Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždarasis Butanas perpus sumažino dienos turistinį mokestį: sieks pritraukti daugiau lankytojų

Himalajų karalystė Butanas ketina perpus sumažinti 200 JAV dolerių dienos mokestį, kurį ima iš turistų, siekdamas paskatinti sektorių, kuris vis dar sunkiai atsigauna, praėjus metams po to, kai buvo panaikinti COVID-19 apribojimai.
Butanas
Butanas / Shutterstock nuotr.

Praėjusių metų rugsėjį, kai Butanas nutraukė dvejus metus trukusius COVID-19 apribojimus, jis padidino „tvaraus vystymosi mokestį“ nuo 65 iki 200 JAV dolerių vienam lankytojui už naktį ir teigė, kad šie pinigai bus skirti lankytojų išmetamo anglies dioksido kiekiui kompensuoti, rašoma CNN.

Naujasis 100 JAV dolerių už naktį tarifas įsigalios nuo rugsėjo mėn. ir galios ketverius metus, sakoma vyriausybės pranešime.

„Tai daroma atsižvelgiant į svarbų turizmo sektoriaus vaidmenį kuriant darbo vietas, uždirbant užsienio valiuta ... ir skatinant bendrą ekonomikos augimą“, – sakoma jame.

Iš kartos į kartą izoliuotas Butanas turistams duris atvėrė 1974 m., kai sulaukė 300 lankytojų. Oficialiais duomenimis, 2019 m. jų skaičius išaugo iki 315 600, t. y. 15,1 proc. daugiau nei prieš metus.

Butanas visada atsargiai vertino masinio turizmo poveikį ir, siekdamas išsaugoti savo viršukalnių šventumą, uždraudė kopimą į kalnus. Turizmo mokestis apribojo atvykstančiųjų skaičių iki daugiau išleidžiančių žmonių, kurie sudaro tik dalį tų, kurie lankosi netoliese esančiame Nepale.

Nepaisant to, Butanas tikisi, kad turizmo indėlis į 3 mlrd. dolerių vertės šalies ekonomiką padidės nuo maždaug 5 proc. iki 20 proc.

Shutterstock nuotr. / Butanas
Shutterstock nuotr. / Butanas

Turizmo departamento generalinis direktorius Dorjis Dhradhulas teigė, kad mokesčio sumažinimas perpus galėtų padidinti atvykstančiųjų skaičių rugsėjo–gruodžio mėnesiais, kai daugiausia budizmą išpažįstančioje šalyje vyksta daug religinių ir kultūrinių renginių.

Birželio mėn. vyriausybė sušvelnino taisykles dėl turistų buvimo trukmės ir mokesčių, tačiau turistų skaičius nepadidėjo.

D.Dhradhulas sakė, kad nuo sausio mėn. Butaną aplankė daugiau kaip 56 000 turistų, tačiau apie 42 000 jų buvo Indijos piliečiai, kurie turi mokėti tik 1200 Indijos rupijų (14,5 JAV dolerio) mokestį per dieną.

Apie 50 000 Butano gyventojų dirba turizmo sektoriuje, kuris per trejus metus iki pandemijos per metus užsienio valiuta uždirbo apie 84 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius