Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tyrimas atskleidė, kurie Europos miestai yra pigiausi rudens atostogoms

Remiantis metine „Post Office Travel Money“ ataskaita, geriausia rudens atostogų Europoje kaina yra Atėnuose ir Lisabonoje, rašoma „Euronews“.
Lisabona
Lisabona / 123rf.com nuotr.

Tai pirmas kartas per 15 metų, kai Vakarų Europos miestai aplenkė Rytų miestus, analizuojant 20 pagrindinių turistinių krypčių.

Savaitgalis Atėnuose dabar vidutiniškai kainuoja 240 eurų, t. y. 15 proc. mažiau nei pernai ir perpus mažiau nei Paryžiuje, kur kainos pakilo 25 proc. Nepaisant sparčiai augančių kainų, Prancūzijos sostinė ir toliau išliko svarbiausiu pasirinkimu 25 proc. keliautojų.

123rf.com nuotr. / Vaizdas į Akropolį Atėnuose
123rf.com nuotr. / Vaizdas į Akropolį Atėnuose

Nors vidutinės viešbučių kainos Lisabonoje gerokai pakilo – nuo 43 eurų už naktį 2021 m. rugsėjį iki 67 eurų dabar – Portugalijos saulėtasis miestas užėmė antrąją vietą.

Mažiau stebina, kad toliau rikiuojasi Krokuva, Ryga, Budapeštas ir Praha, o po jų – Madridas, Berlynas, Dubrovnikas ir Roma. Tai pirmas kartas, kai Madridas, Berlynas ir Roma pateko į pirmąjį dešimtuką.

Kuriuos Europos miestus aplankyti brangiausia?

Apklausa parodė, kad brangiausiai kainuoja Amsterdamas ir Venecija. Šiuose miestuose brangsta apgyvendinimas, nes juose trūksta vietų.

15 iš 20 apklausoje nurodytų miestų apgyvendinimo išlaidos išaugo 20 proc., jos ypač smarkiai padidėjo Amsterdame (104 proc.), Barselonoje (67 proc.) ir Paryžiuje (62 proc.).

123rf.com nuotr. / Amsterdamas, Nyderlandai
123rf.com nuotr. / Amsterdamas, Nyderlandai

Tačiau pusėje miestų sumažėjo išlaidos už maistą restorane. Atėnuose maistas dviem asmenims kainuoja pigiausiai – vidutiniškai 45 eurus, o Stokholme – brangiausiai – 162 eurus.

Kultūrinė patirtis brangiausiai kainuoja Dubrovnike, kur apsilankymas muziejuje, galerijoje ir paveldo objekte kainuoja 66 eurus.

Atliekant tyrimą atsižvelgta į bendrą kelionės kainą, į kurią įeina gėrimai, trijų patiekalų pietūs dviem asmenims su buteliu naminio vyno, dvi nakvynės savaitgalį trijų žvaigždučių viešbutyje, ekskursijos ir miesto transportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius