-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviečiančių grybų parkas Trakų rajone: į magiškai atrodančią vietą plūsta minios žmonių

Trakų rajone įsikūręs, ketvirtadienio–sekmadienio vakarais veikiantis „Grybų parkas“ lankytojų gausa nustebino ne tik jo kūrėjus, bet ir bilietus administruojančią įmonę, ir kaimynus, ir vietinę valdžią.
„Grybų parkas“ Trakų rajone
„Grybų parkas“ Trakų rajone / Pranešimo autorių nuotr.

Šviečiančių „Grybų parkas“ yra mistinė, magiška vieta, skirta visos šeimos pramogai, rašoma parko įkūrėjų pranešime spaudai.

Keistas grybų pasaulis užburia: norėsite juos liesti, fotografuoti, filmuoti ir valiūkiškai džiaugtis, tarsi būtumėte pakliuvę į stebuklingą karalystę.

Užėję pro parko vartus, t. y. pro Pono Baravyko storą kotą, judėsite minkštu taku ir apžiūrėsite keistų, šviečiančių grybų kompozicijas, kol prieisite gražuolę Musmirę.

Vieni grybai švytės, kiti skleis garsus, o treti – net ir dūmus! Stebėsitės jų dydžiu, nes kai kurie siekia 7 metrus aukštį.

Viena iš projekto organizatorių, „Gervių lizdo“, kuriame įsikūrė ir „Grybų parkas“, kūrėjų, rašytoja Birutė Jakučionytė teigia, kad nuo lankytojų gausos ir parko populiarumo iki šiol negali atsigauti:

„Atsidarėme rugsėjo 16 d., mūsų teritorija nėra didelė, todėl planavome parduoti iki 100 bilietų per vakarą. Tačiau dar iki atidarymo buvome pardavę daugiau nei 1000 bilietų. Teko skubiai perorganizuoti infrastruktūrą: samdyti apsaugą, didinti komandą, nuomotis biotualetus, apjuosti teritoriją tvora.

Pranešimo autorių nuotr. / „Grybų parkas“ Trakų rajone
Pranešimo autorių nuotr. / „Grybų parkas“ Trakų rajone

Padidinome bilietų skaičių iki 250 lankytojų kas vakarą, bet tai nepatenkino nei pusės norinčių pas mus pakliūti skaičiaus. Vis didinome bilietų skaičių, buvo vakarų, kai parke apsilankė 650 lankytojų, tačiau supratome, kad vis tiek negalime priimti visų norinčių – mūsų telefonai skamba nuolat, atsakinėjame į šimtus laiškų ir žinučių, nuolat kartojame tą patį: „Atleiskite – visi bilietai išpirkti, atvažiuokite kitą savaitgalį.“

Pirmą kartą gyvenime susidūriau su tokiu projekto žinomumu, nors įvairias akcijas, renginius organizuoju jau kelias dešimtis metų. Mes labai laimingi dėl tokios sėkmės.

„Grybų parką“ jau aplankė daugiau nei 6000 lankytojų ir jo populiarumas neatslūgo per pusantro mėnesio.“

Aktorius Saulius Baltrūnas, visų šviečiančių instaliacijų „Grybų parke“ sumanytojas ir kūrėjas sako, kad šio projekto populiarumą galima paaiškinti keliais veiksniais: „Pirma, tai tikrai unikalus projektas ir artima kiekvieno lietuvio širdžiai. Lietuviams patinka grybauti. Antra, pataikėme su laiku lauko renginiams visai šeimai. Vasaros renginiai jau pasibaigę, o moliūgų, Helovino dar neprasidėję.

Pranešimo autorių nuotr. / „Grybų parkas“ Trakų rajone
Pranešimo autorių nuotr. / „Grybų parkas“ Trakų rajone

Stipriai sužaidė ir geri rugsėjo, spalio mėnesių orai. Mes tiesiog pasiūlėme rinkai tai, ko nebuvo. Trečia – gera parko lokacija. „Gervių lizdas“ įsikūręs Trakų rajone, lengvai pasiekiamas ir vilniečiams, gausiai lankomas kauniečių. Bet visi šie išvardinti veiksniai yra tik spėjimas.

Mes daug metų populiariname vaikams ir paaugliams skirtą stovyklavietę „Gervių lizdas“, gal tiesiog atėjo metas didesniam žinomumui?“

Parko kūrėjai be 13 šviečiančių grybų stotelių, kuriose yra 321 rankomis padarytas unikalus grybas, siūlo lankytojams ir daugiau pramogų: plastikinių kamštelių baseiną, šviesos sūpynes, LEGO kambarį, piešinius ant veido, atšvaitus ant striukių, animacinį filmą apie grybus ir t. t.

Sodyboje įrengta ir keletas juokingų instaliacijų: Varlių namas, Ežiukų bažnyčia, tualete įrengta paveikslų ir meno galerija ŠWC, vakarais koncertuoja įvairūs muzikantai ir vyksta ugnies šou.

Paskutinį Grybų parko veiklos savaitgalį, spalio 19–22 d., vyks Adomo Vasiliausko Shizmos šviečiančių paveikslų ir instaliacijų paroda-audiovizualinis patyrimas.

A.Vasiliauskas yra ekologiško perdirbimo meno (recycling art) atstovas, kurio didelė darbams panaudotų medžiagų dalis yra žmonių išmesti daiktai ar gamtoje aptinkami netikėti radiniai.

Uždarymo dieną, spalio 22 d., parko kūrėjai kviečia šeimas su vaikais nuo 12 metų į GRYBOTEKĄ – tai naktišokiai pievoje su DJ ir šviesomis prie dūmijančio grybo, šalia laužo.

„Ar buvote kada kaimo šokiuose su savo paaugliais vaikais? Žinome, kad ne, todėl ir kviečiame į smagius šokius pievoje, paskutinę šio sezono „Grybų parko“ darbo naktį“, – kviečia organizatoriai.

Grybų parkas veiks iki spalio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius