Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalus viešbutis, kurio svečiai galva miega Šveicarijoje, o kojomis – Prancūzijoje

Apsistoję unikaliame viešbutyje per vieną naktį galite aplankyti dvi šalis, rašoma „The Sun“. Viešbutis „Arbez“ yra Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje, o kai kurie jo kambariai driekiasi per abi šalis.
Viešbutis „Arbez“
Viešbutis „Arbez“ / Vida Press nuotr.

Viešbutyje, dar vadinamame „L'Arbézie“, svečiai gali rinktis iš kelių „dvišalių“ kambarių, pavyzdžiui, devintojo kambario.

Pasak CNN, keistos vietos atsiradimo priežastis – 1862 m. pasirašyta Dappes sutartis, pagal kurią abi šalys leido „nedidelį teritorinį apsikeitimą“, suteikusį prancūzams netoliese esantį kelią.

Viešbutis atidarytas 1921 m., pusė jo yra Prancūzijoje, o pusė – Šveicarijoje.

Kelionių rašytojas Miquelis Rosas apsistojo viename iš kambarių už sienos ir sakė, kad tai reiškia, jog svečiai „galva miega Šveicarijoje, o kojomis – Prancūzijoje“.

Jis rašė: „Pro langą matėsi vos už kelių metrų esantys du pasienio postai: šveicarų – dešinėje pusėje, prancūzų – šiek tiek toliau, kairėje, o viešbutis buvo įsiterpęs į trikampio formos sklypą tarp jų.“

Viešbučio istorijoje pasitaikė keletas diplomatinių incidentų.

Pavyzdžiui, šveicarų muitininkas nubaudė grupę vyrų po to, kai jie buvo pagauti žaidžiantys prancūzų gamybos kortomis šveicariškoje kurorto pusėje.

Antrojo pasaulinio karo metais vokiečių kariai, okupavę Prancūziją, buvo įleisti į Prancūzijos pusę, tačiau negalėjo pereiti į Šveicarijos pusę.

Be to, ji buvo naudojama kaip neutralesnė vieta Prancūzijos ir Alžyro deryboms 1960 m., kurios lėmė Alžyro nepriklausomybę.

2002 m., po rugsėjo 11-osios įvykių, jis netgi buvo tiriamas, nes buvo baiminamasi, kad „Al Qaeda“ galėjo pasinaudoti šiuo viešbučiu, kad nepastebėta kirstų sieną.

COVID-19 metu viešbutis susidūrė su problemomis po to, kai buvo įvesta skirtinga Prancūzijos ir Šveicarijos pasienio kontrolė.

Dabar galite užsisakyti kambarį už mažiau nei 100 svarų sterlingų (apie 90 eurų) už naktį – tik įsitikinkite, kad su savimi turite pasą.

Tai ne vienintelė keista vieta, kur galima kirsti dvi sienas.

Haskelio laisvoji biblioteka yra kitoje JAV ir Kanados pusėje, Vermonto ir Stanstedo pasienyje Kvebeke.

O miestelis, vadinamas Baarle-Nassau ar Baarle-Hertog, driekiasi per Belgijos ir Nyderlandų sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius