Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 07

Vaizdai Patagonijoje lietuvei priminė „Žiedų valdovo“ filmą: čia yra net kasmet didėjantis ledynas

Pietų Amerika. Kiek kalbėta, kiek girdėta, kiek skaityta, kiek filmų žiūrėta ir kiek metų norėta. Susiruošti ten nėra taip lengva, nes ir toli, ir nėra su kuo keliauti, o vienam tai baisu. Ispanų kalba, nors ir vartota studijų laikais, trumpai atliekant praktiką Ispanijoje, bet labai daug ir neišlavinta. Taigi pasitikėjimo tai keliaujant nė kiek neprideda.
Patagonija
Patagonija / Austėjos Usavičiūtės nuotr.

Prieš penketą metų persikrausčius gyventi į Kanadą, Vankuverį, vis pagalvodavau, jog kai kurios kelionių kryptys juk bus kiek arčiau. Metai bėgo, bet tiek finansinės, tiek kelionių kompanionų paieškų problemos nelabai keitėsi. Tačiau vieną dieną draugei pareiškus, jog ši vyksta į draugų vestuves Argentinos sostinėje Buenos Airėse ir ketina vėliau apkeliauti kaimynines šalis, aš pirmai progai pasitaikius paklausiau, ar galėčiau kaip nors prisijungti. Maniau, kad dviese bus ir saugiau, ir kiek drąsiau tą liežuvį lažyti ispanų kalba.

Austėjos Usavičiūtės nuotr. / Kelionė po Patagoniją Argentinoje
Austėjos Usavičiūtės nuotr. / Kelionė po Patagoniją Argentinoje

Reikėtų paminėti, kad atstumas nuo vakarinės Kanados pusės iki Buenos Airių yra vos ne toks pat, kaip ir keliaujant iš Vilniaus, tad nors Pietų Amerika buvo taip pat toli, kaip ir visada, pamaniau, kad būtų gėda neišnaudoti tokios progos ir toliau tik bergždžiai ieškoti, kaip suderinti amžinai užimtų draugų kalendorius.

Pakeliauti norėjosi kiek ilgiau, taigi, sumąsčiusi šia kelione atverti naujas galimybes, aš išėjau iš tuo metu turėto darbo, šešioms savaitėms susikroviau žygių kuprinę ir išvykau ketindama Patagonijoje vasario pradžioje sutikti draugę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius