-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suvalkai – tarsi šiaurės rytų Lenkijos centras, bet įdomiausi dalykai vyksta pakraščiuose

Geri žmonės kalba, kad tarp lietuvių keliautojų Lenkija šią vasarą yra „ant bangos“. Kitas gal ginčytųsi, tačiau aš to nedarysiu, nes geri žmonės meluoti negali. Be to, jei jau mano vienas draugas, paprastai nenuvažiuojantis toliau nuo savo sodybos Vilniaus rajone, ryžosi nuvykti į Mikolaikas, vadinasi, kad šis teiginys yra arti absoliučios tiesos.
Suvalkų krašte – daugybė ežerų ir įspūdingas kanalas
Suvalkų krašte – daugybė ežerų ir įspūdingas kanalas / 123RF.com nuotr.

Pasvarstykime, kodėl taip yra. Viena iš priežasčių gali būti šios vasaros chaosas Europos oro uostuose, kai skrydžiai yra nuolatos keičiami, o neretai ir išvis atšaukiami. Ne visi nori rizikuoti patekti į tokią situaciją, todėl vėl ima gręžtis į keliones automobiliais. O jais, žinoma, gali važiuoti kur nori. Visgi, kad ir kur važiuotum, daugumoje atvejų teks pravažiuoti Lenkiją, o tada jau, žiūrėk, gal užkibs mintis ir pačią Lenkiją patyrinėti. Dar yra tikimybė, kad dėl aukštų degalų kainų tik iki Lenkijos ir išgalima nuvažiuoti.

123RF.com nuotr. / Vygrių nacionalinis parkas
123RF.com nuotr. / Vygrių nacionalinis parkas

Kita priežastis gali būti kainų lygis bei žmonių perteklius Lietuvos pajūryje. Žmonės, kuriems Nidos kainos yra per aukštos, Palangos bambatrynis nemalonus, o Latvijos pajūrio kaimai – per nuobodūs, renkasi tarpinį variantą – Lenkijos pajūrį. Čia ir pigiau nei Lietuvoje, ir ne taip nuobodu kaip Latvijoje.

Tiesa, Lenkijos pajūris nėra arti, tačiau čia irgi yra niuansų. Vienas jų – starto vieta. Jei ji yra Mažeikiai ar Šiauliai, tai be abejo, Latvija bus daug arčiau, tačiau jei tai Vilnius, Kaunas ar Alytus – Lenkija jau neatrodys tokia tolima. Beje, pakeliui galima aplankyti kitas gražias tos šalies vietas, kurių yra daugiau nei atrodo.

Vida Press nuotr. / Suvalkų miesto rotušė
Vida Press nuotr. / Suvalkų miesto rotušė

Ta proga, kelionių ciklą po Lenkiją, po truputį judėdami į šalies gilumą, būtent ir pradėsime nuo arčiau esančių gražių vietų, kurios yra nepelnytai užmirštos ir prasideda iškart kirtus sieną. Be to, lietuviams jos yra reikšmingesnės nei kitos. Kalbu apie Lenkijos šiaurės rytuose esantį žemės lopinėlį, kuriame gyvena daug etninių lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius