Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 05 25

Tipį ir jurtas Lietuvoje įkūrusi pora: žmonės nori būti gamtoje, tačiau nebežino kaip

Žmonės nori atkurti prarastą ryšį su gamta, tačiau nebežino, kaip joje būti ir kaip elgtis su stichijomis, – pastebėjimais dalijasi Adelė Gunevičiūtė, lėtojo turizmo projekto Lietuvoje bendraįkūrėja. Moteris, kartu su sužadėtiniu Donatu Karpavičiumi poilsiautojams siūlanti apsistoti Varėnos rajone įkurdintame tipyje ir dviejose jurtose, sako, kad pervargę lietuviai šalyje ieško unikalių patirčių ir privatumo.
Donatas ir Adelė
Donatas ir Adelė / Asmeninio albumo nuotr.

Su Adele kalbamės apie tai, ką šiuolaikiniam žmogui veikti gamtoje. Taip pat kodėl karjeros užsienyje aktyviai siekusi moteris grįžo į Lietuvą ir, susipažinusi su Donatu, stačia galva nėrė į „off-grid“ koncepcijos projektą – neprijungtą prie bendrųjų inžinerinių tinklų ir naudojantį alternatyvius energijos šaltinius.

Susipažino tinderyje

Norint suprasti, kaip ir kodėl Lietuvoje, vidury Dzūkijos miškų, išdygo indėniškas tipis ir dvi mongoliškos jurtos, ir kodėl lietuviams nakvynės šiuose nomadiškuose statiniuose patinka, reikia persikelti keletą metų atgal.

Priešistorė neeilinė – Adelė ir Donatas ilgai gyveno užsienyje, kur mokėsi ir siekė karjeros, tačiau nuo viso to pasijuto pavargę. Adelei pakako penkerių metų, kad, pajutusi gimtinės bei artimųjų ilgesį, susipakuotų lagaminus ir grįžtų namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje