Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikaliausios Kalėdų mugės Vokietijoje: nuo marcipaninės pasakos iki traukinių romantikos

Jokia kita šalis pasaulyje savo Kalėdų mugėmis nepavergia tiek širdžių kaip Vokietija. Tarp istorinių pastatų žybsinčios lemputės, ore sklandantis karšto vyno ir įvairiausių delikatesų kvapas, žavūs mediniai kalėdiniai prekystaliai, originalios rankų darbo dovanos ir dekoracijos – būtent šioje šalyje vykstančios mugės yra tapusios tokių renginių etalonu. Nors Vokietija garsėja tradicinėmis, čia taip pat netrūksta ir unikalių mugių, kurioms lygių nėra niekur kitur.
Ravena
Ravena / Pranešimo autorių nuotr.

Kiekvienas miestas šiuo stebuklingu metų laiku nori pasiūlyti ką nors originalaus. Kuriuos įdomesnius taškus pasižymėti šių metų kalėdinių kelionių Vokietijoje žemėlapyje, pranešime spaudai rekomenduoja keltų operatorius DFDS.

Liubekas: marcipaninis Kalėdų pasaulis

Veikia: iki gruodžio 30 d.

Liubekas kiekvieną metų dieną yra tikra marcipanų karalystė, kadangi būtent šiuo saldėsiu miestas garsėja jau kelis amžius. Artėjant Kalėdoms šis skanėstas padeda sukurti išskirtinę šventinę magiją netoli Kylio jūrų uosto esančiame mieste. Pasaulinėje marcipano sostinėje tiesiog privalu aplankyti Niedereggerio namus, kuriuose įkurtas marcipanų muziejus, o prieš Kalėdas čia pristatomi specialūs delikatesai ir dekoracijos iš marcipano.

Pranešimo autorių nuotr. / Liubekas
Pranešimo autorių nuotr. / Liubekas

Romantiškos senamiesčio gatvelės džiugina ne tik smagurius – viduramžių pastatai bei jaukios gatvės virsta šventine pasaka, kai gruodį yra papuošiamos tūkstančiais lempučių. Į UNESCO sąrašą įtrauktų senųjų pastatų fone ypač žaviai atrodo nedideli mediniai prekystaliai, kuriuose prekiaujama rankdarbiais.

Nors Liubeke kalėdinės mugės įsikūrusios netoli viena kitos, kiekviena iš jų turi savitų akcentų: yra pajūrio kalėdinė mugė, šeimos kalėdinė mugė su mažais elfų nameliais, į kuriuos galima įlipti, pasakų miškas vaikams ir renesanso tradicijas bei Kalėdas sujungianti viduramžių mugė, kurioje galima paragauti netgi karšto „Drakono kraujo“.

Ravena: šventinė nuotaika įspūdingame tarpeklyje

Veikia: gruodžio 1–3 d., gruodžio 8–10 d. ir gruodžio 15–17 d.

Kalėdų mugė Ravenos tarpeklyje nėra nei didžiausia, nei seniausia Vokietijoje, tačiau ji tikrai yra viena gražiausių. Tai lemia unikali vieta snieguotame Aukštutiniame Švarcvalde, romantiškoje ir nepakartojamoje vietovėje tiesiai po 40 metrų aukščio Höllental viaduku ir stačių, miškais apaugusių kalvų apsuptyje.

Prieš Kalėdas čia išdygsta jaukūs nameliai, visa erdvė prisipildo žavingų kalėdinių lempučių ir spinduliuojančios šilumos. Viskas dar įspūdingiau atrodo sutemus, kai apšviečiamos nuostabios geležinkelio tilto arkos.

Hamburgas: karščiausia Kalėdų mugė

Veikia: iki gruodžio 23 d.

Hamburge šventiniu laikotarpiu kalėdinę nuotaiką kuria kelios dešimtys mugių, tačiau viena jų išsiskiria ne tik visos Vokietijos, bet ir pasauliniu mastu. Jei mėgstate kiek neįprastesnius dalykus, rekomenduojama apsilankyti legendinėje Reeperbahn kalėdinėje mugėje Hamburgo St. Pauli rajone.

Pranešimo autorių nuotr. / Hamburgas
Pranešimo autorių nuotr. / Hamburgas

Čia yra visko: kalėdinių eglučių, karšto vyno, mažų jaukių prekystalių, kuriuose galite rasti dovanų savo artimiesiems... tik dauguma jų bus kiek N-18. Čia taip pat skamba netradicinė Kalėdų muzika, scenoje ne tik vyksta gyvos muzikos koncertai, bet galima išvysti ir viliotinį, yra įrengta meno galerija po atviru dangumi. Be to, net ir mažieji gali pasimėgauti tik sekmadieniais vykstančia vaikams skirta programa.

Apsilankiusieji patvirtins, kad „karščiausia kalėdine muge“ vadinama vieta tikrai pateisina savo vardą. O ir pats St. Pauli kvartalas vertas dėmesio: būtent čia verda įdomiausias Hamburgo naktinis gyvenimas, o barų pasirinkimas itin platus – nuo bičiulių kelionėms tinkančių triukšmingų aludžių iki bohemiškai jaukių vietų.

Rostokas: Kalėdos Hanzos atmosferoje

Veikia: iki gruodžio 22 d.

Rostoke, viename svarbiausių Hanzos sąjungos miestų, Kalėdų laikotarpiu šventinėse mugėse atsiskleidžia šio unikalaus regiono tradicijos. Charakteringi senoviniai pastatai, akmeniu grįstos gatvės suteikia unikalią sceną prekybininkams, o itin gili Rostoko prekybos istorija sukuria nepakartojamą atmosferą. Rostoke kalėdinės mugės prekystalių rasite visame miesto centre, o kiekvienoje iš šių vietų rengiamos specialios programos.

Pranešimo autorių nuotr. / Rostokas
Pranešimo autorių nuotr. / Rostokas

Kadangi mugė vyksta netoli jūros, daugelyje stendų rasite tai, ko nebūna giliau žemyne šurmuliuojančiuose kalėdiniuose miesteliuose. Čia siūlomi su jūra susiję produktai ir rankdarbiai – nuo šviežios žuvies iki Baltijos jūros įkvėptų dekoracijų.

Šiais metais lankytojų čia laukia 30 atrakcionų, dešimtys tūkstančių puodelių karšto vyno ir daugiau nei milijonas šventinių lempučių. Kalėdų mugėje kiekvienas galės rasti tai, kas atitiks jo pomėgius: šiemet įsikūrę „Gurmanų mylia“, „Kalėdų linksmybių mugė“, „Kalėdų scenos magija“, „Pasakų miškas“, istorinė bei amatininkų mugės.

Tauberio Rotenburgas: visų metų kulminacija

Veikia: iki gruodžio 23 d.

Kur tikėtis rasti vieną gražiausių kalėdinių mugių Vokietijoje, jei ne mieste, kuris savo jaukumu ir romantiška atmosfera žavi visus metus? Tauberio Rotenburgas ne be reikalo nuolat įvardijamas tarp gražiausių pasaulio miestelių: čia puikiai išlikęs viduramžiškas miesto centras, miestą juosiančios tvirtos sienos ir vaizdingi bokštai. Apsilankius galima pasijusti tarsi nukeliavus į praeitį, o šis jausmas dar ypatingesnis artėjant Kalėdoms.

Nors mieste kiaurus metus rasite kalėdinių suvenyrų, galima aplankyti Kalėdų muziejų, būtent gruodį magiška atmosfera tvyro kiekvienoje gatvelėje.

Pranešimo autorių nuotr. / Tauberio Rotenburgas
Pranešimo autorių nuotr. / Tauberio Rotenburgas

Šio romantiško miestelio Kalėdų mugės akcentas – „Reiterle“ (mažojo raitelio) pasirodymai. Kadaise buvo tikima, kad „Reiterle“ yra pasiuntinys iš kito pasaulio, kuris reguliariai lankydavosi žiemą. Jį matydavo skriejantį oru ir nešantį mirusiųjų sielas. Tačiau per amžius šios mistinės figūros įvaizdis keitėsi. Anksčiau žmonės bijojo šio personažo, o šiandien įvairaus amžiaus žmonės laukia jo pasirodymų „Reiterlesmarkt“ mugėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius