Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulauksite daug patiktukų: instragramiškiausios vietos jūsų kalėdinei fotosesijai

Po jaukios Kūčių vakarienės, džiaugsmingų Kalėdų pusryčių ieškote ką veikti? Važiuokite aplankyti kalėdiškiausių vietų! Jų pilna ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir kitur. Portalas 15min paruošė sąrašą, kuriame – išskirtinę šventinę nuotaiką spinduliuojančios vietos ir objektai iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir kitų vietovių.
Instagramiškiausios vietos
Kalėdiškai papuoštos vietos Klaipėdoje, Zapyškyje ir Šiauliuose / 15min koliažas

ŠIAULIAI

Šiaulių turizmo informcijos centro darbuotojai sako, kad šiemet šiame mieste kaip niekada daug šventiškai šviesių ir ryškių vietų, kurios jūsų nuotraukas pavers šventišku atviruku.

Pagrindinė miesto eglė

Prisikėlimo aikštėje esanti žaliaskarė – gyvas medis, kurį, laikantis tradicijų, dovanojo viena šiauliečių šeima. Gražuolė eglė papuošta įvairių dydžių auksiniais ir sidabriniais burbulais bei girliandomis. Šalia aukso ir sidabro spalvų puikuojasi ir didžiulės dovanos – simbolizuojančios dosnius ateinančius metus. Nuotrauka čia – būtina, Kalėdas sutinkant Šiauliuose ar aplink juos.

G.Tumulio nuotr./Pagrindinė Šiaulių miesto eglė
G.Tumulio nuotr./Pagrindinė Šiaulių miesto eglė

„Provanso svajos“, Dvaro g. 69

Meno ir kūrybos studija „Provanso svajos“ – išskirtinė vieta švęsti gyvenimą. Prieš žiemos šventes studijos fasadas papuoštas itin originaliomis ir spalvingomis dekoracijomis.

G.Tumulio nuotr./„Provanso svajos“
G.Tumulio nuotr./„Provanso svajos“

Grožio salonas, Aušros g.

Rožinė svajonė – taip mintyse šią kalėdišką puošmeną pavadina praeiviai, stabtelėję pasigrožėti dar viena Šiaulius puošiančia kalėdiška vieta. Tikslaus adreso net nereikia – puošmenas pamatysite iš tolo.

G.Tumulio nuotr./Grožio salonas Aušros al.
G.Tumulio nuotr./Grožio salonas Aušros al.

Šokolado fabrikas „Rūta“, Tilžės g. 133

Ši vieta – ne tik saldžiausia, bet ir viena kalėdiškiausių Šiauliuose. Užsukite – nusifotografuokite ir, jei pilvuose dar bus vietos, susiplanuokite ekskursiją čia įkurtame šokolado muziejuje.

G.Tumulio nuotr./Saldainių fabrikas „Rūta“
G.Tumulio nuotr./Saldainių fabrikas „Rūta“

Estetikos centras, Aušros al.

Natūralių eglių šakos ir linkėjimai „Merry Christmas“ – toks sveikinimas pasitinka ne tik centro lankytojus, bet ir atsitiktinius praeivius, kurių ne vienas nedrąsiai stabteli ir fotografuoja. Drąsiau – ši vieta tikrai skirta įsiamžinti!

G.Tumulio nuotr./Estetikos centras
G.Tumulio nuotr./Estetikos centras

„Botique“, Vilniaus g. (bulvare)

Daugelis žinote, kad, jei norite su savo meile amžinai būti kartu, per Kalėdas turite pasibučiuoti po amalu. Jei jo šakelės namuose neturite, ne bėda – Šiauliuose yra vieta, išpuošta kalėdiškus amalus primenančiomis dekoracijomis. Esame tikri: pasibučiavus čia meilė liepsnos aistringai bent jau metus, o tikriausiai – ir ilgiau.

G.Tumulio nuotr./„Boutique“
G.Tumulio nuotr./„Boutique“

Fotosesijų suoliukas, Vilniaus g. 213

Kalėdiniams atvirukams – taip užsukti ir įsiamžinti prie Šiaulių turizmo informacijos centro įrengto fotosesijų suoliuko kviečiami visi Saulės miesto svečiai ir gyventojai. Dar nebuvote? Pats laikas tai padaryti!

KLAIPĖDA

Pagrindinė miesto eglė

Jauki ir miela – tokia šių metų Klaipėdos miesto pagrindinė eglė. Be įmantrių puošmenų, bet be galo šventiška. Įsiamžinus prie jos nuotraukose sugrįšite į vaikystę – laiką, kai eglės buvo tikresnės, šventės – paprastesnės, o gyvenimas – lengvas ir lėtesnis.

Šią gražuolę rasite Teatro aikštėje, Klaipėdoje. Greta – ledo čiuožykla, kurioje ant pačiūžų galėsite suktis diskotekos ritmu.

„Klaipėdos švenčių“ nuotr./Įžiebta Klaipėdos pagrindinė eglė
„Klaipėdos švenčių“ nuotr./Įžiebta Klaipėdos pagrindinė eglė

Kalėdų eglė ant molo

Jei Teatro aikštės eglutę jau aplankėte, nuvažiuokite ant šiaurinio molo Melnragėje. Čia visų laukia pasipuošusi kalėdinė eglutė. Tikimasi, kad ji lyg švyturys žmonių srautus vilios ir šiemet. Nuotraukoje su ja matysis ir jūra – tikras šventinis sveikinimas iš pajūrio!

VIDEO: Klaipėdos šiaurinį molą vėl papuošė Kalėdų eglė

Išskirtinė prakartėlė

Ieškantiems ne tik eglučių, girliančių ir žaisliukų, siūlome įsiamžinti prie Klaipėdos simbolio „Meridiano“, kur šiemet įkurdinta netradicinė – jūrinė prakartėlė. Ji pasakoja „Nebaigtą istoriją“. Jos autorė Aida Raimonda Pečeliūnienė sakė norėjusi išreikšti padėką miesto simboliu tapusiam „Meridianui“, jo įgulai. Taip pat ši prakartėlė primena ir tai, jog visada yra viltis: „Kad kokia sudėtinga situacija būtų – ar laivas sudužtų, ar būtume nublokšti į nepažįstamus kraštus, tai – dar ne istorijos pabaiga, ji tęsiasi, nes naujas žmogus visada ateina į šį pasaulį“, – sakė „Nebaigtos istorijos“ prakartėlės autorė.

Taigi, jei ieškote vilties, ši vieta – kaip tik jūsų nuotraukai. Prakartėlę rasite prie „Meridiano“.

Organizatorių nuotr./Unikali prakartėlė „Nebaigta istorija“
Organizatorių nuotr./Unikali prakartėlė „Nebaigta istorija“

Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešoji biblioteka

Ne pirmus metus šventiniu laikotarpiu čia išdygsta išskirtinė kalėdinių eglučių giraitė. Bibliotekos kiemelyje esančios eglutės – itin originalios, kiekviena jų pasakoja unikalią istoriją. Sukurti jas galėjo kas tik norėjo – moksleiviai, įmonės, organizacijos, menininkai ir paprasti klaipėdiečiai. Išsirinkite labiausiai jūsų šių metų šventinę nuotaiką atspindinčią ir pirmyn fotografuotis.

I.Simonaitytės bibliotekos nuotr./Eglutė I.Simonaitytės bibliotekos kieme
I.Simonaitytės bibliotekos nuotr./Eglutė I.Simonaitytės bibliotekos kieme

Friedricho pasažas, Tiltų g. 26A

Klaipėdiečiams šios vietos pristatyti nereikia, o svečiams tereikia prisiminti adresą ir užsukti. Patikėkite, čia tikrai gyvena Kalėdų dvasia.

KAUNAS, KAUNO RAJONAS

Plunksnų ir eglučių paieškos Kaune

Kaunas šiemet kviečia švenčių laukti, jas sutikti ir švęsti lengvai – ant pagrindinės miesto eglės „nugulusios“ angelo plunksnos ir yra to lengvumo simbolis. Dar nespėjote jos apžiūrėti? Pats laikas. Nepamirškite įsiamžinti. O pakeliui stabtelėkite ir pasigrožėkite senamiesčio žiburėliais – gal net pavyks suskaičiuoti, kiekgi eglučių šiemet papuošta Vilniaus gatvėje?

Kauno miesto plunksnuota eglė (Rotušės a.), Kauno miesto senamiestis, Vilniaus g.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė

Kalėdų eglės žaisliukų istorijos pamoka ir magija

Sakote, kad Lietuvoje nėra kalėdinės magijos? Matyt, dar nesilankėte Obelynėje. Čia esanti T.Ivanausko sodyba-muziejus visais metų laikais turi ką pasiūlyti gražių nuotraukų mėgėjams. Tačiau šiuo metų laiku ten ypatingai šventiška nuotaika. Jei atklysite muziejaus darbo laiku, būtina užeiti ir apžiūrėti kaip tik dabar eksponuojamą 800 istorinių kalėdinių žaisliukų kolekciją.

T.Ivanausko sodyba-muziejus Obelynėje, Kauno r.

Kauno bendruomenės nuotr./Kalėdinė Obelynė
Kauno bendruomenės nuotr./Kalėdinė Obelynė

Raudondvario dvaro eglė ir nauja tradicija

Šiemet Raudondvario dvare atkurta pasaka „Gražuolė ir pabaisa“. Nuo Kalėdų eglės į parką veda mažesnių kalėdinių eglučių, augančių vazonuose, ir šviečiančių girliandų alėja. Vėliau šios eglutės bus persodintos į dvaro šlaitus – taip galbūt gims nauja tradicija. O kol kas sulaukite sutemų ir keliaukite paieškoti geriausių kadrų.

Raudondvario dvaro nuotr./Raudondvario Kalėdų eglė
Raudondvario dvaro nuotr./Raudondvario Kalėdų eglė

Kalėdos Zapyškyje – tarsi Rygoje

Jei jūsų šventiniai keliai neveda į Rygą, užsukite į Zapyškį. Žmonės neleis sumeluoti – kai kurie šventiniai papuošimai, įkurdinti prie Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, tikrai primena Latvijos sostinės puošmenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius