-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą Graikijos paplūdimiuose įsigalios naujos taisyklės: turistams tai nepatiks

Graikija paskelbė patvirtinusi naujas taisykles, kurių turės būti laikomasi visuose šalies paplūdimiuose. Nauja tvarka numato, kad 70 proc. paplūdimių privalės likti laisvi nuo gultų, kad būtų išvengta jų perpildymo, rašo Euronews.com.
Paplūdimys Graikijoje (asociatyvinė nuotr.)
Paplūdimys Graikijoje (asociatyvinė nuotr.) / Unsplash nuotr.

Numatyta ir daugiau naujų taisyklių. Visa tai džiugina vietinius, kurie jau ne kartą viešai minėjo, kad „nors ir džiaugiasi turistais, nesupranta, kodėl dėl jų turi kentėti patys, negalėdami patekti į paplūdimius arba matydami juose kalnus šiukšlių.“

Turistai savo ruoštu nerimauja, kad reikalavimas 70 proc. Graikijos paplūdimių neleisti naudotis gultais, gadins jų atostogas. Šis skaičius dar didesnis saugomose teritorijose, kurių Graikijoje taip pat netrūksta.

123RF.com nuotr./Rodo sala, Graikija
123RF.com nuotr./Rodo sala, Graikija

Vietos valdžia teigia, kad toks sprendimas priimtas siekiant išvengti perpildymo paplūdimiuose ir suteikiant daugiau galimybių poilsiautojams patogiai mėgautis saulės voniomis ir pasiekti vandenį bei maudytis. Tuo tikslu taip pat numatuta, kad nuo gultų iki kranto linijos turi būti ne mažesnis kaip keturių metrų atstumas, rašo „Bristol Live“.

Kaip jau minėta, saugomose teritorijose, kurios vadinamos kaip „ekologiškai jautrios“, turės būti įrengti „neliečiami paplūdimiai“ – juose gultai bus uždrausti visai.

Visgi nauja tvarka pabrėžia, kad Graikijoje nemažiau kaip pusė paplūdimių turi likti atviri visuomenei. Taip siekiama užkirsti kelią tam, kad plotų neužimtų nuomojami skėčiai ir barai, praneša „Bristol Live“.

Pastaraisiais metais vis dažniau pasitaiko atvejų, kai paplūdimius užima viešbučiai ir paplūdimių verslininkai, taip apribodami visuomenės galimybes jais naudotis. Siekiant išvengti bet kokių nesąžiningų sandorių ir padidinti skaidrumą, koncesijų nuomos sutartys taip pat bus sudaromos internetiniuose aukcionuose.

Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis apie naująsias taisykles visiems papasakojo „TikTok“. Bus įvesti elektroniniai aukcionai paplūdimio licencijai gauti, kad būtų galima kontroliuoti, kas perka ir vykdo verslą žemėje.

Premjeras sako, kad visi, kurie gaus leidimą, taip pat turės konkrečių įpareigojimų: valyti paplūdimius, sudaryti sąlygas patekti neįgaliesiems ir turėti gelbėtoją. Įstatymas bus vykdomas dažniau tikrinant, skiriant griežtas baudas pažeidėjams ir net uždarant įmones.

123rf.com nuotr./Benidormas
123rf.com nuotr./Benidormas

Griežtas taisykles turi ne tik Graikija

Graikija nėra vienintelė Viduržemio jūros regiono šalis, kurioje galioja taisyklės dėl to, ką galima ir ko negalima daryti paplūdimiuose. Viena iš ypatingų kliūčių yra Benidorme, Ispanijos rytuose esančioje pajūrio vietovėje, į kurią kasmet atvyksta daugiau nei milijonas britų. Kaip ir daugelyje kitų pakrančių vietų, Benidorme galioja regionui būdingos taisyklės, skirtos tvarkai palaikyti.

Viena iš jų susijusi su tuo, kada galima ir kada negalima maudytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius