Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tailando nardytojų rojus – sala, kuri kadaise glaudė kalinius

Tau sala (Koh Tao) – Golfo įlankos sala, pasižyminti unikalia vietos istorija, įspūdingu povandeniniu pasauliu ir nuostabiais paplūdimiais.
Tau sala (Koh Tao), Tailandas
Tau sala (Koh Tao), Tailandas / Tailandieciai.lt nuotr.

Tai yra mažoji Samujaus (Koh Samui) ir Pangano (Koh Phangan) kaimynė, pamėgta nardymo entuziastų ir vakarėlių mėgėjų. Nors yra sala visai nedidelė, joje gausu aktyvios veiklos: čia puikios sąlygos giluminiam ir paviršiniam nardymui, žygiams, laipiojimui uolomis, plaukiojimui baidarėms… Vakare Koh Tao veiksmas persikelia į palei Sairee paplūdimį nusidriekusius barus, šurmuliuojančius iki vėlumos.

Nors centrinė Koh Tao dalis yra ganėtinai judri ir triukšminga, tolimesnėse salos vietose galima pasimėgauti ramybe ir atokiais gamtos kampeliais. Pakrančių grožis čia išties kerintis – „išsibarstę“ didžiuliai akmenys sukuria išskirtinį kraštovaizdį ir kiekvieną paplūdimį paverčia ypatingu.

Tailandieciai.lt nuotr. / Tau sala (Koh Tao), Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Tau sala (Koh Tao), Tailandas

Tiesa, Koh Tao ne visada buvo laikoma rojaus kampeliu. Šios salos istoriją žymi tamsus periodas – XX a. viduryje čia buvo įrengtas kalėjimas. Negyvenama, atoki, ryklių apsupta Koh Tao žemė apie dešimtmetį glaudė politinius kalinius. Uždarius kalėjimą, po kurio laiko sala pradėjo traukti gyventojus iš gretimų salų, o dar vėliau – ir turistus.

Šios salos istoriją žymi tamsus periodas – XX a. viduryje čia buvo įrengtas kalėjimas.

Bėgant metams egzotiškoji Koh Tao tapo populiaria atostogų kryptimi. Salą ypatingai garsina ją supantis povandeninis pasaulis. Išsilaikyti nardymo kursus, pasimėgauti paviršiniu nardymu tiesiai nuo kranto, vykti į ryklių stebėjimo išvykas ar prisidėti prie vėžlių konservatorijos veiklos – Koh Tao yra viena geriausių Tailando krypčių povandeninio pasaulio gerbėjams. Nardymo išvykas ar kitas pramogas galite užsisakyti internetu arba vietoje.

Saloje ganėtinai platus apgyvendinimo vietų pasirinkimas – nuo jaunimo pamėgtų hostelių iki prabangių kurortų. Norintiems įsimintos patirties, rekomenduotume apsistoti nameliuose ant uolėtų krantų.

Tailandieciai.lt nuotr. / Tau sala (Koh Tao), Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Tau sala (Koh Tao), Tailandas

Koh Tao yra ganėtinai kalnuota (vairuodami nusiteikite statiems keliams) ir didžiuojasi įspūdingomis apžvalgos aikštelėmis. Tiesa, žymiausioji yra ne pačioje Koh Tao, o gretimoje Koh Nang Yuan salelėje. Iš čia atsiveria nuostabus vaizdas, kuriuo dažnai iliustruojama Koh Tao sala.

Salą ypatingai garsina ją supantis povandeninis pasaulis.

Į Koh Nang Yuan galite lengvai nuvykti dienos išvykai, tačiau nenustebkite, jei susidursite su didžiuliu lankytojų srautu ir eilėmis garsiojoje apžvalgos aikštelėje.

Žinoma, planuodami kelionę į Koh Tao nepraleiskite progos aplankyti ir didžiųjų kaimynių Koh Samui ir Koh Phangan. Tarp salų galite patogiai keliauti jūrų transportu.

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje