Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susirgus COVID-19 Korfu viešbutyje, jo atstovai lietuvių šeimai pasiūlė tiesiog pabėgti

Lietuvių šeima Graikijos Korfu saloje pateko į keblią situaciją. Prieš išvykstant namo pasidarytas COVID-19 testas pateikė nemalonų atsakymą – žmonai patvirtinta koronaviruso infekcija. Graikijos valdžia yra pažadėjusi pasirūpinti keliautojais tokiais atvejais, bet vyras Marius 15min tikino, kad viešbučiai susirgimo faktus slepia ir nuo pačios valdžios – bijo patikrinimų ir baudų. Jis pasakojo tiesiog norintis įspėti svečiose šalyse atostogaujančius lietuvius – jeigu susidursite su problemomis, būsite palikti jas spręsti vieni svečioje šalyje.
Korgu, Graikija
Korgu, Graikija / 123rf.com nuotr.

Pats Marius Galadauskas jau yra pilnai paskiepytas, žmona ir vyresnėlė dukra turi po 1 skiepo dozę iš dviejų, o jaunėlis sūnus – neskiepytas, jis tam dar per jaunas. Vykstant į Korfu žmona ir dukra pasidarė COVID-19 testus, rezultatai – neigiami. Besibaigiant atostogoms ir ruošiantis namo joms vėl reikėjo pasidaryti greituosius antigenų testus – kaip to reikalauja Lietuvos įstatymai.

Jau prieš pora savaičių Korfu sala pateko į raudonąją zoną, o tai reiškia, kad nepilnai paskiepyti ir per pastarąjį pusmetį COVID-19 nepersirgę asmenys turi prieš kelionę į Lietuvą pasidaryti PGR arba antigenų testą ir gauti neigiamą atsakymą, o grįžus – izoliuotis.

Tačiau likus dienai iki Galadauskų skrydžio namo, buvo gautas vienas teigiamas greitojo testo atsakymas. Tuomet atliktas PGR testas parodė tą patį – moteris serga koronavirusu.

„Ir visi simptomai – temperatūra, gerklės skausmas, kosulys, sloga, visa kita. Tradicinė delta atmaina“, – pasakojo Marius. Tačiau jis papasakoti kitiems nori ne apie pačią ligą, o apie tai, kas nutiko ją diagnozavus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius