnelėje 500 vatų galia.

Bendrovė teigė, kad jos misija – ne tik gaminti burnoje tirpstančius brangius desertus, bet ir sukurti kulinarinį nuotykį.

Nors Guinnesso rekordų komanda neturėjo galimybės paragauti deserto, „Cellato“ anksčiau pasiūlė degustaciją savo darbuotojams, kurie rekordus fiksuojančiai įstaigai skanėstą apibūdino kaip „turtingo skonio ir tekstūros“.

Be to, jie rekomendavo degustaciją derinti su sakė arba prancūzišku baltuoju vynu.

„Cellato“ bendrovės, kurios meniu taip pat yra juodųjų triufelių patiekalų, teigė, kad ateityje planuoja paįvairinti savo akį rėžiančią brangių produktų liniją ir įtraukti į ją šampaną bei ikrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius