Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonių kelionė į egzotiškąją Malaiziją: įspūdingiausios lankytinos vietos

Malaizija – šalis, kuri skiriasi nuo kitų šio regiono valstybių. Čia stebina daugiaamžės kultūros ir šiuolaikiško požiūrio darna.
Langkawi sala
Langkawi sala / Shutterstock nuotr.

Lankydamiesi Malaizijoje keliautojai žavisi tiek milžiniškais dangoraižiais, tiek unikaliomis, šimtmečius skaičiuojančiomis mečetėmis. Tiek miestų veržlumu, tiek atokesnių gyvenviečių ramybe. O ir gamta čia iš tiesų nepakartojama: tropiniai miškai, milžiniškos balto smėlio paplūdimių juostos, smaragdinis vanduo. Šis žemės kampelis užburia visus čia atvykusius. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai parengė jums dešimties nepaprastų Malaizijos vietų sąrašą.

Taman Negara nacionalinis parkas

Shutterstock nuotr./Taman Negara
Shutterstock nuotr./Taman Negara

Pažintį su Malaizija pradėkime nuo įspūdingos šios šalies gamtos. Viena iš labiausiai keliautojų lankomų vietų Malaizijoje – Taman Negara nacionalinis parkas, kurio teritorija užima daugiau nei 4-is tūkstančius kvadratinių kilometrų.

Kraštovaizdis čia iš tiesų nepaprastas! Po senais, išsišakojusiais medžiais auga daug įvairiausių gėlių: karališko grožio orchidėjų, milžiniškų raflezijų ir kt. Čia taip galima pamatyti unikalių fluorescencinių grybų bei didžiulių paparčių. Nacionalinio parko teritorijoje gyvena ir daug įvairiausių gyvūnų, pavyzdžiui: tigrai, leopardai, raganosiai, drambliai, tapyrai, beždžionės, o medžiais šokinėja voverės skraiduolės. Ar galite patikėti, jog šis atogrąžų miškas skaičiuoja daugiau nei 130 milijonų metų? Galbūt dėl to ši vieta tokia unikali ir tikrai verta viešinčių Malaizijoje dėmesio.

Kvala Lumpūras

Shutterstock nuotr./Kvala Lumpūras
Shutterstock nuotr./Kvala Lumpūras

Pabuvoję egzotiškose džiunglėse keliaukime į miesto šurmulį! Malaizijos sostinė Kvala Lumpūras – megapolis, kurį neabejodami galime įvardinti kaip šalies ekonominį ir kultūrinį centrą.

Čia galima pamatyti tūkstančius įdomybių! Mieste daug parkų, kuriuose auga palmės, todėl karštą dieną tikrai galima pasislėpti jų pavėsyje. Žinoma, jei ieškote pavėsių, nėra būtina keliauti į parką, mat mieste daug dangoraižių, kurie tikrai gali padėti pasislėpti nuo kaitrios saulės. Vieni iš įspūdingiausių Kvala Lumpūro dangoraižių – Petrono bokštai. Tai du dangoraižiai, kurie, šiuo metu, yra aukščiausi dangoraižiai dvyniai visame pasaulyje!

Bet Kvala Lumpūras sužavi keliautojus ne tik šiuolaikiniais pastatais. Mieste stūkso Karališkieji rūmai, kuriuose gyvena šalies karalius. Likusi šalies valdžia įsikūrusi Sultono Abdulo Samados pastate, kuris taip pat vertas dėmesio. Jei jūsų svajonė – aplankyti egzotiškąją Malaiziją, Kvala Lumpūre rekomenduojame praleisti bent kelias dienas.

Langkawi sala

Shutterstock nuotr./Langkawi sala
Shutterstock nuotr./Langkawi sala

Langkawi – 104-ių salų archipelagas, esantis Andamanų jūroje. Visgi, tikrai neketiname pasakoti apie jas visas. Norėtume išskirti pagrindinę ir didžiausią šio salyno salą, kuri vadinama taip pat, kaip ir visas archipelagas – Langkawi. Šis pavadinimas, išvertus iš malajiečių kalbos, reiškia „rausvai rudas erelis“. Mitai pasakoja, jog šis paukštis saugo salą bei akylai stebi visus į ją atvykusius keliautojus. Tad ne be reikalo salos vizitine kortele yra laikoma Dataran Lang aikštė, mat joje atvykėlius pasitinka milžiniška erelio skulptūra.

Salos kraštovaizdis iš tiesų ypatingo grožio. Čia galima pamatyti tiek tankių tropinių miškų, tiek kalvų, kurias vietiniai gyventojai panaudojo kaip plotą ryžių terasoms. O salos paplūdimiai neabejotinai atima žadą! Įsimintinos atostogos Langkawi saloje – garantuotos.

Gunung Mulu nacionalinis parkas

Shutterstock nuotr./Gunung Mulu
Shutterstock nuotr./Gunung Mulu

Dar vienas Malaizijos pasididžiavimas – Borneo saloje esantis Gunung Mulu nacionalinis parkas. Sakoma, jog šioje teritorijoje auga bene seniausiai tropiniai miškai visame pasaulyje. Čia gyvena daugybė įvairiausių gyvūnų. Įdomu tai, jog mokslininkai Gunung Mulu nacionaliniame parke iki šiol atranda dar neregėtų rūšių.

Visgi, tropiniai miškai – ne vienintelė parko įdomybė. Gunung Mulu gali pasigirti bene didžiausiais urvais visame pasaulyje! Išskirtinė vieta, kurioje vis dar galima sužinoti įvairiausių įdomybių apie mus supantį pasaulį.

Kamerono aukštumos

Shutterstock nuotr./Kamerono aukštumos
Shutterstock nuotr./Kamerono aukštumos

Svajojate apie ramybę ir nepaprastą kraštovaizdį? Jei lankysitės Malaizijoje, būtinai nuvykite į Kamerono aukštumas. Tai – teritorija, kurioje išvysite aksominius pusantro kilometro aukščio kalnus, net aštuonias upes bei garsiąsias arbatos plantacijas! Jei viešėsite Kamerono aukštumose, labai rekomenduojame ne tik pasigrožėti pasakiškais vaizdais, bet ir įsigyti vietinės arbatos. Grįžę namo galėsite gurkšnoti šį puikų gėrimą ir prisiminti visus įspūdžius, kuriuos patyrėte tolimojoje Malaizijoje.aukstumos

Penango sala

Shutterstock nuotr./Penango sala
Shutterstock nuotr./Penango sala

Visi kelionių entuziastai vienbalsiai teigia, jog Penango sala – tikras Malaizijos brangakmenis. Įdomybių joje tikrai netrūksta. Pagrindinis traukos centras – salos sostinė Džordžtaunas. Įspūdinga kolonijinė architektūra, muziejai, šventyklos, o taip pat galybė vietinių restoranėlių, kuriuose galima paragauti unikalių tradicinių patiekalų – šis miestas tikrai sužavi turistus.

Sala keliautojus džiugina ir puikiais paplūdimiais, ryžių plantacijomis, jaukiais žvejų kaimeliais, džiunglėmis, nedideliu nacionaliniu parku. Tad čia veiklų tikrai atras kiekvienas.

Malaka

Shutterstock nuotr./Malaka
Shutterstock nuotr./Malaka

Prie Malakos upės žiočių esantis to paties pavadinimo miestas – Malaka – pasižymi itin unikalia architektūra, sujungiančia kelias epochas bei kultūras į bendrą visumą. Tam, jog būtų aiškiau, apie kokias kultūras kalbame, norime trumpai jus supažindinti su Malakos miesto istorija: iki 16 a. miestas buvo Melakos sultonato sostinė. Vėliau – Portugalijos kolonijinės sistemos dalis. Nuo 17 a. vidurio Malaka priklausė Olandijos užjūrio teritorijoms, o nuo 1824 metų – Didžiajai Britanijai. Antrojo pasaulinio karo metais miestą valdė japonai. Taigi, nenuostabu, jog visa ši „kultūrinė mišrainė“ atsispindi ir miesto architektūroje. Ne veltui Malaka įtraukta į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą.

Batu urvai

Shutterstock nuotr./Batu urvai
Shutterstock nuotr./Batu urvai

Dar viena išskirtinė vieta, kurią norime rekomenduoti aplankyti tiems, kurie ketina vykti į Malaiziją – Batu urvai. Esame tikri, jog jau prie įėjimo į urvus suskubsite išsitraukti savo fotoaparatus – jus iš karto nustebins didžiausia visame pasaulyje paauksuota Murugano, induistų karo dievo, statula. Beje, norime įspėti, jog prie Batu urvų reikia saugotis... išdykėlių beždžionėlių! Čia jų tikrai nemažai, o beždžionėlių pramoga – gvelbti vandens buteliukus, maistą ar aksesuarus iš užsisvajojusių turistų.

Urvų viduje – induistų šventyklos. Jus nustebins tiek dydis, tiek puošnumas, tiek urve tvyranti mistiška atmosfera. Nuvykę tikrai nepasigailėsite.

Perhentian salos

Shutterstock nuotr./Perhentian
Shutterstock nuotr./Perhentian

Malaizijos šiaurės rytuose esančios dvi Perhentian salos išsiskiria iš kitų savo natūraliu, žmogaus rankų beveik nepaliestu grožiu. Tikriausiai net nereikia sakyti, jog kraštovaizdis čia – kerintis. Tačiau skubame pridurti, jog atostogos Perhentian salose patiks ne tik džiunglių ir puikių paplūdimių gerbėjams, tačiau ir nardymo aistruoliams! Povandeninis pasaulis čia – užburia.

Tai salos, kurias pasiekti nėra taip paprasta. Netoliese nėra oro uosto, o norint atsidurti vienoje iš salų, būtina keliauti motorine valtele iš Kota Bharu miesto. Dėl šios priežasties, turistų salose nėra itin daug. Todėl jos tikrai patiks tiems keliautojams, kurie nori pažinti tiek žmogaus nepaliestą gamtą, tiek autentišką šalies kultūrą.

Kučingas

Shutterstock nuotr./Kucingas
Shutterstock nuotr./Kucingas

Apie Borneo salą jau buvome užsiminę, kai pasakojome apie nepaprastą Malaizijos vietą – Gunung Mulu nacionalinį parką. Vis dėlto, skubame pridurti, jog saloje yra kur kas daugiau įdomybių. Dar viena iš jų – Kučingo miestas, esantis šiaurės vakarinėje Borneo salos dalyje.

Šis miestas patiks tiems, kurie žavisi kultūrine įvairove. Čia gyvena malajai, dajakai, kinai, indai. Išpažįstamos islamo, krikščionybės, budizmo religijos. O ir susikalbėti čia galima daugybe kalbų: pradedant malajų, baigiant kinų ar anglų. Puikus miestas, kuriame įgysite daug tarpkultūrinės patirties.

Egzotinių kelionių į Malaiziją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius