Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt klasikinių kelionių klaidų. Kiek iš jų esate padarę jūs?

Na, nesakykite... Juk esate nors kartą gyvenime pramiegoję autobuso reisą, palikę pasą ar svarbų atostogų atributą namie. Portalas beready.net atrinko 10 klasiškiausių kelionių klaidų ir jas pateikia jums. Galbūt šį kartą jų nebedarysite?
Keliaudami savarankiškai turėsite galimybę susidaryti sau tinkamą maršrutą.
Keliaudami savarankiškai turėsite galimybę susidaryti sau tinkamą maršrutą. / 123rf.com nuotr.
1. Pamirštame savo pasą namie arba užmirštame, kad jo galiojimas baigiasi už kelių mėnesių. Tai yra nutikę daugeliui iš mūsų, kurie keliaujame, kad ir kaip nenorėtume to pripažinti.
 
2. Nepasirenkame tinkamo bagažo kiekio. Daugiausiai asfalto nutrynę keliautojai su savimi pasiima tik rankinį bagažą, na, dar kokią mobilią kuprinę. O kiek daug žmonių iš tiesų prisikrauna per daug daiktų ir po to vargsta eilėse, ant laiptų, prie transporto priemonių ir gatvėje. 
 
3. Nervinamės prie oro uosto kontrolės punktų. Kaip bebūtų, apsaugos darbuotojai turi visą galią savo rankose, tad tikrinant bagažą nevertėtų su jais ginčytis, nes per tai greičiau į lėktuvą tikrai nenukaksite, o kai kuriais atvejais gali tekti ir atidėti kelionę. Kad ir kokių problemų turėtumėte oro uosto patikroje, stenkitės išlikti ramūs. Nervinimasis, šauksmai ar neatsargus žodis gali labai sukomplikuoti situaciją.
 
4. Netikriname sustojimų tarp skrydžių. Dažnai norėdami sutaupyti lėktuvo bilietams, renkamės skrydžius su persėdimais... ir užsienio oro uoste užstringame 8-10 valandų (o kartais ir visą bereikalingą parą) iki kito lėktuvo. Tad ar nevertėtų patikrinti skrydžius prieš keliaujant. Galbūt šimtu ar dviem šimtais litų brangesnis tiesioginis skrydis sutaupys jums ne tik energijos, geros nuotaikos ir kelionės įspūdžių, tačiau ir suteiks jums laiko, per kurį galėsite uždirbti tuos pačius pinigus. 
 
5. Prigerti per daug alkoholio skrydžio metu. Girdint lietuviškus kelionių pasakojimus galima susidaryti įspūdi, kad ši klaida labai dažna. Kiek yra tokių, kurie buvo neįleisti į kitą lėktuvą, dėl girtumo, kiek yra bandžiusių per kosmiškai greitą laiką išsiblaivyti. Bet ne tik tai... lėktuve ir taip dažnai trūksta oro, jis sausas, o alkoholis dar labiau varo skysčius iš jūsų kūno, blogina miego galimybes lėktuve. Todėl po tokios kelionės savo tikslą pasieksite mažų mažiausiai išsunktas ir burbėsite, kad tai buvo klaikiausias skrydis gyvenime.
 
6. Nors tai viena nemaloniausių klaidų, tačiau mes vis tiek iš naujo ir iš naujo paliekame telefonus, pinigines ar kitus brangius daiktus lėktuvų, autobusų ar traukinių sėdynių kišenėse. Pasitikrinkite! Nes daugeliu atveju nebeturėsite galimybės sugrįžti atgal.
 
7. Nors visi mėgsta nusnausti per kelionę ar prieš ją, tačiau reikia būti budriam. Juk tiek daug žmonių tiesiog pramiegą savo kelionės tikslą ramiai įsitaisę traukinyje ar autobuse. O laukiant lėktuvo? Pažįstu net kelis žmones, kurie atsibudę rado laukimo salę tuščią, o lėktuvą seniai išvykusį. Tad jei jaučiate, kad akys merkiasi, užsistatykite žadintuvą. Jei nepasitikite ir juo paprašykite aplinkinių, kad jus niuktetltų į šoną tam tikru metu.
 
8. Dar vienas neapsižiūrėjimas – pavėluoti į skrydį dėl miesto kamščių. Ypač nepažįstame mieste stenkitės situaciją įvertinti adekvačiai ir link oro uosto ar traukinių soties judėti esant pakankamai laiko. Antraip barbensite pirštais į metro kėdžių atlošus ar nerimastingai muistysitės taksi salone. 
 
9. Daliai žmonių tai gali atrodyti juokinga, tačiau pamiršti savo skaitymo akinius išvykus į ilgą kelionę gali būti tikrai nemenkas trukdis. Geriausiu atveju galėsite įsigyti kitus, tačiau ką daryti, jei keliaujate kur nors labai toli ir atokiai... Nedėvintys akinių gali įsivaizduoti palikę namie nardymo kaukę keliaudami prie vandenyno ar nepasiėmę slidžių išvažiuodami į kalnų kurortą.
 
10. Nepasidaryti kelionės draudimo. Daug komentarų ir nereikia... Patys galite įsivaizduoti visas problemas, kurios gali užklupti jus nepasidarius kelionių draudimo arba sugalvojus sutaupyti pinigų ir nukąsti kelias draudžiamas dienas nuo atostogų užsienyje. Kiaulės dėsnis visada tyko už kampo. Per tas kelias dienas be draudimo – būtinai kas nors atsitiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius