Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Trail Masters“ žygis Ukmergėje: kur gamta susitiko su istorinio miesto rokenrolu

Praėjusį šeštadienį, lapkričio 18 dieną, žygių organizatoriai „Trail Masters“ vaikščiojimo aistruolius pakvietė į žygį pėsčiomis Ukmergėje. Žygeiviai rinkosi vieną iš trijų maršrutų – 6, 17 arba 23 km, kurie nusidriekė per šiais metais 690-jį jubiliejų švenčiančio miesto grindinį, miškingas Ukmergės apylinkes bei vingiuotas Šventosios pakrantes, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.
„Trail Masters“
„Trail Masters“ / R. Ašmonaitės nuotr.

Žygis pritraukė daugiau nei 2100 žygiavimo aistruolių ir tų, kurie šią aktyvaus poilsio pramogą išbandė pirmą kartą. Beveik 300 ukmergiškių šeštadienį susirinko žygiuoti savame krašte. Renginio organizatoriai pastebi, kad vietiniai žygeiviai dažnai nustemba žygio metu atradę dar neišsivaikščiotų takų ir aplankę dar neregėtas erdves.

Ukmergei 690 metų – pėsčiomis po miesto praeitį ir dabartį

Rudeniškas žygis pėsčiomis buvo puiki proga pakviesti Lietuvos gyventojus pažinti Ukmergę, savo gimtadienį švenčiančią rokenrolo ritmu. Vienas seniausių Lietuvos senamiesčių, daugybė miesto skulptūrų, istorinis Ukmergės piliakalnis, miniatiūrų parkas „Mini Lietuva“ – tai unikalūs objektai, kuriuos žygio dalyviai aplankė žygio metu.

Ukmergė – ne tik gražus žygio fonas, bet ir turtingą paveldą turintis miestas. Viena žymiausių Ukmergės legendų yra apie Vilkmergę – drąsią vilko mergaitę, nuo kurios vardo ir kilo miesto pavadinimas. Ši legenda buvo puoselėjama 690 metų, o vos daugiau nei prieš šimtmetį tuometinė Vilmergė pradėta vadinti Ukmerge. Šia istorija dalinosi žygio organizatoriai, kviesdami žygeivius pasilikti po žygio Ukmergėje ilgiau ir praturtinti savo žinias apie šį kraštą.

„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.
„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.

Daugiau nei žygis: fizinės ir emocinės sveikatos stiprinimas gamtoje

Grynas oras, vaikščiojimas ir vaizdingi maršrutai – tai kelias į fizinės bei emocinės sveikatos stiprinimą. Pasak organizatorių, žygiuoti gali kiekvienas. Nepriklausomai nuo to, ar esate patyręs žygeivis, ar tiesiog ieškote nuotykių dienos, žygyje svarbu pasirinkti sau tinkamą atstumą. Vieniems žygiavimas – tai malonus pasivaikščiojimas vaizdingais takais ar miesto grindiniu. Kiti meta sau iššūkį įveikti ilgiausią trasą patiriant visus organizatorių sukurto maršruto malonumus. Amžius – taip pat nėra trukdis žygiavimui. Organizatoriai džiaugiasi, kad prie žygio ne pirmą kartą prisijungė ir 81-erių metų dalyvė.

Trumpiausias maršrutas šįkart buvo pritaikytas ir šeimoms su vežimėliais ir vingiavo miesto teritorijoje. Būtent šį maršrutą įveikė ir jauniausias žygio dalyvis, kuriam žygio dieną dar nebuvo nė 4 mėn. Ilgesnių maršrutų žygeiviai buvo apdovanoti gamtos peizažais ir miškingais takais. Būtent ilgiausioji 23 km distancija ir buvo populiariausia, ją rinkosi daugiau nei pusė visų žygeivių.

„Trail Masters“ komanda suskaičiavo, kad savo šeimininkus žygyje lydėjo 166 keturkojai. Renginio organizatoriai džiaugiasi augintiniais žygiuose, tad poilsio stotelėse jų, kaip ir žygeivių, atsigaivinimui visuomet laukia „Žalios girios“ vanduo.

„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.
„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.

Po medalį kiekvienam žygeiviui

Kad žygeiviai būtų energingi ir žvalūs viso renginio metu, prieš startą visi buvo vaišinami gardžiaisiais „Gaidelio 7 grūdų“ pusrytainiais. Vėsią žygio dieną kai kuriose poilsio stotelėse dalyvius šildė savanorių pilstoma arbata, o ilgiausio maršruto žygeivių laukė miško vidury įsikūręs pietų punktas. Tarp medžių gamtos apsupty žygeiviai skanavo ne tik košės su šonine, bet užkandžiavo „Gaidelio“ krekeriais bei mėgavosi „Skanovės“ išskirtiniais arbatos gėrimais.

Finišavus, kiekvienam dalyviui buvo užkabintas medalis, su kuriuo visi skubėjo įsiamžinti prie foto sienos. Žygiavimas – tai ne varžybos, čia kiekvienas yra nugalėtojas. Na, o į namus žygeiviai buvo išlydėti ne tik su trofėjais, bet ir su gardžiais „Sun Yan“ makaronais.

Žygiavimas su komanda: su šeimomis, kolektyvais ir draugais

Norintiems žygiavimo nuotykiams suteikti konkurencinį pranašumą, renginio organizatoriai savo organizuojamuose žygiuose siūlo komandinį iššūkį – suburti šeimą, draugus ar kolegas į komandą ir varžytis komandinėje įskaitoje. Tai unikali galimybė pasidalinti patirtimi ir sukurti ilgalaikius prisiminimus su savo draugais žygeiviais arba atstovauti savo organizaciją. Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį – komanda viena, o maršrutai gali būti skirtingi, tad tinka ir trumpų, ir ilgų maršrutų mėgėjams.

„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.
„Trail Masters“ žygis Ukmergėje. Organizatorių nuotr.

Gamtos puoselėjimas ir tvarumas

Tvarumas – kertinė „Trail Masters“ vertybė, o aplinkos saugojimas, patiriant žygiavimo nuotykį kartu su tūkstančiais žygeivių, yra vienas svarbiausių uždavinių. Nepalikti savo pėdsako gamtoje – tokiu šaukiniu organizatoriai dalinosi su žygeiviais kviečiant gamtoje nešiukšlinti, o žygyje sukauptas atliekas išrūšiuoti. Kartu su žygio partneriais „Atliekų kultūra“ visuose renginio poilsio sustojimuose žygeiviai rado specialiai įrengtas atliekų rūšiavimo šiukšliadėžes.

2024-aisiais kvies žygiuoti Lietuvos miestuose ir miesteliuose

Šiais metais „Trail Masters“ suorganizavo jau tris masinius žygius. Pirmuoju žygiu vasaros pabaigoje žygių organizatoriai žygeivius pavietė pažinti Panevėžį. Rugsėjį „Trail Masters“ kartu su „Go Vilnius“ kvietė žygiuoti naktiniame Vilniuje, o maršrute žygeiviai simboliškai išvingiavo miesto jubiliejų – skaičių 700. Ukmergės žygiu „Trail Masters“ užbaigė 2023-ųjų sezoną, tačiau komanda jau kruopščiai kuria kitų metų žygių maršrutus. O į pirmąjį kitų metų žygį kvietimo žygeiviai sulauks dar šių metų gruodį, apie žygį informacija bus skelbiama www.trailmasters.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius