Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Svajonių mieste Ispanijoje – 320 saulėtų dienų per metus: kodėl čia verta ne tik keliauti?

Lietuviams šluojant nekilnojamąjį turtą Ispanijoje, dažnai susiduriama su esminiu klausimu – kurį šios šalies regioną pasirinkti? Ispanijoje nekilnojamojo turto eksperte dirbanti lietuvė, įmonės „Sonata Estate“ įkūrėja Sonata Puškovaitė teigia, kad vienas geriausių pasirinkimų investicijai ar nuolatinei gyvenamai vietai – Estepona. Kosta del Solio pakrantėje įsikūrusi Esteponos gyvenvietė yra viena iš labiausiai turistų lankomų vietovių, o daugelis ją laiko geriausia vieta gyventi visame Andalūzijos regione.
Estepona
Estepona / Pranešimo autorių nuotr.

Esteponoje persipina du skirtingi miesto veidai: žvejybos paveldas ir senos tradicijos bei prabanga dvelkiantys išskirtiniai gyvenamieji kompleksai. Puikus klimatas, išpuoselėti paplūdimiai, idealios sąlygos sporto mylėtojams, turtinga kultūra – tai tik keletas iš 12 priežasčių, kodėl svarstydami apie gyvenimą Ispanijoje, galėtumėte rinktis Esteponą, rašoma pranešime spaudai.

1. Kultūra alsuojantis miestas

Esteponos miestas gali pasigirti vienu gražiausių centrų Andalūzijoje. Nuostabus baltų namų labirintas, išmargintas tūkstančiais vazonų su spalvingais augalais puošia gatvių ir aikščių sienas, balkonus ir šaligatvius. Dėl šios priežasties Estepona dar yra dažnai vadinama „Kosta del Solio sodu“.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

Centre puikuojasi įspūdinga Santa María de los Remedios bažnyčia, laikrodžio bokštas, senoji San Luiso pilis – visi šie objektai išsidėstę aplink Plaza de las Flores aikštę, kuri yra miesto centras ir tikroji jo širdis. Tačiau čia gražus ne tik senamiestis.

Gyvenimas Esteponoje – tai gyvenimas nuolat alsuojančioje kultūroje. Čia rasite Koromino dolmenų vietą, etnografinius ir archeologijos muziejus ar po atviru dangumi įsikūrusį miesto meno muziejų, kuriame galima išvysti daugiau nei 60 freskų, iš kurių viena – didžiausia Europoje. Jei mėgstate gamtą, galite pasigrožėti didžiausiu Europoje ir vienu svarbiausių pasaulyje Esteponos orchidariumo parku. Jame auga daugiau kaip 2000 orchidėjų veislių ir daugiau nei 5000 kitų augalų rūšių.

2. Nuostabūs paplūdimiai

Estepona gali pasigirti net 21 km besitęsiančia pakrante. Čia rasite net 17 gerai prižiūrimų paplūdimių su visomis paslaugomis. Vienas labiausiai turistų lankomų – La Rada paplūdimys, kurio ilgis daugiau nei 2 km. Jis tapo vienu iš labiausiai pamėgtų dar ir dėl to, kad yra įsikūręs visai netoli centrinių miesto gatvių.

Tai tikra prabanga Esteponos gyventojams ir miesto svečiams, kurie gali mėgautis nuostabiais smulkaus auksinio smėlio paplūdimiais, esančiais vos už kelių minučių kelio pėsčiomis nuo centro.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

3. Pavydėtinas klimatas

Dėl savo geografinės padėties Esteponos miestas pasižymi tipišku Viduržemio jūros klimatu. Čia visus metus vyrauja labai malonus klimatas: šiltuoju metų laiku vidutinė temperatūra siekia 27 laipsniai, o šaltuoju ji nukrenta iki 19 laipsnių. Gyventojai čia mėgaujasi net 320 saulėtų dienų per metus.

Gyventojai čia mėgaujasi net 320 saulėtų dienų per metus.

Dėl puikaus oro, daugelis gyventojų čia praleidžia daug laiko gryname ore: ilgi pasivaikščiojimai paplūdimiais, neribotos galimybės lauko ir vandens sportui kviečia mėgautis fantastiška Ispanijos gamta.

4. Ramūs ir išskirtiniai gyvenamieji rajonai

Pakrantė, besitęsianti nuo San Pedro de Alkantara į rytus nuo Esteponos, vadinama naująja ‚Kosta del Solio auksine mylia“. Per pastaruosius du dešimtmečius ji labai išsiplėtė, čia statoma daugybė prabangių vilų ir apartamentų. Ieškantys išskirtinės, ramios ir privačios vietos Esteponos rytuose ras daugybę galimybių, pavyzdžiui, „Los Flamingos Golf“ rajoną arba tokias vietoves kaip „El Paraíso“, „Balcón de Benavista“ ar „Bel-Air“.

Vakarinėje Esteponos dalyje galima rasti keletą prabangių rajonų su erdviais ir didingais namais, pavyzdžiui, „Estepona Golf“ arba „The Edge“ – prestižinio architekto Rafaelio de la Hozo suprojektuotą išskirtinį butų ir vilų gyvenamąjį kompleksą. Tarp įspūdingiausių projektų įvardijamas ir „AQ Acentor“ „Estepona Gardens“ kompleksas, įsikūręs viename gražiausių istorinių Kosta del Solio pakrantės centrų, vos už kelių minučių kelio nuo Paseo Marítimo promenados.

5. Gatvės, kuriose deklamuojama poezija

Vaizdingame Esteponos miesto centre slepiasi nedideli literatūriniai lobiai, kurie sudaro ypatingą ir garsų maršrutą – Poezijos kelią. Kai kuriuose istoriniuose kampeliuose ant sienų puikuojasi plytelės, kuriose – nacionalinių ir tarptautinių autorių, tokių kaip Antonio Machado, Juano Ramono Jiménezo, Rainero Maria Rilkeso, Šekspyro ar Viktoro Hugo eilėraščiai. Tai kultūrinis šio miesto išskirtinumas, dėl kurio apsilankymas nuostabiame Esteponos centre tampa dar poetiškesnis.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

6. Esteponos uostas

Punta Doncella švyturio papėdėje, netoli miesto centro, yra uostas. Čia lankytojus pasitinka dvi atskiros zonos: prieplauka, kurioje švartuojasi jachtos ir prabangūs laivai, bei žvejybos uostas. Už kelių metrų galima rasti ir žuvų turgų, kur aukciono metu parduodamos žuvys. Be to, čia susirenka daug gyventojų, norinčių pasimėgauti kita veikla, pavyzdžiui, kas savaitę vykstančiu amatų turgumi.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

7. Fantastiška gastronomija ir naktinis gyvenimas

Esteponos miestas garsėja turtinga ir kūrybinga Viduržemio jūros regiono gastronomija. Kadangi miestas yra žvejų uostas, vietos restoranuose siūloma daugybė šviežios žuvies ir jūros gėrybių patiekalų – iš jų garsiausiai žinomi „pescaíto frito“ (kepta žuvis) ir „espetos de sardina“ (sardinių iešmeliai). Be to, čia auginama daug žemės ūkio produkcijos, todėl daržovės, citrinos ir avokadai yra vietinės gastronomijos dalis.

Esteponoje gausu ir paplūdimio klubų, kurie atsidaro dieną, o juose linksmybės tęsiasi iki pat paryčių, taip užtikrinant gyvą naktinį gyvenimą. Šiais metais Esteponoje duris atveria ir prabanga alsuojantis „Pacha“, kuris pasiūlys daug daugiau nei įprastinis paplūdimio klubas.

8. Sparčiai auganti naujos statybos rinka ir kylančios nuomos kainos

Priešingai nei kaimyninėje Marbeljoje, Esteponoje netrūksta žemės statyboms, o miesto taryba noriai skatina naujų leidimų išdavimą kurorte. Čia naujus projektus vykdo didžiausi Ispanijos vystytojai, kurie stato įvairiausiems poreikiams pritaikytus kompleksus.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

Esteponoje kiekvienas ras būstą pagal savo norus – galima rinktis penthauzus, vilas ir apartamentus įvairiose vietose, įskaitant ir projektus paplūdimiuose, prie pat jūros. Nekilnojamojo turto portalo „Fotocasa“ duomenimis, Esteponoje kainos vidutiniškai siekė 3208 eurus už kvadratinį metrą. Didžiausios kainos buvo Segherso rajone – 4766 eurai, o mažiausios – 2986 eurai Playa Bahia Dorada rajone.

Estepona šiuo metu taip pat yra viena karščiausių ilgalaikės nuomos rinkų Ispanijoje, o paklausa čia – neregėto lygio. Todėl perkant būstą investicijai, galima tikėtis daug žadančios grąžos. Pastaruoju metu vidutinė nuomos kaina siekė 14,77 euro už kvadratinį metrą, t. y. 40,8 proc. daugiau nei prieš metus. Tad buto su 2 miegamaisiais mėnesinė nuomos kaina vidutiniškai siekia 1609 eurus.

9. Svajinga promenada

Pasivaikščiojimas lauke turi daugybę privalumų: gerina nuotaiką, fizinę būklę, mažina streso lygį, didina vitamino D kiekį mūsų organizmuose. Estepona yra ideali vieta mėgautis ilgais pasivaikščiojimais išskirtinėje gamtoje: čia jus supa jūra, paplūdimiai ir saulė. Paseo Marítimo yra viena didžiausių šio miesto įžymybių. Platus, ilgas, apsuptas elegantiškų ir egzotiškų palmių, šis takas yra puiki vieta maloniam pasivaikščiojimui, idealiai tinkanti įvairaus amžiaus žmonėms.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

10. Golfo ir kitų sporto šakų mėgėjų rojus

Esteponoje yra daugybė golfo aikštynų, kuriuose galite mėgautis šiuo sportu. Vieni garsiausių – „El Paraíso Golf Club“, „Estepona Golf“ ir „Atalaya Golf and Country Club“. Šie aikštynai džiugina golfo žaidėjus tiek savo įrenginiais, tiek nuostabia aplinka ir vaizdais į jūrą.

Ieškantys kitokios sportinės veiklos čia taip pat ras daugybę alternatyvių lauko pramogų. Estepona yra ideali vieta vandens sportui – irklentėms, jėgos aitvarams, nardymui ir kitoms pramogoms.

11. Kelionė į kalnus

Nors Esteponos miestas gali pasigirti krištolo skaidrumo jūra, čia taip pat galite rasti ir įspūdingus kalnus. Vos už kelių kilometrų yra Los Reales de Sierra Bermeja gamtos rezervatas. Tai kalnuota vietovė su nuostabiais maršrutais ir takais, kurie sužavės gamtos mylėtojus. Ši vieta išsiskiria rausva dirvožemio ir uolų spalva, nuo kurios ir kilo jos pavadinimas „bermeja“ (raudona).

12. Patogi vieta aplinkinių miestų tyrinėjimui

Jei mėgstate tyrinėti kitas vietas, Esteponos miestas tam yra idealus. Estepona yra labai arti kitų žymių vietų, pavyzdžiui, Marbeljos, kuri yra už 25 minučių kelio automobiliu, Puerto Banuso, esančio už 19 minučių kelio, ir garsiojo Gibraltaro, esančio vos už 50 minučių kelio.

Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija
Pranešimo autorių nuotr. / Estepona, Ispanija

Visai netoliese ir Malagos oro uostas, kuris leis lengvai ir patogiai pasiekti bet kurį pasaulio kampelį. Netoli Esteponos taip pat rasite ir vienus gražiausių Malagos provincijos kaimelių: Kasaresą, mažą baltą kaimelį su istorine maurų pilimi, arba Genalguacilą, esantį pačioje Serrania de Ronda širdyje, mažą perlą viduryje miško. Čia būtina apsilankyti tiems, kurie mėgsta kaimo žavesį ir turtingą kraštovaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius