-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai nebegalės patekti į dalį garsiojo geišų rajono gatvių: „Užteks spoksoti“

Senoji Japonijos sostinė Kiotas visada buvo labai populiari tarp turistų, plūstančių čia išvysti išskirtines moteris – geišas. Iki šiol tai padaryti laisvai galėję atvykėliai tokios pramogos neteks – nuo balandžio miesto valdžia nusprendė uždrausti turistams patekti į kai kurias garsiojo greišų rajono vietas, rašoma Euronews.com
Kiotas, Japonija
Kiotas, Japonija / Shutterstock.com nuotr.

Toks sprendimas priimtas reaguojant į skundus dėl netinkamai besielgiančių turistų, vaikštinėjančių istorinėje Kioto dalyje – Giono kvartale.

Kioto pareigūnas Isokazu Ota sako, kad turistai užplūsta siauras, keistas Kiono rajono gatveles ir dažnai seka paskui gidus.

„Balandžio mėnesį ketiname pakabinti ženklus, kurie turistams nurodys neiti į mūsų privačias gatves“, – sakė jis naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Ant šių ženklų japonų ir anglų kalbomis bus parašyta: „Tai privatus kelias, todėl jums draudžiama juo važiuoti ar vaikščioti.“ Už draudimo nepaisymą gresia 10 000 jenų bauda, t.y. maždaug 62 eurai.

Draudimas galioja tik keliuose Giono kvartaluose. Viešosios rajono gatvės ir toliau bus atviros turistams, todėl neabejojama, kad šis rajonas ir likusi Kioto dalis vis dar bus pilna lankytojų tiek iš Japonijos, tiek iš viso pasaulio.

123RF.com nuotr./Kiotas
123RF.com nuotr./Kiotas

„Užteks spoksoti – Kiotas nėra pramogų parkas“

Kioto vingiuotų gatvelių rajonas garsėja vaizdingomis arbatinėmis, kuriose geišos ir jų mokinės maiko, dėvinčios tradicinius kimono ir plaukų papuošalus, šoka ir groja.

Mieste, garsėjančiame puošniomis šventyklomis ir sodais, šios erdvės yra vienos vaizdingiausių ir istoriškiausių. Turistai, apsiginklavę fotoaparatais, mėgsta vaikštinėti po šias vietoves, tikėdamiesi užfiksuoti geišas arba maiko „kasdieniame gyvenime“, t.y. einančias į šokių pamoką ar vakarienę.

Skundai dėl pernelyg uolių turistų ėmė sklisti jau prieš daugelį metų, tačiau nepasitenkinimas atvėso, kai dėl koronaviruso pandemijos turizmas aprimo. Dabar lankytojai į Kiotą ir geišų namus grįžta su trenksmu.

Teigiama, kad 2023 m. užsienio turistų srautai į Japoniją sugrįžo į priešpandeminį lygį. Praėjusiais metais Japoniją aplankė daugiau kaip 22 mln. turistų, norinčių pasimėgauti sušiais, elektroniniais prietaisais ir gamtos grožiu – pavyzdžiui, Fudži kalnu ir Okinavos paplūdimiais.

2019 m. į Japoniją atvyko daugiau kaip 31 mln. žmonių, o ekspertai teigia, kad 2024-aisiais šis skaičius gali būti panašus arba net jį viršyti.

Tačiau daugeliui Giono gyventojų to jau per daug. Prieš kelis mėnesius vietos taryba apibendrino ne itin entuziastingas nuotaikas paskelbdama: „Kiotas nėra pramogų parkas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius